Reklama

Reklama

Cíl: Bin Ládin

(TV film)
  • Velká Británie Targeting Bin Laden

Obsahy(1)

Budeme svědky strhující dramatické rekonstrukce, jež mapuje pátrání, sledování i samotný vojenský zásah, při kterém byl zastřelen nejhledanější muž planety. Téměř deset let od útoků z 11. září trvalo, než byl dopaden Usáma bin Ládin. Vůdce Al-Káidy plánoval ještě nedlouho před svou smrtí další a další teroristické akce po celém světě. V čele jeho seznamu byl prezident Barack Obama. Spojené státy americké vyhlásily jak za dob Divokého západu, že teroristu chtějí dostat živého či mrtvého.
Do akce se v noci z neděle na pondělí 2. května 2011 vydala jedna z nejutajovanějších jednotek amerického námořnictva, tým SEALs číslo 6. Muži, vycvičeni k provádění riskantních operací, obsadili v pákistánském městě Abbottábád vilu na střeženém pozemku, kterou obýval bin Ládin s rodinou. Při přestřelce teroristu usmrtili. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Rekonštrukcia udalostí od hľadania miesta pobytu až po zastrelenie je natočená dosť pútavo, človek sa od toho len tak ľahko neodtrhne. Dokumentárne časti sú doplnené veľkým množstvom záberov priamych, leteckých aj satelitných, ťažko ale posúdiť, či sú niektoré aj autentické, keďže bola v púšti postavená skutočná kópia celého komplexu, ktorý mal byť prepadnutý. Akčná časť snímku je celkom ako z akčného filmu, nechýbajú ani výbuchy, krik a padajúce mŕtve postavy. História ukáže, či takéto možno až fanatické prenasledovanie jednej osoby a prepadnutie civilného komplexu na území suverénneho štátu (čo bolo v dokumente aj zdôraznené) bolo správne. No, ako je známe, históriu píšu víťazi. ()

Benzinka 

všechny recenze uživatele

Dokument udělaný tak, aby Obama vypadal, že spasil svět. Zdánlivě "obyčejné" věci, které by měly být samozřejmostí u takové akce a tak špičkových jednotek jsou zde popsány jako něco nadpozemského. Na druhou stranu i spousta zajímavých věcí. Nedoporučuju konspiračním teoretikům :), avšak všem ostatním, které tato údálost zajímá ano. 70%. ()

Reklama

marek29 

všechny recenze uživatele

Jako jo no, je to jistý propagační materiál proč sme nalítli po 9/11 do Iráku. Chybí mi třeba na ČT2 dokumenty o záhadách zda nepadly věže WTC řízenou demolicí. A nepochopil jsem proč Usámu nestřelily jen do ruky a nezabili nějak teatrálněji. Kulkou do hlavy je to hned po srandě a identifikace taky pak není nejsnazší. Vždyť to on může za všechny ty mrtvé z r. 2001 ne? ;-p ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Slušně přiměřená hraně dokumentární konkurence k velkofilmovému 30 minut po půlnoci , zde za přímé Obamovy účasti. Nedá se ovšem očekávat o moc větší věcnost, v obou případech převažuje práce pro národ a bulvární vyčpělost kdysi silně mediálně protlačované agendy. 2-3* ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Velice pěkně zrekonstruovaná akce dopadení nejhledanějšího teroristy světa. Líbily se mi skutečné záběry i popis tréninku v totožných podmínkách. Také byl skvěle popsán detailní plán akce, jen se prostě občas stanou nečekané věci a musí se improvizovat i v takovýchto dechberoucích zasazích. Přesto klobouk dolů před týmem SEALs číslo 6. Tento dokument hodnotím velice kladně, mám rád akce ve kterých je znát napětí a nejistota a když jde o takovouhle věc, tak je to velice koukatelné. Dávám 80% - čtyři hvězdy. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama