Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 6
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer 6

Recenze (331)

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. série: The 100 určitě nepatří zrovna mezi nejchytřejší seriály a chyb by se tu našlo celkem dost, skřípajícími dialogy počínaje a nepopsatelně odfláknutými triky konče. Díky hodně svižnému tempu, sympatické brutalitě. nadějnému postapokalyptickému světu v čele s vesmírnou lodí Archa se ovšem vlastně nemá ani divák kde nudit a příběh se posunuje až překvapivě rychle vpřed.. Teen novinka zkrátka zatím slušně naplňuje atributy výplachové zábavy. Moje letošní seriálové guilty pleasure.70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Děj tohoto seriálu se odehrává ve vzdálené budoucnosti. Lidé žijí po jaderné válce na vesmírné stanici. Protože jim dochází zásoby, po 97 letech pošlou 100 mladých zpátky na Zem. No a ti se tam pomalu začínají rozkoukávat. Samozřejmě naráží na různé problémy. Postupně objevují různé nástrahy Země. Po chvíli narazí na Pozemšťany. Ti samozřejmě moc přátelští nejsou. Postupně dojde k různým sporům a potyčkám. Pozemšťani nechtějí přijít o své území. Na Arše ve vesmíru taky mají své problémy. Celé to vyvrcholí poškozením stanice. Spoiler: Nakonec přistanou na Zemi. Konec je opravdu hodně překvapivý a otevřený. 2. série přináší spoustu nových odhalení. Pozemšťané se spojují s lidmi z Archy proti lidem z Mount Weather. Takový konec jsem vážně nečekal. Je to síla. Těším se na další sérii. :) Je docela zajímavé, jak velkým vývojem prošly některé postavy, i když se to odehrává pouze během několika měsíců... Hraje tam i Desmond ze Ztracených. ;) 3. série je tu a s ní i nové koalice a problémy. Jako hlavní nepřítel zde vystupuje A.L.I.E. jako umělá inteligence. Postupně přebírá kontrolu nad lidmi a její moc roste. Naši hrdinové si musí projít mnohými traumaty, aby ji porazili. Ve 4. sérii se řeší hlavně záchrana světa. Mnoho postav děj opustí. Dojde k pár zajímavých zvratům a na konci je velký časová skok. 5. série je tu a s ní osídlování nové Země. Tenhle seriál mě prostě nepřestane udivovat. 6. série je tu a ní nová planeta a spousta nových možností. 7. a poslední sére vše konečně uzavřela. Možná to není, co jsme čekali, ale je to jistě slušné zakončení. "We are Grounders!" ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

A jelikož se seriálům vyhejbám, tak tady jsem se nechal zlákat a celkem jsem mile překvapený. První řadu s 13 ti díly, jsem slupnul během 24 hodin, zejména tedy v noci, teď je noc druhá a já finišuji s řadou druhou. Spát půjdu tak kolem 5 ráno a pokud tady nenastane žádná změna, tak jsem zůstal nadšený a spokojený jako doposud. Co vím ale jistě je to, že si dám opět na pár let od seriálu pohov :-) Není možné sjet 29 dílů téměř nonstop. Pravidlo by byla práce pro psychiatra :-) ()

Avari.73 

všechny recenze uživatele

První série: 60% - skvělý námět, povedený výběr herců a od poloviny se slušnou gradací a temnotou. Škoda jen chyb, které jsou u CW seriálu běžné - zbytečné teen romace, ale oproti knize je to snesitelné. Druhá série: 90% - ve všech ohledech zlepšení, až se nechce věřit, že je to od stejných tvůrců. Námět se neskutečně rozvinul a přináší obrovské množství morálních otázek a dilemat, které nejsou běžné u žádného tv studia natož u CW. Škoda, že seriál nemá větší finanční podporu, abychom dostali trošku pompéznější podívanou. Na druhou stranu aspoň forma nemlátí obsah jako je tomu například u Hry o trůny. Patřičně temné, krvavé, herci HRAJÍ, triky dostačující, příběh šlape kupředu a nenudí, množství překvapení s přesahem. Nečekaná seriálová pecka, která si zaslouží každého diváka. Snad to další řadou neposerou. Náběh na pátou hvězdu tu je. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Mé největší guilty pleasure. Kdyby mi někdo během prvních tří dílů řekl, že si The 100 dám jednou do top 10, řekla bych mu, že je blázen. Seriál na svém počátku opravdu působil jako další typický teen seriál od stanice CW, čili hezké tvářičky, hloupé dialogy a vztahová dramata. Jenže tvůrci od toho všeho po chvíli upustili, uvědomili si potenciál a stvořili nejtemnější a pro mě nejlepší seriál na CW za dlouhá léta. Nebojí se odstranit kohokoliv a hlavně v seriálu neexistují dobré, nebo záporné postavy. Toho si na seriálu vážím nejvíce. Samozřejmě, The 100 nepatří mezi nejchytřejší seriály, ale ani si na to nehraje. Logické kiksy jsou na každém kroku, jenže já si v současné době snad žádný seriál tak neužívám. A vždy jak o The 100 mluvím, nezapomenu použít spojení "guilty pleasure". A vy žádné takové nemáte? 1.série: Pokud vydržíte první tři díly, můžete být velice překvapeni. Série hodně těžila, že měla jen 13 dílů, takže nebyl čas na výplňové díly. S odstupem času dokážu toto sérii ocenit ještě více. 2. série: Tohle byla jízda od začátku do konce, tady tvůrci ukázali, že se skutečně nebojí zabít hlavní postavy a diváci se tak o své oblíbence mohli začít opravdu bát. Právě touto sérií se The 100 dostal nad všechny CW seriály. 3. série: Tady se tvůrci snažili o takové menší GoT. Hlavní postavy umírají jak na běžícím páse, spousta dalších přibude a příběh už se stává komplikovanějším, bohužel někdy zcela zbytečně. Nepochybuji o velkých ambicích tvůrců, ale zkrátka jejich tvůrčí schopnosti na to ještě nestačí. Stále jsem si to však nepřestala užívat. 4. série: Ano, ta hlavní premisa této série je logicky úplně mimo, ale čert to vem, tvůrci téma konce světa dokázali řádně využít. Roli záporáka tentokrát hrála příroda, hrdinové byli postaveni před nemožné volby, neexistovalo dobré, nebo špatné řešení. A to finále! To už byla jen třešnička na dortu. 1. série: 70%, 2.série: 90%, 3. série: 80%, 4. série: 90%, 5. série: 50%, 6. série: 70%, 7. série: 30% - bohužel, celý seriál začal značně upadat po čtvrté sérii, šestou jsem si ještě užila, ale finálová řada byla tak děsná, že musím snížit i celkové hodnocení seriálu. Je to škoda. ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Seriál byl natočen podle knižní předlohy s názvem "Prvních sto" od Kass Morgan. Zatímco v knize se děj soustředí na postavy a jejich vztahy, v seriálu je hlavní myšlenkou apokalyptická planeta. (Mr.nachos)
  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „Alors On Danse“ od Stromae. (Duoscop)

Reklama

Reklama