Reklama

Reklama

S láskou, Rosie

  • Velká Británie Love, Rosie (více)
Trailer 2

Vědecké výzkumy tvrdí, že pokud se lidi znají jako malé děti, něco jim brání, aby se do sebe jako dospělí zamilovali. Rosie a Alex, hrdinové romantické komedie S láskou, Rosie, se znají už od školky. V době prvních lásek a sexu svoje zážitky s patřičnými detaily samozřejmě probírají, tomu druhému to ale není vždy úplně po chuti. Proč? Ať je to jak chce, Rosie zůstává v Dublinu, zatímco Alex jede na Univerzitu do Bostonu. Mezi nimi stojí oceán a v průběhu života i jiné vztahy, aféry, dokonce jiná manželství, závazky a děti. Na oba čekají méně i více bláznivé a zábavné momenty, občas se potkají a spadnou spolu do bazénu a zase vplují zpět do svých životů. Rosie se dokonce povede dohodit ztepilou blondýnu Alexovi za ženu . . .no to by si asi nejradši nafackovala. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (494)

Aky 

všechny recenze uživatele

Film nabitý emocemi. Problém háklivosti teninké linie mezi láskou a přátelstvím mezi mužem a ženou se tak často neobjevuje. Je dost těžké utrefit přesné dimenze a vyžaduje odvahu se do toho pustit. Příběh je vedený docela vynalézavě, a byť od počátku tušíte, kam nutně směřuje, cestou se dočkáte několika opravdu nečekaných zvratů. Příjemné překvapení. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jak těžké je připustit si, že ten, koho miluju a s kým bych mohl být šťastný, je celou dobu vedle mě jako můj nejlepší kamarád? A jak těžké je, dát to tomu člověku najevo? Tento romantický film je o neustálém sbližování, oddalování, kličkování a míjení se ústřední dvojice, která má k sobě hodně blízko po kamarádské stránce a hodně daleko po partnerské stránce. Mohlo by se zdát, že tento námět už byl k vidění ve filmu mnohokrát a že už nemá co nabídnout, ale opak je pravdou. Tento film je jiný. Ví, kdy má být vtipný, ví, kdy má zvážnět, dokáže diváka velice hlasitě rozesmát stejně jako mu dokáže nabídnout dramatičtější okamžiky. A celé je to úžasně zajímavé, já se v kině u filmu ani na okamžik nenudil a nad filmem přemýšlím i několik dní poté, co jsem ho měl možnost vidět, stejně jako se ještě teď směju některým opravdu vydařeným vtipným scénám. Myslím, že na začátek roku jsem si nemohl vybrat lépe, na co vyrazit do kina. A jako bonus jsem objevil nádhernou herečku Lily Collins, o které jsem dosud nevěděl, a která mi přišla jako velmi přitažlivá osoba. Co se týče hodnocení, tak nemám nad čím váhat. Film nemá z mého pohledu žádný nedostatek, takže mu uděluji pět hvězd. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus se ústřední dvojice míjela až příliš často a to, jak jim do jejich neodvratitelného vztahu pořád něco lezlo bylo místy ubíjející, stejně jako účelové hraní na city a stím spojené kecání. Ale i tak se na to koukalo hezky, což má na svědomí nejen sympatická ústřední dvojice, ale třeba i Jaime Winstone, která po tatíkovi něco podědila. Nekonfliktní romanťárna, která dokáže vyloudit přiblblej úsměv, což je vlastně jejím účelem. 65% ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Mohou se do sebe zamilovat lidé, kteří se znají již od svých pěti let? Tak s takovou otázkou pracuje romantický příběh o Rosie a Alexovi, kteří jsou právě z tohoto důvodu k něčemu takovému, jako je vzájemná láska a společný život, slepí. Jenomže jak už to v životě bývá, nic není jednoduché. A s takovým přesvědčením bojuje právě Rosie. Snímek vás chytá za srdce a dává realistický pohled na lásku, život, sen a naději. Love, Rosie jsem poprvé viděla někdy v roce 2015 a ne uplně jsem mu věnovala pozornost. To byl možná ten důvod, proč jsem si nedokázala dát vztah Alexe a Rosie dohromady a film jsem považovala za zcela zmatený a průměrný. Jenže pak jsem tento film viděla znovu, kdy jsem mu tentokrát věnovala plnou pozornost a konečně jsem měla možnost si ho naplno užít a pochopit. Takže napodruhé jsem nakonec zjistila, že je tento snímek něco naprosto úžasného. Určitě dávám velké plus za to, jak je přátelství Alexe a Rosie ztvárněno, velice realisticky a vůbec ne přehnaně. Více sympatičtější herecké obsazení už se také povést nemohlo. Collins a Claflin mají mezi sebou takovou chemii, že místama vám vše přijde jak jejich hraná realita. Shrnuto podtrženo, tento snímek je originální, svižný, milý, a zábavný. Nemám co bych vytkla. Nechyběl jak skvělý soundtrack, tak černý humor a nebo i ty srdceryvnější scény. Love, Rosie je jednoduše nádherný film o přátelství dvou nerozlučných lidí, kteří se přes všechny překážky života snaží najít cestu jak k sobě, tak i k lásce, která už od začátku brala všechno do svých rukou. - "I'm Rosie, and this has got to be one of the happiest days of my life." ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že výběr partnera na školní ples může být pro naši budoucnost tak zásadní. Vše mohlo být úplně jinak. Nejen kvůli této chybě musela Rosie překonat mnoho překážek. Ty jsou však servírovány ve svižném tempu, nad sebehorší situací se nefňuká zbytečně dlouho a její cesta za lepším zítřkem a splněnými sny, podpořená vymazleným soundtrackem, pokračuje sebevědomě dál. Osobně bych menší problém rozhodně viděl v postavě Alexe, který tu je za nerozhodného blba a hlavně jeho představitel nesahá zářící Lily Collins ani po kotníky. I tak se v rámci žánru jedná o velmi poctivou práci. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. října 2014 v Londýně. (BMW12)
  • Film se natáčel v Torontu v kanadském Ontariu a v Irsku. (rafix)
  • Režisér dal Lily Collins (Rosie) a Samovi Clafinovi (Alex) v některých scénách volnou ruku a herci pár scén vymysleli sami během natáčení, například Alex fotící Rosie při výskoku na ulici. (MadJanny)

Reklama

Reklama