Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Co se škádlívá, rádo se mívá. Britský komediální seriál, jehož středobodem jsou dva stárnoucí gayové, kteří po osmačtyřiceti letech společného života tráví čas neustálým hašteřením (anglický výraz bitching to vystihuje mnohem lépe). Freddie (Ian McKellen) býval a stále je nepříliš známý herec, Stuart (Derek Jacobi) pracoval jako barman. Ansámbl doplňuje kamarádka Violet (Frances de la Tourová), která absolutně odmítá brát na vědomí svůj věk a nový soused v domě Ash (Iwan Rheon), mladík, který obrátí všem zúčastněným život naruby. Vedle výborně napsaného scénáře je hlavní devízou seriálu samozřejmě herecké obsazení, kdy především představitelé ústřední dvojice Ian McKellen a Derek Jacobi předvádějí – uchýlíme-li se k oblíbenému klišé, které je zde ale zcela na místě – doslova herecký koncert. (Česká televize)

(více)

Recenze (107)

gudaulin

všechny recenze uživatele

Hodnotit seriál nebudu, protože jsem se s ním setkal opravdu letmo, ale první střetnutí skončilo velkými rozpaky, přestože obsazení vypadalo luxusně. Je to příliš chtěné, infantilní a nepamatuju si, že by mně někde tak vadil nahraný návodný smích jako právě tady. Je to v podstatě esence sitcomového žánru, která už v tak čisté podobě je podle mě přežitkem. Tohle je tak sitcomové, že by to mohlo sloužit jako televizní kulisa v rámci jiného seriálu. Tak přehnané mi to přijde... ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

To se tak sešli Derek Jacobi a Ian McKellen a řekli si, že bude sranda zahrát si neskutečně teatrální párek "starých" gayů (to starých v uvozovkách...jim stáří sluší). A ono to sranda byla. Záleží ovšem co čekáte. U takových jmen se předpokládají "velké" herecké výkony a přitom já se při prvním díle nemohla zbavit dojmu, že koukám na nějaký Comic Relief. Nu proč ne? Stačí poupravit očekávání, toho co mi v prvním díle vadilo jsem si u druhého už ani nevšimla. Tím, že se snaží házet hlášku za hláškou se jim ne zrovna všechny povedly, ale celkově jsem se u toho nasmála jako už dlouho ne. Těším se na druhou serii, těším se až si některé díly pustím znova a kdyby to tak hráli někde na divadle, už teď bych stála ve frontě na lístek. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vysoká škola v nahrávání na smeč a smečování. Ten ravenhillův COOL styl je tam ale znát a komu to úplně nesedí ten z toho ucítí lehký závan prvoplánovosti. Kvalita každým dílem stoupá a poslední díl- který celou sérii lehce a chytře obrátil na ruby a tím jí uzavřel do opravdu smysluplného celku- už nahlodal dokonce i mě v úvahách o páte hvězdě. Osobně pevně doufám, že tvůrci mají dost sebereflexe aby tento citlivě vybalancovaný počin nezabili další(a další) sérií. ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Už díky obsazení je Vicous tak trochu můj splněný sen. Jde spíš o tradiční komediální divadlo, než o typický sitcom s tempem, na jaké jsme dnes z televize zvyklí. Formát je až staromilsky zastaralý a herci okatě přehrávají, jakoby chtěli proniknout i do nejzazších řad hlediště. Ale vzhledem k danému tématu a charakteru ústředních postav je toto všechno zcela na místě a já si zase jednou plesám nad komedií, která se nesnaží být za každou cenu třeskutá a raději zůstává přívětivě lidská .. i když pořád jízlivě “vicious“. Famózní finále první série je jako mega-třešeň na dortu, který chci mít co nejdříve v hezkém modrém balení v šuplíku. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Zatím dvě epizody, ale totální nášup. Dva staří, navzájem se stírající gayové, kteří se snaží zapůsobit na nově přistěhovaného mladíka v bytě nad nimi. Skvělý britský humor, šťavnaté hlášky, výborní herci - každý si to užívá :) Už teď bych si nejradši pustil další díl. Uvidím dál, ale tuším, že to půjde na pětihvězdu, protože už dlouho jsem se u 20-ti minutového seriálu 15 minut neprosmál :) ()

Galerie (164)

Zajímavosti (7)

  • Sitcom před jeho premiérovým uvedením koupila australská Seven Network. (Misabarry)
  • Když se Freddie (Ian McKellen) připravuje na roličku v Panství Downton, pojmenuje svou postavu Thomas. Každý mu ale odvětí, že v této minisérii je již jedna stejně pojmenovaná postava. Shodou okolností je postava Thomase z Panství Downton stejně jako postava Freddieho homosexuál. (Stanislaus)
  • Herci Ian McKellen (Freddie) a Derek Jacobi (Stuart) sú aj v reálnom svete homosexuáli. (toi-toi)

Související novinky

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

07.09.2013

Putování Středozemí má definitivně za sebou a zatímco čekáme na X-Men: Days of Future Past a další sezónu výtečného sitcomu Vicious, ve kterém „Gandalf" hraje s Derekem Jacobim obstarožné… (více)

Reklama

Reklama