Reklama

Reklama

En som deg

  • Finsko Kaksi tarinaa rakkaudesta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kaisa (Pamela Tola), mladá tanečná choreografka z Helsiniek, je spolu s dvoma priateľkami na prázdninách v Istanbule, kde spoznáva Jacoba (Espen Klouman-Høiner), chlapíka z Oslo, ktorý tu taktiež dovolenkuje spolu so svojimi kamarátmi. Kaisa sa do mladíka ihneď zamiluje, avšak on na druhý deň zmizne bez rozlúčenia a bez toho, aby nechal na seba akýkoľvek kontakt. Po návrate z Turecka začne Kaisa pracovať v Osle. V supermarkete stretne Jacoba, ale ten si na ňu vôbec nespomína... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

HelenaHanke 

všechny recenze uživatele

(Pozor, spoiler!) Idea stojící za tímto filmem, byla-li vůbec přítomna, mě tedy těžce minula, a to mám jinak indie romance docela ráda, o slabosti pro norštinu nemluvě. Film po většinu „děje“ („děje“ skutečně jen v uvozovkách, neb po většinu času se toho moc neděje) směřuje odnikud nikam. Tu a tam je sice naznačena nějaká zápletka (ON se odmítá bavit o svém předchozím vztahu; „on“ vyskočí jako opařený, když ho někdo polechtá; „on“ najednou stojí v prádle uprostřed ulice), která se však vzápětí vytratí a byť doufáte, že to všechno časem nabere nějaký smysl, tak ouha - nikoliv. Pravda, jedna zápletka se v průběhu rozuzlí: „on“ přece jen není ON! V důsledku tohoto odhalení však začnete ještě intenzivněji přemýšlet o svéprávnosti hlavní hrdinky. Naštěstí svět je rychle zachráněn, neb ON se z ničeho nic vrací na scénu! Pokud jsem v průběhu sledování pochopila aspoň jeden ze záměrů tvůrců filmu, pak jím bylo to, aby jejich snímek byl vším, jen ne klasickou filmovou romancí. Nuž, i o toto pochopení jsem v závěru filmu přišla, protože jeho konec jako by byl vystřižen z těch nejprovařenějších hollywoodských rom-comů (ON nechá práci prací a vydá se do Berlína, kde aniž by tušil místa či hodiny, se shodou okolností postaví na tu správnou zastávku metra, kterým zrovna cestuje ONA). Hva i helvete?! (20 %) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Filmy, ktorých dej diktuje osud zvyknem mať rád, ale toto ma naozaj nemilo sklamalo. Tých osudových stretnutí a podivných náhod bolo až príliš, až toľko že celé to pôsobilo až príliš silené a ťažkopádne. Nápad ako taký možno nebol úplne na zahodenie, ale tá realizácia to zahrabala niekde pod hranicu priemeru. Začiatok bol celkom pôsobivý a bol som zvedavý kam sa tá celá zámena rovnako vyzerajúcich mužov bude uberať, ale nejako to išlo do stratena... Navyše, to správanie Kaisy bolo ako na hojdačke a na to akým slušným dojmom pôsobila, tak sa v tom osudovom opojení až príliš rýchlo oddávala. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ak sú vo Fínsku baby tak naivné a blbé, že skočia na každého suchára a ksichta a hned' si ho aj nakvartýrujú do baráku, valím tam! ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama