Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po překvapení v podobě prvního dílu a exponenciálně rostoucím zklamání v podobě dalších 3 dílů jsem od tohoto neregurélního pátého dílu Paranormálního bubání nečekal vůbec nic a jsem rád,že skutečnost je nakonec jiná.Pořád sice tenhle latino příbuzný nenabízí nic,čeho by se člověk mohl (nebo snad dokonce měl) opravdu bát,ale narozdíl od předchozích dílů se pořád něco děje a i přes 100 minut dlouhý unrated cut solidně ubíhal a nenudil.Ústřední démon tentokrát nečeká hodinu a půl aby několikrát zavřel dveře a i když se zkraje jeví jako fajn kámoš,nakonec opět začne bubat jak jsem zvyklí a některé scény jsou velmi slušně provedené.Pozitivní změnou je i přechod na handy-cam,který i přes svojí krajní nepravděpodobnost,kdy postavy točí i za okolností,kdy by normální zdravý jedinec už byl dávno v trapu,přinesl do série oživení.Minimálně je tenhe kousek důkazem,že mrtvá kráva se dá dojit i s určitou noblesou a tak a aby nedokázala nas.at další fůru lidí...60% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kdybych radši zůstal doma! A s tím lupenem zadara (Cinestar club, každej pátej), bych si jen (para)normálně vytřel prdel, udělal bych líp! Mohl jsem si nafukovat matračku, ožrat se s babičkou, pokecat si s nějakou svojí hračkou na baterky a svému pejskovi Azorovi kydnout na hřbet vteřinové lepidlo a připlácnout ho na strop. Užil bych aspoň nějakou srandu. A kdybych v kurníku čapnul slepici, podříznul jí krk a na tepich v obýváku namaloval krví pentagram, mohlo být teprve veselo, až by mi na to přišla moje stará, ta čarodějnice jedna! Nebo jsem mohl jít za kámošem, šmírovat jejich hnusnou starou sousedku, špekatou bachyni, jak se nahá producíruje v ložnici a pak si z toho XXL zážitku hrůzou zakvílet do digestoře. Prostě se bavit. Ale to ne, mě musel posednout démon a vnuknout mi ten debilní nápad jít do kina... Za sympaticky ožralou babičku plus jednu humornou scénu, kdy démonem neposednutý kámoš se zkouší opičit s levitováním (hádejte, jak dopadne? :-), dávám jednu uskučenou hvězdu.                  I hate Blair Bitch! ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak po minulém průseru byl tento kousek docela v pohodě. Spin-off se podle mě vyvedl jak jen nejlépe mohl. Od začátku se na nás sypou příhody dvou mexických kluků a je to nehorázná prdel. Od půlky se objevuje démon a to v častých dávkách. Sice jsem se ani jednou nelekl, ale u pár scén jsem zařval sprosté slovíčko. Konec potěšil a lecos vysvětlil. Jenom proto, že mě baví příběh, mám tuto sérii rád. Hezký průměr. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tak jsem čekal, jestli nám třeba ten spin-off nebude chítt vysvětlit něco z předchozích dílů... Ne, jenom tam nacpali postavy z minulých dílů (Katie, Micah, Ali, malá Katie a Kristi) a čekali,že to klapne. Ten film nepřinesl sérii nic a ještě se hloupě soustředí na její nejslabší část, což je ta čarodějnická. Paranormal Activity je o paranormální aktivitě, tak kde sakra byla? Jako jo aspoň to vedle PA4 nenudilo, ale špatný je to stejně. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Jesse je nesympatické kopyto národností "mladík" a jako takový se vloupá do bytu mrtvé stařenky, která za záhadných okolností odešla k Pánu. Ovšem v bytě přijde ke kousanci, který z něho udělá "mladíka" posedlého a stane se z něj ještě větší hovado, než jakým byl. A jeho kámoši, obdobná jelita, se rozhodnou za pomoci začarované knihy a dalších vloupaček zjistit, proč se jejich souputník stal z kreténa normálního kreténem velkym. A samozřejmě že všechno pořád točej a to včetně koudele hořící u prdele. Zlatý povlávající prostěradla z předešlých dílů. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Katie Featherston (Katie) je jediná herečka, která se objevila ve všech dosavadních filmech série. (rafix)
  • Prvý film zo série, ktorý sa začína logom spoločnosti Paramount. (misterz)

Reklama

Reklama