Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer

Recenze (331)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

A jelikož se seriálům vyhejbám, tak tady jsem se nechal zlákat a celkem jsem mile překvapený. První řadu s 13 ti díly, jsem slupnul během 24 hodin, zejména tedy v noci, teď je noc druhá a já finišuji s řadou druhou. Spát půjdu tak kolem 5 ráno a pokud tady nenastane žádná změna, tak jsem zůstal nadšený a spokojený jako doposud. Co vím ale jistě je to, že si dám opět na pár let od seriálu pohov :-) Není možné sjet 29 dílů téměř nonstop. Pravidlo by byla práce pro psychiatra :-) ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejpříjemnějších překvapení této seriálové sezony. Jak je vidět i z komentářů, spousta diváků k seriálu přistoupila již s počátečním despektem, jelikož "je to od CW, jsou tam teenageři a je to dystopie". A teď můj pohled, jakožto diváka, který v první řadě neřeší televizní příslušnost nebo "přehnaně hezký" vzhled hlavních postav, ale samotný námět. 1. série: "Stovka" boduje přímočarým příběhem, který je navíc rozložen do zkrácené třináctidílné první série, která nedávala téměř žádný prostor pro natahování jednotlivých dějových linek. Postavy jsou dobře rozehrané, přičemž tvůrci se nebojí odstraňovat postavy téměr s epizodní pravidelností, popírat některá klišé a ani pro drsnější akční scény nejdou daleko. Moje další seriálové guilty pleasure je na světě. Díky CW. 2. série: To nejlepší ze seriálové tvorby sezony 2014/2015. Neskutečný vývoj hlavních postav, nečekané zvraty téměř v každé epizodě, spousta dilemat a těžkých rozhodnutí, nové lokace a v neposlední řadě výborně připravená půda pro další sérii. 95% ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Po rozpačitém začátku se seriál dokázal docela slušně rozjet. K postavám (alespoň k některým) si jde i vybudovat vztah. Funguje i příběh, a to jak na Zemi na na Arše. Dost se navíc povedlo dvoudílné finále a docela slušný cliffhanger. Docela s těším na pokračování Série 1 - 73 % ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ja tomu můžu dát s čistým svědomím 4 hvězdy už po sedmi dílech, protože tenhle postapo scifi/fantasy LOST má něco do sebe, tenhle žánr si myslím, že ještě není tak úplně ohranej a aby se mi to zalíbilo už po téměř 2 dílech se málokdy stává. Dole teenageři, nahoře starší vedení, na svý si můžou přijít všichni + spousta otázek a záhad, který to klidně na 3 řady natáhnout můžou. Přijemně překvapenej. 2.sérieZvedám na 5 absolutně. Druhá řada toho nabídla tolik a takovej progress. Jednotlivý skupiny, všechny ty neshody o nadvládu, akce a pořád tam maj scénáristi prostor pro další vymejšlení. Hlavně aby jim to ještě vydrželo chvíli. Viz Jaha a jeho město světel. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

“Znovu se potkáme.” ■ Viděl jsem všech 7 sérií asi za dva týdny a je to velmi zajímavé. Poslední série je výrazně slabší. I šestá byla slabší. Ale jako celek dobré. Ze všech seriálů, které jsem dosud viděl, probíhá v The 100 největší posun od prvního k poslednímu dílu. 1. série - 100 teenagerů je vráceno na postapokalyptickou zemi, zatímco lidé ve vesmíru bojují o kyslík. Les, nebezpečí, divoši. 2. série - do hry vstupují přeživší, kteří nesnesou denní světlo. 3. série - boj s Pozemšťany a umělou intaligencí (nejsilnější negativní postava série). 4. série - boj s časem a hrozící apokalypsou. 5. série - boj o životní prostor. 6. série - Sanctum. 7. série - čisté vesmírné sci-fi. Spojovací prvek je, že vedoucí postavy musí činit rozhodnutí, při kterých umírají lidé a následně s tím žít. Musí se rozhodovat mezi menším a větším zlem, musí se rozhodovat zda zachrání ty, které milují. Traumata se hromadí a dlouhodobě prohlubují, dobří lidé dělají zlá rozhodnutí. Docela temné. Herci byli na začátku starší, než jejich charaktery, což se ale finálně časovými posuny na konci sympaticky srovnalo. Osobně se mi nejvíc líbyly série 2, 3 a 4. 1 a 5 byly ok. Sérii 7 musím i přes slabiny (minimálně osud jednoho člověka je trochu pokašlaný) přiznat pozitivum v tom, že vysvětlila určité věci z úvodu. ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Ve 22. minutě hraje píseň „We're Going Home“ od Vance Joye. Během poslední války hraje „The One I Love“ od Scala & Kolacny Brothers. Na konci epizody hraje „Bad“ od U2. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje při vzpomínání, je „Cigarettes After Sex“ od Apocalypse. (Duoscop)
  • Mount Weather Emergency Operations Center je skutečná stanice, která slouží k ochraně vysokých vládních a armádních představitelů USA v případě celonárodního ohrožení. Nachází se v Blue Ridge Mountains ve státě Virgina přibližně 77 km od Washingtonu. (Qeo)

Reklama

Reklama