Reklama

Reklama

Lady a Tramp

Trailer

Obsahy(1)

Roztomilá psí slečna Lady žije spokojeně s mladou manželskou dvojicí. Spí v měkce vystlaném košíku a pyšní se třpytivou psí známkou, která je v jejích očích krásným šperkem. Hodně času tráví se svými kamarády, dvorným Fouskem a stárnoucím Barykem, který už dávno ztratil svůj proslulý čich. ve stejném městě, v rozeschlém sudu na okraji nádraží, žije toulavý pes Tramp. Živí se zbytky jídla na dvorcích místních hostinců a úspěšně uniká nástrahám svého úhlavního nepřítele, pohodného. Náhodné setkání Lady se světáckým Trampem na fenku silně zapůsobí. Láká ji volnost jeho života, neboť se u svých pánů cítí odstrkovaná kvůli očekávanému přírůstku do jejich rodiny. A když se k manželům nastěhuje diktátorská teta Sára se svými siamskými kočkami, Lady uteče a okusí nezávislý život po boku Trampa. jejich dobrodružství však pro Lady skončí v síti pohodného a před smutným osudem ji zachrání jen její známka. Psí tulák se ale nevzdává. Ví, že tahle psí slečna je mu souzena a je ochoten pro ni nasadit i vlastní život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl, když jsem byl menší a asi před rokem jsem si ho stahl a kouknul jsem na ně znovu.Spoustu věcí jsem na které jsem zapoměl jsem si znovu připoměl ale jen jedna scéna zůstala stále po všech těch letech stějně nádherná,kouzelná a velmi romantická a to večeře při svíčce při které jedí špagety a hraje jim k tomu harmonika.Scéna tak nádherná, že se musela objevit ve Žhavých výstřelech 2. ()

Bukiet 

všechny recenze uživatele

Příběh Romea a Julie ve psím provedení se šťastným koncem a určený pro děti. A nejen pro ně. Film jsem viděl jako malý kluk asi před třiceti lety v kině, v té době se hrálo hodně dysneyovek, ale oproti jiným, si tento film pamatuji nelépe. Což samozřejmě nebyla pravda, neboť po včerejším shlédnutí jsem zjistil, že z příběhu už jsem hodně zapomněl, ale zůstaly chutě a pocity. Vím, že v dětství na mne silně působily vztahy mezi oběma hrdiny, nechápal jsem, proč náhle Lady Trampa nechce, když se ve psím útulku dozvěděla některé intimnosti z jeho života. Vůbec všechny zmínky o antouškovi, jeho povoz, psí útulek a možnost, že psa někdo utratí, ve mně vzbuzovaly ohromný pocit nebezpečí a strachu o hlavní hrdiny. Scéna, kdy Baryk skončí pod převráceným povozem a vy máte za to, že zemřel, je tak silná, přestože velmi jemně pojednaná, že i dnes mne vzala u srdce a byl jsem moc rád, když jsem v závěrečném happy endu zjistil, že Baryk žije. Nedalo mi to, abych při sledování filmu nesrovnával dřívější dysneyovky se současnými animáky. Lady a Tramp je zvláštní film, není to pohádka, pokud jako pohádku nechápete to, že zvířata spolu mluví, ale mluví jenom mezi sebou a nikoliv s lidmi. A když už jsme u toho mluvení, nikdo nepronáší hlášky, ale smysluplné věty, které slouží příběhu. Jako v každé správné klasické dysneyovce se i tady zpívá, ale opět nikoliv samoúčelně, jak tomu bývá dnes. Jo to byla doba, kdy se ještě točily krásné animáky a kdy byl obsah příběhu důležitější, než forma jeho vyprávění. P.S.: Moje dvě kočky mne donutily, pod hrozbou poškrábání, dopsat tuto doušku: Tento sentimentální film vyzdvihuje neexistující city u psí rasy a naprosto politicky nekorektně vyobrazuje členy nejušlechtilejšího živočišného druhu, to jest kočky. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Lady a Tramp je krásná disneyovka, ať už jde o příběh nebo animaci, ale já prostě tyhle příběhy o psech nemusím (ne že bych příběhy o kočkách hodnotila lépe). Objektivně je Lady a Tramp velmi povedený film, ale subjektivně mi trvalo snad dva dny, než jsem to celé dokoukala. Mám zřejmě problém s tím, jak se manželé oslovují, jak pozvou tu příšernou starou tetu a zejména s tím, jak jim jsou celou tu dobu vidět jen nohy (ano, vím, je to film o psech, ale ne pro psy, proboha). ()

Neotom 

všechny recenze uživatele

Metaforicky roztomilý a v zásadě pravdivý film (postoj lidí ke psům), místy však také příliš sentimentální a nudný. Vzhledem k roku výroby přesto v mnoha ohledech obdivuhodný snímek, zejména co se týče propracovanosti animací. Všimněte si, jak neskutečně realisticky vypadá běh majitelů Lady k domu na konci filmu! 60% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Půvabná pohádková romance je klenotem animovaného filmu, který ani po pětapadesáti letech neztratil nic ze svého kouzla. Ať už jde o animaci nebo atmosféru, kterou už ty dnešní animované filmy nějak neumí. Spíš než pohádka je to téměř klasická romantická komedie jen zasazená do disneyovského světa, plná nezapomenutelných drobností, humoru a vkusného sentimentu. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (28)

  • Animátor Wolfgang Reitherman si do kanceláře, přímo na svůj stůl, pořídil krysu v kleci, aby studoval její pohyby pro správné vyobrazení ve scéně zápasu s Trampem. (HellFire)
  • Peggy Lee se soudila se studiem Disney z důvodu údajného porušení kontraktu. Tvrdila, že je majitelkou práv k přepisům scénáře. Po dlouhých soudních tahanicích její právo soud uznal v roce 1991, načež jí byla vyplacena částka 2,3 milionu dolarů. (HellFire)
  • Film se stal velice úspěšným, při rozpočtu 4 milionů amerických dolarů dokázal jen v USA vydělat téměř 94 milionů a celosvětově pak získal dalších 187 milionů dolarů. (Varan)

Související novinky

Nový Star Wars seriál bude obří

Nový Star Wars seriál bude obří

09.08.2018

Disney to se svojí streamovací službou patrně myslí vážně. Konkurence Netflixu, Amazonu, nebo Hulu bude spuštěna někdy v příštím roce, a objeví se na ní např. nové verze pohádek Lady a tramp nebo Meč… (více)

Reklama

Reklama