Reklama

Reklama

Takumi-kun Series: Soshite harukaze ni sasayaite

  • Japonsko タクミくんシリーズ そして春風にささやいて (více)

Obsahy(1)

Film je na motivy shonen-ai mangy, jejímiž autorkami jsou Gotou Shinobu a Ooya Kazumi. Děj se odehrává na internátní chlapecké střední škole. Hlavní hrdina, Takumi Hayama (Tomo Yanagishita), nastupuje do druhého ročníku a dostává přiřazený nový pokoj s novým spolubydlícím Giichim Sakim (Keisuke Kato), kterému se přezdívá Gii. Zatímco Takumi se snaží od všech svých spolužáků co nejvíce distancovat, Gii je jeho pravý opak. Gii vypadá, že má vše: má výborné známky, je dobrý ve sportu a i mezi ostatními studenty je velice oblíbený. O to větší je Takumiho překvapení, když mu Gii jednoho dne vyzná lásku. (Moiraine)

(více)

Recenze (2)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Film na motivy shonen-ai mangy se mi líbil a ničím neurazil. To, že nemám kvalitní kopii a zvuk nic nemění na známkách, které dávám. Snímek může působit naivně, láskyplně, jako pohádka, ale ve skutečnosti je to natočeno podle japonských neměnných pravidel a někteří diváci toto nemusí pobrat. Za mě mírně naprůměrný film o lásce ... 7778 ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nevěděla, jak tohle hodnotit. Nakonec jsem se rozhodla pro zlatou střední cestu. Má to naivitu shojo mang (hlavně ze začátku je to naivní vidění velice silně cítit) a zároveň prvky shonen-ai. Kdo je fanouškem žánru, toho to, myslím, neurazí. Ten, kdo je zapřisáhlým odpůrcem BL/shonen-ai/yaoi se tomuhle vyhne. Má to jenom něco přes hoďku a celkem fajn se na to kouká. Co jsem ocenila asi nejvíc, bylo vynechání jednoho ze zlatých pravidel yaoi žánru – a to, že pravá láska musí začít znásilněním. To tu není a já jsem za to ráda. Zato Takumiho trauma z minulosti je něco, co je špatný snad na všech úrovních. Ale to asi k žánru patří a přiznejme si, že bez toho by to vlastně bylo bez pointy. Nejsem zapřisáhlá yaoistka, ale ani mi to téma nijak nevadí (to spíš často zpracování), takže pro mě za 3* s tím, že chápu, že z toho někdo bude unesen, stejně jako to, že to někdo nebude schopen strávit. ()

Reklama

Reklama