Reklama

Reklama

The Little House

Rodinný / Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1952, 8 min

Režie:

Wilfred Jackson

Scénář:

Bill Peet

Hudba:

Paul J. Smith

Obsahy(1)

Milý příběh ze studia Walta Disneyho o malém domku na malém kopečku nedaleko od města. Žije si svůj život se šťastnou rodinou a velkoryse toleruje všechny nezbednosti dětí, již v něm žijí. S příchodem 20. století a velkého pokroku se ovšem blízké město rozšiřuje a on začíná být obklopen chodníky, auty, životem, na který není zvyklý a mnohem většími domy, které rozhodně nejsou ani z části tak přátelské, jako by k nim chtěl být on. Je osamělý, chátrá a když ho potom naloží na obrovské auto, předpokládá, že nadešla jeho chvíle... Netuší ale, že občas se věci přece jenom mohou obrátit k lepšímu. (Vodnářka)

(více)

Recenze (8)

kajas 

všechny recenze uživatele

Tenhle kraťas stihne svého diváka během osmi minut nadchnout, trochu vydeptat a na závěr dojmout. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie ovplyvnené aj knižkou, ktorú som si ako dieťa obľúbil. Ťažko povedať ako často som ju čítal, ale ihneď ako som na YouTube zbadal tento domček presne som vedel o čom rozprávka bude aj po toľkých rokoch. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Malý, no skutočne silný Disney film. Pamätám si ho ako knižku a v podstate je tam zachytené všetko. Neviem čo viac k tomu povedať. ()

Zajímavosti (1)

  • Virginia Lee Burton, autorka knižní předlohy, uvedla: „The Little House je založen na našem vlastním malém domku, který jsme přestěhovali z ulice do pole sedmikrásek s rostoucími jabloněmi.“ (Vitox)

Reklama

Reklama