Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 1
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Videa (81)

Trailer 1

Recenze (194)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ale áno. No dobre, je pravda, že napriek zaujímavej téme, dobrému príbehu a obsadeniu je to slabšie, ako som čakal. Medzi Urbanom a Ealym nie je prakticky nijaká chémia. Akcia je dobrá a dynamicky natočená, ale paradoxne trochu suchá. Prípad nemá nijaké wow momenty, príliš neprekvapuje, nevyráža dych a je skôr na pol ceste medzi C.S.I. Miami a Lovcom zločincov. Takže zatiaľ... 70% za pilot. Uvidíme, čo ďalej, druhý diel je o poznanie lepší, nechcem predbiehať, ale budem ho sledovať pravidelne. UPDATE: Po 6. diely definitívne končím, je to iba stále väčšia nuda. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po 7 dílech: AH není originální, vykrádá a/nebo cituje snad každý sci-fi, na který si vzpomenete a je vlastně jen klasickou buddy kriminálkou zasazenou do blízké budoucnosti. Přesto mě díky hlavní dvojici polda+android seriál chytnul a leccos mu odpustím. A pro Minku Kelly mám od Friday NIght Lights slabost, takže výsledných 70% zatím zaokrouhluji nahoru. ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

zpočátku jednoznačné rozčarování vzhledem k faktu, že se vysoká očekávání (plynoucí ze zajímavého sci-fi námětu a J. J. Abramse na pozici producenta) rozplynula v neoriginální tuctové kriminálce, která oproti jiným nabídne navíc jen roboty a pár dalších futuristických prvků.. jenže já si na to po pár skoro-protrpěných dílech tak nějak zvykl, začal jsem seriál brát jako nenáročnou oddychovku a světe div se, začalo mě to bavit.. může za to především fungující chemie mezi Kennexem a Dorianem a rovněž celkový příjemný feeling, který ze seriálu vyzařuje.. lehce nadhodnocuji a dávám nejslabší 4* ... P.S.: přesto je třeba konstatovat, že Almost Human je ve srovnání se současnou záplavou vysoce kvalitní seriálové produkce přece jen spíš ztrátou času.. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To pomrkávání s odkazy na Blade Runnera (deštivé město, asijský kiosek, japonská modelka v holoreklamě) mě leda naštvalo. Protože tenhle sterilní bezmyšlenkovitý tv seriál tak parazituje na fakt dobrým filmu. Sám ale nabízí jen bezduchou podívanou s průměrnými herci, alias manekýny obrazovky (sorry, Lili Taylor), a s příběhy nudných nezáživných detektivek, kde vlastně nehraje roli, že se to odehrává v budoucnosti. Protože tu představuje jen pár rekvizit, ale detektivní historky jsou zoufale nenápadité a mohly by se odhrávat s mírnými obměnami v jakékoli jiné mýdlové opeře. Natož, aby šlo o nějaké zamyšlení nad etickými problémy spojenými s uměle vytvořeným životem. Přitom jeden skutečný exemplář v tom asi i hrál, protože hezká usměvavá kolegyně, co se vždycky tvářila jak reklama na zubní pastu, i když kolem vybuchovaly bomby, snad ani nemohla být žijící člověk. Takový dřevo se snad ještě nenarodilo, to fakt museli naklonovat v hollywoodské laboratoři, nejspíš z nějakého reklamního plakátu. SHRNUTÍ: Když si mýdlová opera půjčí propriety z vedlejšího studia, kde točí nějaký sci-fi. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Krimhynální séroš je žánr sám o sobě podřadný až běda. Donekonečna se opakující vzorec pro hledání vraha, omezenost v oblasti vývoje čehokoli a nuda, nuda, nuda, zasraná nuda. Jinými slovy bych na to samým opovržením nepoložil ani kabel. A nemyslím ten od televize. Almost human se zprvu šklebilo jako další futhůristická, schématicky vyčpělá krimoška, ale jak se ze vteřin stávaly minuty a z minut hodiny, tak jsem navzdory tragickým prognózám dostal přes čumák čímsi jako závanem svěžesti. Ano, svěžest. Svěžest žánrové kategorii. Svěžest v rozmanitosti jednotlivých případů, svěžest v řešení i podělaném rozuzlení. Navíc jakkoli mě zpočátku iritoval vztah Káji Urbanů s tou androidní opičkou a jejich vzájemné špičkování, tak jsem tu jejich společnou štreku ve znamení buddy movies začal respektovat, ba dokonce i vychutnávat. Zkrátka to nakonec není prvotřídní, užblebtaná, klišovitá hypersračka, ale solidní, vysokorozpočtové scífokrímo žrádlo. No já snad tu sérii dojedu do konce. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (3)

  • Zbraň, kterou používá Kennex (Karl Urban), je pistole Taurus PT92AF pouze ''ověšená'' ve futuristické skořápce, pistole ostatních mužů zákona jsou Zoraki 925a pistole žen zákona jsou Beretta 8000 Cougar. Taurus PT92AF jsme mimochodem mohli spatřit ve filmu Timecop (1994), v němž ji jako služební zbraň používal Max Walker (Jean-Claude Van Damme). (HectorHagman)
  • V 15. minutě, když si jde John (Karl Urban) objednat nového androida, slyšíme v pozadí skladbu „Personal Jesus“ od britské hudební kapely Depeche Mode, která vyšla v roce 1989 jako první singl ze sedmého studiového alba „Violator“. (Trajektt)

Reklama

Reklama