Reklama

Reklama

Caldera

Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy / Drama
USA, 2012, 11 min

Hudba:

Evan Viera

Obsahy(1)

Snímek, jehož prostřednictvím se díváme na svět očima dívky trpící schizofrenií. Jednoho dne se dívka rozhodne nevzít si předepsané léky a vzápětí zažívá nečekaná setkání. (hhannie)

Recenze (8)

Movieaddict 

všechny recenze uživatele

Poetické vyjádření jinak nepříliš poetické reality. Společně s tichou zelenookou slečnou, která si mě hned od začátku něčím získala a vysloužila si moje sympatie, se vydáváme na téměř metafyzickou cestu do její utrápené nemocné mysli, která zde vůbec nepůsobí tak utrápeně. Kéž by to ve skutečném životě vypadalo takhle. Animace prostředí je překrásná a detailní, s čímž trochu kontrastuje jednoduchost hlavní postavy, což není kritika, pouze poznatek. Rád bych zdůraznil nevtíravost a samozřejmost s jakou je příběh pomalu odvyprávěn. Divák není do ničeho nucen, nedostane se mu vysvětlení, pouze je mu bez přepjatých emocí a tyjátrů předkládán (ne)příběh. Hlavní postava mě zaujala svým smířeným postojem a odevzdáním. Caldera vyjadřuje do puntíku to, co nenacházím v komerčnějších animácích od Pixaru a Disneyho , a proto dávám bez výčitek 5 hvězdiček ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nepochopitelné podhodnocení tohodle filmu(53%) ve mě trochu živí červa pesimismu-protože je to možná odraz mizící empatie a schopnosti rozumět některým věcem :/ ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Možná to bude tím, že se mi to tou svojí lehkou depresivností trefilo do nálady, nebo to možná bude tím, že mi to děvče přišlo neskutečně sympatické a její výraz mi připomněl jednu slečnu z mé minulosti, kterou jsem měl hodně rád - nevím nějaký důvod to mít určitě musí. Každopádně animace je zajímavá a originální a svět tak jak ho vidí hlavní hrdinka se mi líbil. Tohle není jen o tom ukázat nám zajímavé obrázky, je to o pocitech a emocích, které ačkoli zde nejsou tolik vidět a vlastně se zde ani nic nevysloví, tak jsou zde dle mého cítit a ten pocit co jsem měl mi prostě sedl. 7,5/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

To, že je snímek depresivní, to by mi ani tak nevadilo, protože takové filmy mám docela rád. To, že je vizuálně zajímavý, to už mi nebude vadit vůbec. Jenže celkově prostě není dostatečně nápaditý a příběh je zde zbytečný. Má to být primárně vizuální podívaná, která přináší celkem pěkné obrazy, ale stejně jsem měl pocit, že by to šlo vyrenderovat ještě lépe a ještě více zabřednout do detailu. Takhle to vyznívá jako zajímavé cvičení ve 3D animaci. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vizuálně místy působivé, příběhově prosté a neobjevné. Studentské cvičení, jakých jsou spousty. Tomuhle snímku totiž chybí FANTAZIE. ()

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen na počest režisérovo otce, který trpěl schizofrenní poruchou. Příběh je jím rovněž inspirován. (hhannie)

Reklama

Reklama