Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krutá macecha zakáže Popelce jít na královský ples. Naštěstí je tu hodná kmotřička víla, která svou kouzelnou hůlkou vyčaruje nejen nádherný kočár, ale také promění Popelčiny roztrhané šaty v překrásnou plesovou róbu. Na královském zámku je nejkrásnější tanečnicí ze všech a vzápětí se zamiluje do prince. Když na hodinách odbije půlnoc, musí Popelka rychle spěchat domů, protože kouzlo přestane účinkovat. Zůstane po ní jen jeden křišťálový střevíček... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 7

Recenze (180)

Theresia 

všechny recenze uživatele

Sedící pěkná hudba, krásná a milá Popelka, dostatečně rozmazlené nevlastní dcery a zlá macecha. Tak to má být u mé nejoblíbenější pohádky. A proti jinému zpracování než jaké ho znám z dětství nic nemám. Ale princ mě moc zklamal. Při hledání Popelky ani nebyl v kočáře, který ji po celém království hledal. A celkově jsem ho tu skoro neviděla. Hodnotím jako lepší průměr. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Toto jednoduché kreslené prevedenie Popolušky od Disneyho má niečo do seba. Samozrejme, porovnaniu s naším českým "originálom" sa nedá vyhnúť. Pri tom mi tu mnoho vecí chýba a spievajúcich zvieratiek je zase príliš. Ale je to pre deti, tak nech tam sú. Za mňa, aj v porovnaní s inými animákmi tej doby, iba priemer, aj kvôli príliš rýchlemu záveru. A tiež mám aspoň dôvod na Snehulienku z ešte staršej doby, ktorej nahrávku skladujem v rekordéri už vyše dvoch rokov. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech je to velice příjemná a milá pohádka, ještě z dob, kdy Disney dělalo pohádky co byly opravdu pohádky a rozhodně jsem u ní rád strávil čas, ale na druhou stranu musím přiznat, že mě to spíš nudilo. A to i vzhledem k té velmi příjemné stopáži. On je hlavně problém v tom, že je tu vše strašně roztahané a než to začne o něčem být, je už půlka filmu pomalu v háji. Chybí tomu něco pořádného, tohle je místy takové dost unylé a z toho důvodu nemůžu dát víc, jak průměrné hodnocení. I když mi to asi i sedlo víc jak prapůvodní Pinocchio... 3* ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Původní disneyovskou Popelku jsem si nechával "ve skříni" celkem dlouho a po zhlédnutí musím bohužel konstatovat, že jsem se až zase tak moc neochuzoval. Kreslená Popelka mě rozhodně oslovila méně než hraný Branaghův remake nebo naše legendární česká verze od Vorlíčka. Překvapilo mě naprosté upozadění prince, který má v této klasické adaptaci jen pár vět a pouze jednu významnější scénu. Zvířátka byla roztomilá, byť mi v závěru přišla trochu otravná (myšky), tvořila však světlý protipól k démonické Lady Tremaine, jejím hloupým dcerám a podlému Luciferovi. Nejvíce mě asi pobavila scéna s Dobrou vílou a jejím chaotickým kouzlením. P.S. Bude to asi znít zvláštně, ale teprve u této verze jsem si uvědomil, že onen ikonický skleněný střevíček měl společně s ostatními přičarovanými věcmi též zmizet po odbytí půlnoci (right?!). ()

Fanak 

všechny recenze uživatele

Pro dospělého asi nuda, pro dítě ovšem křišťálově čistá a neškodná romantická pohádková zábava, což je v době Pokémonů, Power Rangers a nevím ještě jakých zhovadilostí velmi osvěžující. Pozorovat šestileté dítě, jak mu při myších eskapádách hrajou ruce i nohy a tak tak že se samo nerozběhne, to je nevšední zážitek. Škoda jen, že v českém dabingu je myším dost špatně rozumět. P.S.: Konečně vím, z čeho si tak často brali mustr při výrobě Shreka:-). ()

Galerie (133)

Zajímavosti (22)

  • Walt Disney nasadil na tvorbu piesní tím z Tin Pan Alley – Ala Hoffmana, Macka Davida a Jerryho Livingstona – ktorí mali zaručiť ich úspech. A to sa im podarilo s tromi: "A Dream Is a Wish Your Heart Makes", "Bibbidi-Bobbidi-Boo" a s "The Work Song". Okrem tejto trojice autorov pracovali na filme aj iní hudobníci ako Oliver Wallace, Paul Smith alebo Joseph Dubin. Film bol nominovaný na Oscara za najlepšiu pieseň a filmovú hudbu a všetky komponenty zvuku, čo boli na soundtracku, boli nominované na Cenu Akadémie. Predalo sa trištvrte milióna kópií a piesne sa udržali na prvom mieste v rebríčku po celý rok. (Fleur6)
  • Americký filmový institut vyhodnotil snímek v roce 2008 jako 8. nejlepší mezi animovanými filmy. (TheDude)
  • O natočení Popolušky sa rozhodlo v roku 1948. Na konci druhej svetovej vojny však malo štúdio Walta Disneyho dlh štyri milióny dolárov a keby Popoluška nezarobila dostatočné množstvo peňazí, bol by to koniec pre Disneyho celovečerné filmy i iné animácie. Držalo sa nad hladinou len vďaka študijným filmom pre americkú vládu a juhoamerickým filmom, ktoré umocňovali Rooseveltovu politiku tvorby dobrých susedských vzťahov. (Fleur6)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Reklama

Reklama