Reklama

Reklama

Mercy je napínavý nadpřirozený thriller, který odkrývá dávná rodinná tajemství. Dva problémoví bratři se vydají společně se svou matkou do odlehlého domu, aby se tu postarali o babičku. Snaha pomoci jim ale přinese nečekané pře- kvapení v podobě děsivých tajemství, která jejich babička dosud skrývala. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zklamání jako prase!Od režiséra výtečného Haunting in Connecticut jsem čekal teda mnohem lepší film.Režisérské vedení herců je naprosto tragické, výkony jsou úplně mimo, scénář stupidní a střih totálně na vyliž prdel.Navíc zvuková stopa se úplně imbecilně mísí dohromady, takže slyšíte spíš slova a zvukový efekty vůbec.Hudba děsná, atmosféra nulová a lekačky asi dvě.Tenhle film je opravdu totální brak a nepovedlo se na něm naprosto nic.Cornwell asi za výdělek Haunting in Connecticut vyšňupal moc kokainu.15%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdepak, babička Mercy nestoná. To jen zase nějakej démon usiluje o nějakou tu dušičku... Cornwell se po pěti letech vrátil opět s hororem, tentokrát po hříchu zaměnitelným. Bohužel. Ne že by to místy nemělo atmošku (to hlavně díky parádnímu houslovýmu doprovodu), ale snaha děsit přichází vniveč. Obzvlášť v závěru, kde se stereotypně prolíná přítomnost s minulostí a v temnotě se schovává pekelnej pes. Díky kratší stopáži však nehrozí nuda, takže alespoň takhle. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rebecca prichádza s partnerom a dvoma synmi do starého rodičovského domu, aby sa postarala o svoju ťažko chorú matku. Nakoľko má mladší so synov, George, babku nadovšetko rád, neustále na ňu dohliada. Ako jedinému sa mu odstupom času podarí získať je pozornosť natoľko, aby na neho neútočila a rešpektovala jeho pokyny. Po pár dňoch nachádza George so svojim bratom záhadnú knihu bez textu či obrázkov. Jeho slzy po dopade na "holé" stránky, spúšťajú sled udalostí, ktoré odkrývajú dlhoročné rodinné tajomstvo. Ich babička Mercy totiž nie je chorá, ale ... Herecké obsadenie dostatočne nalákalo diváka. Nedá sa inak, len s jedným s užívateľov - súhlasiť. "Mercy" je naozaj jeden z mála originálnejšie spracovaných "possession hororov", aj keď až na samotný záver, ktorý sa v určitých momentoch nevyhol lacnému vizuálu, neobsahuje mimoriadne hororové prvky. Je to skôr také dobré, mysteriózne fantasy, vhodné najmä pre ženy a deti. Napriek tomu, že príbeh potešil a záverečná 15 minútovka ponúkla toľko očakávanú atmosféru, vyššie ako 50% to nebude. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Na tenhle kus jsem se podíval jen kvůli tomu, že je napsán na motivy povídky krále hororu Stephena Kinga... Zda-li se drží povídky, nebo se jí scénáristi jen lehce inspirovali nedokážu posoudit, protože si ji vůbec nevybavuji... Ale to není vůbec důležité... Podstatné je, že jde i přes krátkou stopáž o extrémně nudný a zdlouhavý kousek o zlobivé babičce, která skrývá pár nepěkných tajemství... Atmosféra kromě posledních pár minut prakticky žádná, herci se také moc nepředvedli, nahota ani gore se samozřejmě nekoná, takže za mě jde čistě o ztrátu času... ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Tak ja som trocha sklamaný.Vedel som že to nebude až tak dobré ale toto bolo nudné.Za celý čas som sa ani raz nenaplašil vlastne ani nebolo kde.S tou babičkou sa mohli tak vyhrať a také lakačky urobiť.No bohužiaľ nič nebolo.Zápletka je strašne tupá a ten zlý neviem čo to bolo je vlastne iba nejaký tieň.Mne sa to nepáčilo 1* asi za tú atmosféru , ale inak nič.Dokonca aj koniec ktorý mal byť najlepší stál za hovno. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • Domov dôchodcov sa volá R. L. Flag, čo je odkaz na antihrdinu v Kingovom diele "The Stand". Záporák v tomto diele sa volal Randall Flagg. (Kadas97)
  • Had, pred ktorým George (Chandler Riggs) hrá na husle, je štrkáč diamantový, no had, ktorý mu po dohraní skladby prechádza pomedzi nohy, je len užovka. (Kadas97)
  • Poviedka "Gramma" vyšla prvýkrát v roku 1984 v publikácii Weirdbook, neskôr ju v roku 1985 Stephen King vydal v zbierke poviedok "Skeleton Crew". (Kadas97)

Reklama

Reklama