Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 2

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (85)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se nelze vyhnout srovnání s Pumping Iron, klasice s Arnoldem, ale dle mého má tento nový dokument formátem blíže k vynikajícímu "sportovnímu" dokumentu Spellbound. První dvacetiminutovka je opravdu epická, režisér zručně pradstavuje dva ústřední charaktery, kteří nemohou svojí filozofií být více odlišní a my zkrátka víme, že závěrečné utkání bude soubojem titánů. Skvělý klimax ale nevydrží a s dalším novým představeným borcem jsem se více a více ztrácel v postavách, které byly v konečném důsledku jenom do počtu. Dokument mohl být jenom o ústřední dvojce - šampiónovi a černém koni (Rocky vs. Clubber Lang). Prostříhat by dokumentu vůbec neškodilo, protože celá rozmáchlost a opulentnost mu nakonec zlomila vaz. Ale přesto všechno co zde píšu je to film VELKÝCH rozměrů a produkčních hodnot, který zvláště na velké televizi/plátně vynikne (i když původní hudba je opravdu tragická) a stojí za pozornost. 70 % ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Kdokoliv přičichl ke sportu, tvrdému tréningu, nesmrtelně hluboké dávce motivace, sebezapření, možná až fanatismu - nalezne v tomto filmu kus sebe. Pro ostatní je to taková vstupenka do tohoto světa, věřím, že si mnozí budou ťukat na čelo. Pro mě se jedná o lidi, co mají vizi, vědí, co chtějí a jdou si za tím; tím pro mě mají tu největší hodnotu. ()

Reklama

URBAN 

všechny recenze uživatele

Nejsem nadšený a ani nejsem neštastný , zkrátka to nesplnilo moje očekávání . Myslel jsem že se tento dokument podívá i do soukromého života kulturistů , sice se tam podíval , jenže jenom tak zlehka . Ale i tak to má co nabídnout , třeba zpracování kterým se jen tak každý dokument pyšnit nemůže . ( 20.5.14/MAC ) ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn dokument o současné špičce kulturistiky, mnohem podrobnější než například kultovní Pumping Iron, ale stejně stále doce povrchní, kdy sice na oko přináší osudy několika vybraných jmen před kvalifikací na Mr. Olympia, a to se všemi emocemi, očekáváním a zklamáním, ale ve výsledku jsou všechny informace vesměš povrchní a jakoby určené laické veřejnosti - přitom cílová skupina v drtivé většině bude právě u fitness publika, které by se jistě rádo dozvědělo co nejvíce detailů a pěkně podrobně. Na druhou stranu jako obecný pohled na vrcholovou kulturistiku dnešních dní je to reprezentativní kousek. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Kulturistiku nesledujem, ale je to pre mňa do určitej miery fascinujúci šport. Predovšetkým po psychologickej stránke - na motiváciu kulturistov doťahovať svoje telo až do estetického extrému sa dá pozerať aj ako na úchylku, resp. veľmi exotickú formu márnivosti a narcizmu. Neodsudzujem to a minimálne mám rešpekt k evidentnému úsiliu, ktorý do svojej "profesie" títo páni vkladajú. Dokument je celkom podarený a odsýpa, pričom pre diváka je fajn, že jednotliví účastníci sú štylizovaní do určitých polôh - naturálny talent, poctivý makač, technologický freak á la Ivan Drago a osamelý outsider. Neviem nakoľko táto štylizácia nie je umelo vykonštruovaná, ale rozhodne dokumentu dodala šťavu. Je fajn, že sa tvorcovia obtreli aj o steroidy - pri tejto látke by bolo od veci pokúšať sa im vyhnúť. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Okrem mnohých miest po celých Spojených štátoch navštívili filmári aj sever Európy, konkrétne fínske mesto Lahti. (MikaelSVK)
  • Vlad Yudin řekl, že nejtěžší natáčení bylo s Kaiem Greenem v jeho malém bytečku v Brooklynu, kam se muselo vtěstnat až 15 pracovníků filmového štábu. (RadimX)
  • Phil Heath se stal posledním vítězem Mr. Olympia, kterému osobně pogratuloval spoluzakladatel této soutěže a "otec kulturistiky" Joe Weider, jenž zemřel 23. března 2013 ve věku 93 let. (RadimX)

Reklama

Reklama