Reklama

Reklama

Samyj, samyj, samyj, samyj

  • Sovětský svaz Самый, самый, самый, самый (více)
Pohádka / Animovaný / Krátkometrážní
Sovětský svaz, 1966, 17 min

Obsahy(1)

Vládci zvířat a jeho ženě lvici se narodil malý lvíček; nevěděl, kdo je a přál si být krokodýlem či holubem, dokud nepotkal hyenu. Ta mu řekla, že je pán zvířat a jako takový je nej, nej, nej: nejsilnější, nejstatečnější, nejmoudřejší a nejkrásnější. Každý, koho lvíček potkal, se mu však jen vysmál, že je nejhloupější. Malý lev svou pýchou rozhněval slona a na poslední chvíli ho zachránil laskavý orel. Ten mu dal ponaučení do života, že nemá říkat, že je nejsilnější, protože vždy může potkat silnějšího, nemá říkat, že je nejstatečnější, protože může potkat odvážnějšího, stejně tak může potkat moudřejšího. Lvíček musí poznat sám, kdy a pro koho bude tím nej, nej, nej. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (2)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak často v pohádkách nějaké zvíře neví, kdo je a jak různými cestami se k tomu každý z hrdinů dopracuje. A každý z nich je nej, nej, nej. Tenhle lvíček tedy rozhodně. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Levík bol naozaj podarený, keď vyrástol bol strašne krásny, ale tá hyena bola proste neskutočná ja som sa na nej tak musela smiať.. Vyzdvihla by som ešte peknú a zaujímavú animáciu a tú oslavu na konci ale čo to bolo, ako tam tá žirafa poskrúcaná chodila, no dovidenia, ja som sa bavila.. ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama