Reklama

Reklama

Education for Death

  • USA Story of One of Hitlers Children as Adapted from: Education for Death - The Making of the Nazi, The
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Drama / Válečný
USA, 1943, 10 min

Režie:

Clyde Geronimi

Hrají:

Adolf Hitler (a.z.)

Obsahy(1)

V roce 1943, v době kdy ve světě zuřila 2. světová válka, vznikl v USA tento krátký animovaný film. Jeho cílem bylo poučit děti (ale i dospělé) o nebezpečí nacismu. Kreslenou a poněkud odlehčenou formu ukazuje, jak se "vyrábí" nacista coby fanatický poskok hitlerovského Německa a jaké nebezpečí sebou nacismus přináší a přinese v případě, že Německo vyhraje. (TwoFace)

(více)

Recenze (12)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Naprostá špička mezi animovanými vážně laděnými propagandami, které jsem zatím viděl. Ruku v ruce se skvělou animací se tu vede velmi reálná děsivost, která snadno zapůsobí i dnes. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavný propagandistický film o indoktrinaci německé mládeže. Zvlášť scéna s rytířem-Hitlerem jedoucí za svou vyvolenou, s Wagnerovským doprovodem, je k popukání... ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Velmi přiléhavá ukázka fungování nacistického režimu, která se snaží být stravitelná i pro malé děti. Strach a neosobní uniformita jsou těmi atributy filmu, které mě zaujaly nejvíce. ()

-Victor- 

všechny recenze uživatele

Výstižný animovaný proti-nacistický krátkometrážní film. Absolutně nechápu komentář uživatele Marius. Propaganda to svým způsobem opravdu je, ale čistě proti nacizmu a nic jiného tam nevidím. ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Úplně náhodou jsem na to klikl na youtube a z toho co jsem viděl, jsem byl doopravdy uchvácen. Nemyslím si, že moje znalost němčiny je dokonalá, ale rozumněl jsem všemu co tak říkaly. A ty dialogy v němčině mě více dostaly nakolena, než komentář v angličtině. "Ich hasse ihm" Krásný protiválečný snímek ()

Reklama

Reklama