Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 4
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer 4

Recenze (331)

Darill 

všechny recenze uživatele

Zajímavá post-apokalyptická podívaná, která mě udržela až do konce sezóny (ale třeba mě finále ještě stihne naštvat:). Jen složení postav podle klasického schématu americké střední školy v tomto případě působí poněkud nuceně (tím rozuměj emancipovaná hlavní dívka; quarterback, který tomu velí; roztleskávačka, která dělá hloupé věci; dva nerdi, jeden z nich samozřejmě asiat; hlavní bully a jeho zlý kámoši...). Osobně bych si totiž v podobném settingu spíš představoval víc zkoumání okolí a vypořádávání se s ním, než řešení věcí typu kdo se s kým vyspal nebo kdo je moc cool na to, aby pracoval. Navíc celá zápletka odehrávající se na Arše mi přijde poněkud zbytečná. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

První série byla průměrná s pěknýma holkama a testostoranama přesicenýma pitomcema. Ve druhé se zamilujete do osob co jste v první nesnášeli a začnete nesnášet ty co jste milovali. Jedna z nejhlavnějších postav Eliza Taylor vypadá dobře, ale neumí moc hrát a ty její pohledy do "neznáma" jsou místama k smíchu. Herecky zdařelejší jsou "Octavia a Raven" tak snad jim to vydrží ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Od počátečního znechucení odfláknutou výpravou, výběrem herců a celkovou laciností nejen zápletky jsem se posunul k docela pozitivnímu přístupu. Young adult tématika mi je spíš nepříjemná, ale co se sérii (alespoň té první) nedá upřít, je zajímavý vývoj postav a jejich motivací, machiavellismus sympaticky přerůstající obvyklé hranice „pán much“ klišé. Spoustu výhrad jsem si uchoval, ale přesto mě to baví. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to celkem nevinně, ale stejně jsem do toho spadl jako vždy. Neskutečně grandiozní start, díky kterému jsem si vybudoval novou závislost. Po pár dnech bez civilizace a sfouknutí obou sérii najednou s navazující rozjetou třetí, jsem postupně našel fakt klenot. Tenhle seriál prostě funguje fakt skvěle a daří se mu být díl od dílu kvalitnější, což se dneska jen tak nevidí. Ačkoliv jsem měl místama pocit, že koukám na Lost 2.0, tak to byl vážně jenom pocit. Postavy zde působí uvěřitelně , jejich vývoj je jako na houpačce a je brilantně vykreslen a potom divákovi podán jak na stříbrném podnose. Děj udržuje stálé napětí a má pořád co nového nabídnout, včetně nečekaných zvratů. O tomhle by mělo být mnohem víc slyšet, jelikož si to zaslouží fakt pořádný ohlas ze všech stran! The 100 je prostě neskutečná pecka! Snad to taková pecka bude i nadále, jelikož čtvrtá série malinko lapala po dechu. Your fight is over ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

I když už dávno nejsem teenager a tenhle seriál je převážně o teenagerech, kteří byli vysláni po téměř sto letech zpět na Zem, musím přiznat, že mě seriál hodně baví. A to i přes to, že je v něm několik nedostatků. Proč třeba nikoho z "dětí" nezajímá, jak se povedlo pozemšťanům (se kterými se setkaly) přežít na Zemi zničené nukleárními zbraněmi? Já bych se na to zeptala hned při první příležitosti... Jsem ráda, že bude na podzim druhá série a fakt se na ni těším. Zvlášť po závěrečných minutách posledního dílu. WTF? :-) EDIT: Po osmi dílech druhé série přidávám hvězdičku. Seriál je díl od dílu lepší. ;-) ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Ricky Whittle (Lincoln) ze seriálu odešel na vlastní žádost, a to kvůli jiným projektům. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje při vzpomínání, je „Cigarettes After Sex“ od Apocalypse. (Duoscop)
  • Stanice Archa (The Ark) je složená z 12 jednotek původně patřící těmto státům: Austrálie, Kanada, Francie, Japonsko, Velká Británie, Uganda, Brazílie, Čína, Indie, Rusko, USA a Venezuela. (Qeo)

Reklama

Reklama