Reklama

Reklama

Sam pracuje v reklamní agentuře a jen pomalu se vzpamatovává z náhlé smrti svého syna. Když se probírá chlapcovými věcmi, narazí na nahrávku, díky které se k synovi dostane daleko blíž a pozná ho i z jiné strany. Sam je úspěšný ředitel reklamní agentury. Osud mu však zasadí krutou ránu, když náhle zemře jeho syn Josh. Sam se snaží přežívat na lodi v přístavu, kde hledá útěchu na dně sklenky. Jednoho dne, když se probírá věcmi, které mu po synovi zbyly, narazí na krabici plnou demo nahrávek a textů ke skladbám, které Josh napsal. Díky nalezeným písním Sam pozná svého syna ještě lépe než dřív. Dokonce se je rozhodne zahrát v místním baru. Po krátkém vystoupení se dá dohromady s mladým Quentinem a společně založí kapelu Rudderless. Ta oběma, i když každému jinak, pomůže překonat těžké životní situace. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (94)

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek si zaslouží mnohem větší pozornost. Ač malý tak velký obsahem. Billy Crudup se musí vyrovnat se smrtí svého syna. Jak už to bývá tak nejlepší společník je alkohol. Po dvou letech se k němu dostanou nějaké jeho věci včetně demo nahrávek. Rozhodne se jednu zahrát v místním baru a tím se mu začne měnit život. To by, ale bylo lehké. Život bývá komplikovanější a jak už to bývá tak mi lidi víme přesně co je správné a co ne. Prostě kecat někomu do života místo se ho snažit nějak pochopit je jednodušší. Herecky hodně slušné, moc potěšil Laurence Fishburne. Ač malá rolička tak on z ní udělal velkou. Více takových lidí jako hrál. Nádherné písničky. Není nad čím přemýšlet, tohle je za jasných 10/10. Díky Williame za tenhle silný zážitek. ()

Dejf4 

všechny recenze uživatele

Malý a poctivý film, který si na nic nehraje. Silné téma, které je výborně uchopeno a s lehkostí odvyprávěno. Netlačí se zbytečně na pilu, postavy se nechovají přehnaně. Ba naopak a výborné obsazení tomu jen nahrává. Místy sice plno divácky vděčných scén, ale fungují a s pomocí opravdu výborné hudby se to odpustí. Žádná přeslazená limonáda, právě naopak emočně velmi silný snímek, který u srdíčka pohladí, ale i zabolí. 8/10 ()

Reklama

nonick1 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Wiliama H. Macyho, který byl zároveň spoluautorem scénáře - to tedy smekám..! Už dlouho jsem neviděl, aby tak "malý" film měl tak velký přesah - o skvělé muzice a nečekaně překvapivé změně v půlce filmu nemluvě. Jediná výtka tak směřuje pouze k českému názvu, který - na rozíl od původního "Rudderless" - o filmu nic nevypovídá. Zajímavé je, že W. H. Macy o pár let později sám zamlčel podstatnou skutečnost, související s podvody u přijímaček na amerických univerzitách - jeho manželka (ve filmu hraje Samovu manželku) byla dokonce odsouzena ke 14 dní vězení, 250 hodin veřejně prospěšných prací a pokutě 30. 000,- USD. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Na režijní a scénáristickou prvotinu Williama H.Macho to rozhodně nebylo špatné, dokonce se tam sám objeví. Já mám tuhle muziku ráda, tak nevidím důvod, proč bych to měla potopit jen kvůli některým prkotinám a příliš bombóznímu konci, ale vzápětí to Sam vyrovnal posledním songem. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Myšlienka filmu bola celkom zaujímavá, ale v podaní bandy nesympatických hercov a za doprovodu neuveriteľných sračiek, ktoré sa nedali ani počúvať, bolo veľkým utrpením pre mňa toto zvládnuť až do konca! ( Hlavne, ked' sa pri hraní tých shitov tvárili bohovsky happy! ) Musel som si siahnuť až na dno svojho majstrovského kung- fu drilu trpezlivosti, aby som Mejsyho s týmto jeho kúskom neposlal do úplných hovien. Neurobil som to len kôli jednej veci: poslednej skladbe, ktorú zahral Sam na konci filmu... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Na začátku filmu ve scénách na univerzitě je několikrát vidět název školy, například na plakátech a bráně u vchodu, tam stojí zkratka UCO, kterou používá University of Central Oklahoma. Později ve zprávách o střelbě na univerzitě je však napsáno, že se škola jmenuje Central Plains State University, což je v rozporu se zkratkou i nápisy v předchozích záběrech. (hansel97)
  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu Sundance v lednu 2014. (Terva)
  • Natáčení začalo 21. dubna roku 2013, filmovalo se ve městě Oklahoma City a Guthrie v USA. (willy1)

Reklama

Reklama