Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 5
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Videa (81)

Trailer 5

Recenze (194)

HoneyBunny

všechny recenze uživatele

Příjemná futuristická kriminálka, která si půjčuje (neřekla bych že vykrádá) ze spousty úspěšných sci-fi - náhodně třeba Já, robot - ale dohromady to dobře funguje. Karl Urban se na role drsňáckých poldů s dobrým srdcem skvěle hodí a jeho robotický parťák Michael Ealy do své role taky dobře zapadá (i když si umím představit na tuhle roli i zajímavější herce). Dohromady tvoří tihle dva zajímavou dvojici s unikátní buddy chemií a já jsem opravdu zvědavá, kam se tihle dva během první řady budou ubírat. Na co je hezké pokoukání, tak to jsou povedené CGI efekty, které skvěle dolaďují seriálový svět budoucnosti. Nejlepší seriálová novinka tohoto podzimu. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Tak takle dobrej nátěr jsem od tohodle seriálu nečekal. Bombička. Těším se na další díly... Po pátém dílu hodnotím. Seriál je dobře obsazený, a i když je to takový mix kultovek, nápad celkový je originální a dobře zpracovaný. Bombička. P.S: Více akce by neškodilo, stereotip u tohodle druhu nejen seriálů, ale i filmů, přichází brzy. Seriál má tu výhodu, že se se svými hodinovými díly neomrzí tak brzy, jako dvě hodiny dlouhý film. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ale áno. No dobre, je pravda, že napriek zaujímavej téme, dobrému príbehu a obsadeniu je to slabšie, ako som čakal. Medzi Urbanom a Ealym nie je prakticky nijaká chémia. Akcia je dobrá a dynamicky natočená, ale paradoxne trochu suchá. Prípad nemá nijaké wow momenty, príliš neprekvapuje, nevyráža dych a je skôr na pol ceste medzi C.S.I. Miami a Lovcom zločincov. Takže zatiaľ... 70% za pilot. Uvidíme, čo ďalej, druhý diel je o poznanie lepší, nechcem predbiehať, ale budem ho sledovať pravidelne. UPDATE: Po 6. diely definitívne končím, je to iba stále väčšia nuda. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Každý se tu prsí, jak mu to přijde neoriginální a kdesi cosi, prostě řečičky o tom, jak to každý "poznal", ale to není hlavní problém seriálu, není to to, co vás odradí. Roboti pomáhající v budoucnosti lidem, nikdy už asi nepůjde zpracovat originálně, to se někteří místní erudovaní kritici poněkud sekli, to je zkrátka jako téma zcela v pořádku. Ten seriál je špatný z úplně jiných důvodů. Z jednoduchosti, povinné přímočarosti a jisté naivnosti. Tvůrci totiž nastínili svět plný robotů bez emocí, s unylou tváří, ale protože taková krabice seriál neutáhne, naroubovali tam černouška, aby měli roboto/člověka. Kdyby tam byl od začátku, prosím, ale tohle je něco, co mě natolik zklamalo, že si nejsem jist, zda vůbec vydržím koukat na všechny sezony, pokud to náhodou neutnou dřív, což bych se vůbec nedivil. Seriál má jakousi televizní patinu, působí lacině a nad zápletkou může přemýšlet jen opravdový gaučový trotl. Další scifíčko, které se prostě nepovedlo, ale zcela určitě ne proto, že připomíná Já, robot. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Dítě vzniklé zkřížením Blade Runnera a Minority Report. Chemie mezi Urbanem a jeho syntetickým parťákem je vynikající a jeden zábavný hlod strídá druhý. Jen je škoda, že jsou to v podstatě samostatně stojící epizody a nějaká hlavní linie zde není, až v posledních dílech se akorát začne pokládat hromada otázek ohledně minulosti (co je to ta Zeď a co vlastně odděluje a před čím má vlastně chránit, proč Urbana zradila jeho bývalá a byl jeho otec zavražděn na základě nějakého spiknutí?), kde ale nejdojde k žádné odpovědi a série je u konce. Co jsem četl, tak Fox opět mrví své seriály, když změnil pořadí epizod, než jak tvůrci plánovali. Druhá série snad vznikne, abychom se alespoň dočkali nějakých odpovědí. 75% ()

Galerie (108)

Zajímavosti (3)

  • Zbraň, kterou používá Kennex (Karl Urban), je pistole Taurus PT92AF pouze ''ověšená'' ve futuristické skořápce, pistole ostatních mužů zákona jsou Zoraki 925a pistole žen zákona jsou Beretta 8000 Cougar. Taurus PT92AF jsme mimochodem mohli spatřit ve filmu Timecop (1994), v němž ji jako služební zbraň používal Max Walker (Jean-Claude Van Damme). (HectorHagman)
  • V 15. minutě, když si jde John (Karl Urban) objednat nového androida, slyšíme v pozadí skladbu „Personal Jesus“ od britské hudební kapely Depeche Mode, která vyšla v roce 1989 jako první singl ze sedmého studiového alba „Violator“. (Trajektt)

Reklama

Reklama