Reklama

Reklama

Ore Ore

Trailer 2

Obsahy(1)

Lidská osobnost se neustále vyvíjí. Tím, kým jste byli včera, nejste dnes a stejně tak tím, kým jste dnes, nebudete zítra. A ani Nagano Hitoshi není výjimkou. Jeho snem vždy bylo stát se profesionálním fotografem. Ale i když se mu podařilo absolvovat fotografickou školu, nakonec stejně skončil jen jako výpomoc ve velkoobchodě s elektronikou. Pomalu ale jistě se tak svého snu vzdal. Jednoho dne se ale něco změní. Během jídla ve fastfoodu se mu naskytne příležitost ukrást cizí mobil. Když pak prochází vzkazy v hlasové schránce, narazí i na číslo matky majitele přístroje, se kterou se mu podaří, za pomoci předstírání, že je jejím synem, spojit a vyzískat na ní 900 000 ¥. Tím to mělo původně pro Hitoshiho skončit. Jenže když se pak druhý den vrátí z práce domů, čeká tam na něj místo jeho vlastní matky matka muže, kterého okradl. A co hůř, ona žena ho má za jejího vlastního syna Daikiho. Během pátrání po tom, jak mohlo k záměně dojít, Hitoshi zjišťuje, že není jediným. Po světě běhá hned několik jedinců s jeho tváří. Vypadá to, že každý z nich jím částečně je a zároveň není. (EMIA)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Být to psychologičtější, tak klidně dám čtvrtou hvězdu, protože námět se mi líbí. Vlastně je to dvojnická komedie, která se pak dost zvrtne.. Je to vlastně mix nejslavnější scény z V kůži Johna Malkoviche a první části téhle epizody Wandera, akorát po Japonsku a to, co je zde ve zkratce, se tu postupně rozvíjí celý film. Zpočátku mi teda přišlo, že je to další ze "schizofrenních tragikomedií" (což jsou ty, které dohromady míchají drama a komedii takovým způsobem, že to neladí dohromady, jednotlivé scény vážné a komediální jsou často samy za sebe a nepřevažuje ani jedno z toho), která je nepochopitelně zbytečné zpomalená, ale postupem času jsem dokázal akceptovat určité zvláštnosti (jako třeba to, že ti, co se stanou Naganem, se s tím dost rychle smíří, i když jsou uvnitř stále sami sebou) a stejně tak i ten "schizofrenní" styl, který má od druhé půlky veskrze ucelený. Když se začne stále více ukazovat, SPOILER že všechna jeho já jsou hlavně veškeré jeho jednotlivé vlastnosti, jak dobré tak špatné, KONEC SPOILERU naprosto si mě to získalo a takhle drželo až do povedeného konce, ale vzhledem k tomu, že se tohle plně rozjede až v posledních 20 minutách, mě docela mrzí, že se s tou pointou nešlo hlouběji a (jak píšu úplně nahoře) že to není víc psychologické. Díky tomu dávám spíš lepší tři než slabé čtyři. Za zhlédnutí to ale stojí a mírný nadprůměr to určitě je. Silné 3* ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozmýšlela, jestli dát raději 3* nebo 4*. Nakonec jsem se rozhodla pro nižší hodnocení, ale ani bych se nedivila, kdybych ho po druhém shlédnutí, které mám určitě v plánu, zvedla. Nejdříve jsem nevěděla, kam to směřuje, pak se to stalo zvláštním, pak vyloženě divným a nakonec úplně absurdním, aby na závěr přišla pointa, kterou si nejsem jistá, jestli jsem dobře pochopila. Proto budu potřebovat druhý pokus:) Co jsem napsala, není negativní, je to přesně to, co se mi na Ore Ore líbilo. ()

Reklama

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama