Reklama

Reklama

Vězeňskej džob

Trailer 2

Napínavý thriller z Filipín, natočený na základě skutečných událostí, ve kterém jsou trestanci dočasně propouštěni na svobodu, aby z pověření politiků a vysoce postavených důstojníků armády konali práci nájemných vrahů. (AMC Czech)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (11)

gicous 

všechny recenze uživatele

Korupce prostupuje všechny režimy a provází lidstvo už pěknou řádku let. Vymýtit ji nelze, navzdory slibům našich velkých politiků. Nicméně někteří se s ní přesto rozhodnou bojovat. On the job vypráví právě o tomto nerovném a často zoufalém boji. Provázanost politiků, kriminálníků, policie a dalších vrstev státní zprávy je natolik spletitá, že rozplést tento zašmodrchaný uzel je věc shola nemožná. Když už někdo sebere odvahu a dokáže vystoupit proti korupční elitě je nemilosrdně odstraněn z cesty. V případě Filipin jsou ideálním nástrojem k provadění vražd vězni. Můžeme děkovat, že u nás máme korupčníky pokrokovější a řekněme uhlazenější. Uchylují se pouze k veřejné diskreditaci a zesměšnění v tisku a v televizi. On the Job má dobrý příběhový námět. Bohužel způsob vyprávění je příliš skokový, kostrbatý a neuhlazený. Tvůrci prezentují spoustu informací bez předešlých vodítek. Byl jsem tak ponechán s vlastní představivostí a spoustu dějových kroků jsem si musel sám domýšlet. Scény vražd a sporadické akce mají dobrou atmosféru a jsou natočeny řemeslně dobře. Ve prospěch filmu hovoří také pro evropana exotické a atraktivní prostředí filipinských slumů a věznic. Celkově se jedná o slušný thriller, kterému ale chybí hladší práce s příběhem. 6/10 ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Motiv francouzského snímku ´Brutální Nikita´ (1990) na filipínský způsob , i když ne tak úplně doslova, který je údajně dokonce na základě skutečných událostí. Dva vězni se prostě dostanou na svobodu jenom proto, aby v zájmu vlády odstranili někoho nepohodlného, aby se poté do vězení zase vrátili. A to je v podstatě vše. Samotný příběh už však zase až tak jednoduchý není a ve své ponuré a temné atmosféře je na svůj žánr zpracován vcelku okázale. Snímek se řadí mezi tzv. vězeňské filmy s neobvyklým až šokujícím realismem. Děj se noří do zvrácených mechanismů politického systému Filipín, kde je moc v rukou polovojenských skupin, které obcházejí zákon a policii násilným řešením problémů a bohatými obchodníky, kteří mají peníze k zakoupení potřebného alibi a duševního klidu. Rafinované mechanismy ve vývoji děje v rámci nejrůznějších vztahů a ambicí vtahují diváka do děje a snaží se o náraz do sítě nepravostí i jeho. Hranice mezi dobrem a zlem je naprosto smazaná v zemi, kde je hodnota lidského života kvantifikována pouze v penězích. Atmosféra si tak drží napětí ve všech situacích, ve kterých si jednotlivec není ničím jistý. Ve světové konkurenci snímek lecjakou peckou není, ale v rámci žánru uspokojit umí. ()

Reklama

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Prostředí a surovost by byla skvělá,ale jaksi ta výplň a hlavně vyšetřovací část,která je hodně na náhodu není bůhví co.Další z řady filmů,kde je právo zkorumpovanějšího na jeho straně.Ke konci nesmyslně tlačí čas a stane se plno věcí,který by možná čekal divák o malinko dříve.Díky 2 hod. si člověk zase lechce zvykne na herce a jejich životní eskapády,což zde je vykresleno dobře,ale v půlce je doopravdy spíše čas si dát čaj o páté a počkat na poslední část,která zas zajímavě končí.Nepředvídatelný kousek z Filipín,který má něco do sebe.70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ani by som nebol povedal, že tento film je predlohou pre JK remake. Premisa je síce podobná, ale prevedenie deja je dosť rozdielne. Rozhodne sa nejedná o kopírku scénu po scéne. A aj keď ma JK verzia skôr sklamala, tak mi pripadala rozhodne pútavejšia. Táto verzia je taká špinavšia. Prostredie basy pripomína filmy typu Carandiru alebo trochu Gibsonov Get the Gringo. Proste samostatný svet so svojími pravidlami, ktorý je ale dosť skorumpovaný, takže neprekvapí, že si niektorí väzni občas na fušku odskočia mimo steny väzenia. Ale postavy ma príliš nezaujali. V tomto smere bola lepšia JK verzia aj keď bola prekombinovanejšia. Tu je to podané civilnejšie ale nudnejšie. 5/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

První filmová zkušenost s Filipínami a vůbec to nedopadlo špatně, celkem to i překvapilo svou kvalitou. Korejci dokonce natočili o 4 roky pozdějí remake tohohle snímku: Vězení bezpráví. JK film jsem viděla jako první a tak nějak mi moc nesednul, tohle mě ovšem zaujalo a zatahalo za uši chytlavou hudbou už na začátku. Přišlo mi to takové přirozenější, uvěřitelnější, herci byli sympatičtí a zajímavý pohled do další asijské země. Přeloženo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo na Filipínach, predovšetkým v hlavnom meste Manila. (MikaelSVK)
  • Ačkoliv snímek, vycházející ze skutečných událostí, v kinech zcela nečekaně propadl, sotva pokryl výrobní náklady, čínící jeden milion amerických dolarů, byla filmová práva výrobní společností XYZ Films prodána jen krátce poté americké filmové produkční společnosti Blueeyes Productions, která se s dosazeným režisérem Baltasarem Kormákurem (2 Guns (2013), Contraband (2012)) v následujících letech pokusí o vlastní zpracování identického námětu. Možnost světové komerční distribuce zůstává i nadále v rukou XYZ Films. (Conspi)

Reklama

Reklama