Reklama

Reklama

Vesmírný pirát Kapitán Harlock

(festivalový název)
  • Japonsko Space Pirate Captain Harlock (více)

Obsahy(1)

Kapitán Harlock je rebel a již století brázdí vesmírem! Jak to že žije tak dlouho? A proč je rebel – jen proto, že se nemá rád se Spojeneckými silami? Navíc teď čelí spolu se svou chrabrou posádkou těm, kteří si chtějí nechat Zemi jen pro sebe... Legendární kapitán Harlock je zpět! (Zíza)

Recenze (71)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Jsem si to nechal přes noc rozležet v hlavě a něco k tomu dodám - vizuelní zpracování naprosto famózní, to pirátsví, temnota a atmosféra jež dýchala z té vesmírné lodi, to nemělo chybu. Hudba a zvukové efekty to výtečně podporovaly, tedy HD kvalita a k tomu DTS je ideál :-) Jenže, po příběhové stránce už to začne být postupně slabší a slabší, zhruba před půlkou tempo zvolní a začalo mne to lehce nudit. A nezlepšilo se to až do konce. I ten samotný se rovněž extra nepovedl. Nu což, ale jako celek to poměrně obstálo a ty 4* si to s odřenýma ušima díky parádnímu vizuálu zaslouží - těch 71% zde naprosto sedí. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nepřekvapivý japonský animák. Z toho plyne: špičková počítačová animace, naroubovaná na sci-fi ultra-dramatickou pitomost. Celé je to táááák osudové, že bych plakal... kdyby to tu nebylo už po sté první. Další japonské anime (tedy animovaný film a je mi putna, jestli se tomu tak říká nebo ne), jehož skutečným kladem je pouze technické zpracování. o blbostech a hromadě nesmyslů ála lodní kormidlo, pirátská vlajka vlající ve vzduchoprázdnu a tady bohužel i příliš moc zvuků ve vesmíru (což mi normálně nevadí, ale tady to s tím vším dohromady bilo do očí), plus zjištění lidstva, že je osamělé, ale perpetuum mobile vynalezla cizí rasa a jeden její zástupce žije. A co lépe, vypadá jak člověk resp. Elf. Zase promrhaná technologie. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Šindži Aramaki mě začíná neskutečně srát s tím, že jak jeho dva Apleseedy, tak zde přítomný kapitán Harlock mají mnohem větší potenciál, než co se z nich ve výsledku podařilo vytěžit. Tady to bolí o to víc, že vizuálno je tady skoro perfektní (a to říkám jako osoba, která 3D animace nesnáší), hlavní pirátská hvězdoloď vypadá skvěle (takové orgastické spojení návrhů BSG, imperiální SW flotily a bitevní lodi Jamato). Jenže tady plusy tak nějak končí.. Hlavní postava - idiot. Vedlejší postavy - většinou idioti. Velení vládnoucí organizace - idioti. Dokonce i ten vesmírný papouch, co sedí na kapitánském rameni nepůsobí ani trochu zábavně! A to navíc ignoruju chyby jako například fakt, že na lodi je přítomna elfo-mimozemšťanka, poslední své rasy, čemuž se nikdo nediví, přestože ve filmu se žádný jiný mimozemšťan neobjeví, ani se o něm nemluví! Druhá půlka je sbírka nezměrných hovadin s nechutně jednoduchým příběhem, idiotskými postavami, ovšem s vědomím, že s trochou snahy by to mohlo být vážně dobrý. PS Je možné, že někde po internetech pobíhá verze, která je lepší, ono už jen verze co jsem měl já se dost lišila od titulků a to nejen tím, že například hlavní hrdina se jmenuje jinak v japonské verzi a jinak v americké, ale i tím že mnohé scény jsou proházené a... A tak vůbec. Stejně ale pochybuju, že by to v jiné verzi bylo neblbé. <\úi> ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství kapitána Harlocka má všechny ctnosti a nectnosti filmu jeho žánru a zaměření. Což je na jednu stranu škoda, zvlášť co se akčních scén týče. Ty jsou pojaty primitivně, skoro westernově. Stačí jeden úder, a po všem je veta, ať už je to loď, a nebo po zuby ozbrojený voják. A příběh by taky mohl být zajímavější, a nemusel by se brát tak křečovitě vážně. Ze scénáře čiší osudovost, předurčenost, nevyhnutelnost a podobné a bůh ví co ještě. Ale najdou se i plusy. Ten kdo tohle všechno vymýšlel, měl pořádně bujnou fantazii, a technika jeho vize dotáhla skoro na hranici realističnosti. Alespoň efekty stojí za oběť těch dvou hodin času. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Neskutečná paráda a ukázková oldschool space opera se všema kladama a "záporama" které k tomu patří. Nejen, že se opravdu povedlo znovuoživit Harlockovský svět galaktického expresu včetně jeho metafyzických přesahů, ale povedlo se udržet i nekompromisní styl, který sere na to jestli vše dává logický smysl, nezajímá ho divák který se ptá: A proč jako......? Né né - tady se jede po myšlenkách, poselstvích a atmosféře.. Chvilkama mi to svou uvolněností, svobodou, nekompromisním přístupem a chytlavostí hodně připomínalo Jodorowského(v komiksu). Vizuálně je to do detailů prokreslená perla, ve které divák může vidět každý šroubek na laserovém děle uprostřed epické galaktické bitvy, aniž by to pusobilo něják přeplácaně a rušivě................ No prostě, co vám budu povídat.. Super práce a scifíčko přesně podle mého gusta! ()

Galerie (65)

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama