Reklama

Reklama

Škoda lásky

(seriál)
Trailer
Povídkový / Komedie
Česko, (2013–2014), 11 h 35 min (Minutáž: 19–55 min)

Předloha:

Jaroslav Havlíček (povídka), Božena Němcová (povídka) (více)

Hrají:

Karel Gott, Josef Carda, Miriam Kantorková, Jan Skopeček, Martin Hofmann, Otmar Brancuzský, Marek Taclík, Simona Babčáková, Jan Kuželka, Jana Pidrmanová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Povídkový cyklus hořkých komedií o lásce ve všech jejích podobách podle námětů známých českých spisovatelů. (Česká televize)

Videa (7)

Trailer

Recenze (121)

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda lásky: 70% /// Májová romance doktora Mráze: 75% /// Manželka: (za Tublatanku 5% navíc) 65% /// Úspěšný lov: 40% /// Mokré tričko: 75% /// Vzpomínky: 65% /// Diamantová svatba: 60% /// Pravda: 40% S jedním uchem na veselo: 10% /// Hrdina: 60% /// Idyla na konci léta: 75% /// Polibek pro vítěze: 70% /// Myška je kouzelná: 30% /// Srdce ženy: 60% /// Zamilovaná: 55% ()

greetchen 

všechny recenze uživatele

Úroveň jednotlivých povídkových příběhů je velmi rozmanitá. Někter mají vše - dobrý scénář, vtip, pointu i herecké obsazení, které nelze nepochválit. Jiné ale skomírají na všech frontách. K tomu lepšímu bezesporu patří Vzpomínky, Družička nebo Hrdina, v duchu Bakalářů pobaví a neurazí Úspěšný lov, Mokré tričko, Maruška nebo S jedním uchem na veselo. Diamantová svatba nebo finální Situace v Kuchyni a Dobrodružství jsou spíš k pláči, a to i s přihlédnutím k nevyužitému hereckému obsazení, které slibovalo větší očekávání. Je dobře, že se do něčeho takového ČT pustila, nepatří to ale k nejlepším počinům z jejich současné tvorby. ()

Reklama

dave14

všechny recenze uživatele

Z tohoto cyklu jsem zatím viděl pouze dvě povídky. Mokré tričko a Marušku. A upřímně můžu říct, že horší věc jsem v produkci ČT snad nikdy neviděl. Bolestný dialogy, tragický výkony, no škoda slov...Hodnotit to nehodlám, protože jsem viděl pouze dva díly, takže bych nerad křivdil dílům ostatním. Ovšem po tomhle zážitku si už asi cyklus Škoda lásky v životě nepustím. To budu radši sledovat osudy Lumíra z Ulice! ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Škoda peněz :-/ Některé povídky jsou opravdu velmi slabé. Některé až tak slabé, že mi připomínají ty laciné trapasy, co dávali v sobotu. Ach jo. Ve většina případech je to otázka scénáře, režie i kamera mnohdy ani nemá chybu. Herci vlastně taky téměř ok, dokonce pěkná hudba, ale ty příběhy jsou tak nezáživné !! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Pozn: Samostatné hodnocení budu doplňovat postupně, protože předpokládám, že každý díl bude mít jinou kvalitu. Celkové hodnocení doplním až po shlédnutí všech dílů.--TV/// Obsazení ?/10 Děj ?/10 Hudba ?/10 Prostředí ?/10/// PLUS: Karel Gott v roli sebe sama potěší určitě mnohé fanoušky MÍNUS: ? /// Shrnutí 1. Škoda lásky: Tak tohle jsem nečekal. V momentech kdy Karel Gott "hrál" aby odradil svoji nejvěrnější fanynku jsem se opravdu bavil, A docela by mě zajímalo jak moc skutečný tento příběh je. Závěr je potom krásný a potěší hlavně romantiky.(****70%) 2. Májová romance doktora Mráze: Slabší rozjezd, ale některé situace tak pěkně a vtipně zahrané, že jsem se ke konci hodně bavil.(****75%) 3.Manželka: Docela psycho, takže se mi to moc nelíbilo.(**45%) 4.Úspěšný lov: atraktivní scénář, Hana Vagnerová i Jiří Langmajer, povedená atmosféra a napětí mezi postavami, jen ta pointa mě zaskočila.(****75%). 5.Mokré tričko: Moje oblíbená disciplína :-) nicméně atmosféra byla taková nervózní a stylu jako že to asi nedopadne dobře. Mám z toho smíšené pocity.(***55%) 6.Maruška: Eva Josefíková na sebe strhává veškerou pozornost a postavě, kterou hraje Langmajer se moc nedivím. Je tu i pěkně vylíčeno vesnické prostředí a její atmosféra. Nicméně hlavně v závěru jsem se v postavách trošku ztrácel. A víc by se mi líbilo kdyby z toho byl celovečerák.(***65%). 7.Vzpomínky: Taclík, Krobotová, Brancuzský, jinými slovy tři skvělé postavy, které baví a baví. Stejně taky jsem si neuvěřitelně dobře bavil nad scénářem, který hrdinům přichystal nejedno překvapení. Zatím nejlepší díl.(*****90%). 8.Diamantová svatba: potěší Jan Skopeček a Jana Pidrmanová, příběh je tragikomický, zahráno je to civilně.(***65%). 9.Družička: Sympatické (ne)herečky v hlavních rolích, které však hrají přirozeně, děj má zajímavý průběh a závěr napovídá něco o sesterské lásce. (****80%). 10.Přirozený talent: Langmajer potřetí, tentokrát mě ovšem jeho postava nebaví tak jako ty předchozí. Zato Eliška Křenková se do své postavy pěkně převtělila. Nicméně celkový dojem je trošku rozporuplný a smíšený. (***65%). 11.Pravda: ()

Galerie (209)

Zajímavosti (16)

  • Povídka "Pravda" byla nafilmována v Sobotce a Praze. V jednom ze záběrů je pak vidět Divadlo Járy Cimrmana. Dále se filmovalo v Černošicích, Suchdole, Střížkově, u viaduktu v obci Novina a v Jizerských horách v Bedřichově na Presidentské chatě poblíž rozhledny Královka. (M.B)
  • Příběh povídky "Škoda lásky" o šílené fanynce Karla Gotta je inspirovaný skutečnými událostmi. Zpěvák má hned několik věrných fanynek, které ho pronásledují, tou nejznámější je Němka Hannelore Uhl. Ta je rovněž k vidění ve filmu. Záběry, kde paní Doušová podává Karlu Gottovi růži na jeho koncertě, se točily při jeho skutečném vystoupení. Za paní Doušovou je v pozadí vidět dáma v červeném, což je právě Hannelore Uhl. (greetchen)

Reklama

Reklama