Reklama

Reklama

Úpis

Krátkometrážní / Thriller
Česko, 2013, 10 min

Režie:

Tomáš Lyga

Scénář:

Jan Mazanec

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Patrik stojí tváří v tvář Smrti, se kterou podepsal smlouvu na další rok života. Jak se ale blíží onen osudný den, kdy Smrt znovu přijde, propadá Patrik psychickým depresím a snaží se osudu vyhnout. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Musím pochváliť, ozaj zaujímavý nápad, herecky nie zlé, aj tie dva priestory zaujímavé. Detaily trocha divné, najmä ten ohorený papier, hrubý hlas akejsi smrtky, no ten koniec by mal mať jasnú odpoveď, že žiť treba. Každopádne je to na vysokej úrovni, profesionálna práca k zamysleniu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jednou tam musíme všichni, ale Lygovi o něco dřív. Asi rodinný podnik nebo co, ale ještě to chtělo pořešit herecké výkony, především zahrát Smrt charismatičtěji a současně ovládat lépe její hlas, zatavit to do hermetické koncepce a přijít v závěru s nějakou pointou. Přišlo mně to všechno takové polovičaté, načaté a nedodělané a tedy nedostatečně vychytané. Ovšem scény z místa nehody byly opravdu působivé a kdyby zbědovaný šestnáctiletý kluk nepromlouval hlasem mutujícího Miloše Zemana tak by se dalo napsat, že i herecky perlil a režijní práce taky nebyla z těch nejhorších. Jenže příběh jako celek byl pro mě hrubě nedotažený ačkoliv usiloval o neotřelou koncepci, kterou v konečném výsledku nezvládnul. Mé hodnocení: 40% ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

HA! Lygo, ty tajemníku, kdes tohle schovával? Není to tak dávno, co to zdeš na režisérském profilu ještě nezářilo... No, výsledek, dávám tři, ale vlastně je dávám hrozně nerad, ono je to totiž technicky skvělé, scénář je taky výborný (mimochodem, Mazanče, v čt si furt stěžují, že není dobrých scénáristů ,schopných napsat scénář na zadání, oni o tobě ještě neslyšeli?) a k tomu navíc celkem zajímavý nápad, ale... Drhne to, jak Mazance považuji (a Lyygu taky. Vlastně oba Lygy.) za velký talent, tak dialog drhne a některé detaily (již jinými uváděný dopis) taky nejsou to pravý... Rád bych dal čtyři, jenže, nemůžu si najít důvod proč, takhle zůstává jen dobře odvedená práce, které ještě chybí seřídit pár masitých much ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvely kratas, ktory vyzera lepsie ako niektore regulerne ceske filmy. Tentokrat musim specialne vyzdvihnut predstavitela Patrika, ktory podava skvely vykon. 6/10. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Tomáš Lyga se hlásí o místo mezi mladými českými filmaři velmi důrazně, hlasitě a především zaslouženě. Úpis je ještě neohrabaný v detailech, ale jako celek drží pohromadě, má jasnou koncepci, technicky je velmi slušný a nakonec ani Michal Lyga není herecky vůbec špatný. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama