Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 10 (1981) (série)


Kbelík (S10E01)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1981, 16 min

Obsahy(1)

Záletný manžel doma ohlásí, že jede na služební cestu, a odjede k milence, kterou má ve vedlejším domě. Přitom kontroluje oknem činnost své rodiny, kde mu nejvíce vadí tchyně. Co se všechno může stát, když jde od milenky vysypat kbelík? (oficiální text distributora)

Recenze (31)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povídka o provalené nevěře vlivem roztržitosti pana nevěrníka působí téměř jako anekdota. Josef Bláha tu uplatnil svůj komediantský talent, čímž značně povýšil charakter své postavy. Těžko říci, jelikož se má jednat o příběhy ze života, jestli se to přesně takhle stalo, nebo zase pro změnu uplatnil svůj scenáristický talent Jaroslav Dietl, ale k pobavení to zcela postačí. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Zase veky !! Pořád veky !! Já jim můžu řikat donekonečna: Veky nekupuj !! Veky oschnou !! A pak už se může rovnou vyhodit.." ;) Nejen u džbánku, ale i u kbelíku na manželské smetí se může, a hlavně by mělo, ucho utrhnout.. Jedna z té hrstky skutečně - Byť zejména herecky, když zde namísto tradičního Menšíka září neskutečně, svým skutkům navzdory, roztomilý záletník Josef Bláha nadrzle věřící, že pod svícnem bývá největší tma.. - skvostných vypointovaných bakalářek dua Dudek, Dietl, díky nimž je diváci považovali - A nutno doupřesnit, že mylně.. - za mistry.. ()

Reklama

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice jsem asi všechny bakalářské povídky neviděl, protože většina, krom těch novějších a nejnovějších (většinou slabších až trapných) měla premiéru ještě za mého dětství, ale viděl jsem jich v reprízách za ta léta opravdu hodně (počítám kolem 260). A ať přemýšlím, jak přemýšlím, tato povídka je asi ta nejlepší... Natáčeno bylo v Praze v ulici Na strži, dost dobře to tam znám ikdyž paneláky jsou (byly... než dostaly aspoň barvy) snad všude stejné... A Josef Bláha je tak naprosto a bezkonkurenčně úžasný (momenty: papa papa pa..., protivné řeči, vzbuzení to on uměl nejen i v tom dále mnou uvedeném příběhu, grimasy, kouzelná chvilka s utěrkou, kritika veky... každá sekunda = bezchybná nota v jeho hereckém koncertu, hrál tu každou vteřinu opravdu s gustem), že jsem si dal tuhle jednohubku někdy dvakrát za sebou. Vzpomínám si, že díky němu ještě jedna bakalářka u mne aspiruje na nejlepší, a tou je Telegram https://www.csfd.cz/film/62377-telegram/komentare/ Prostě Josef Bláha je jedním z mých nejmilovanějších herců. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já náhodou jím všechno, víš, ale musí to bejt kaloricky hodnotný." Historka postavená na principu pořekadla "Co je v domě, není pro mě.", v tomto případě rozšířené na celé sídliště, ve kterém byly všechny paneláky natolik stejné, až jejich podobnost způsobila nečekané prozrazení jednoho nevěrného manžela, kterému jeho manželka a milenka pořád připravovaly studené večeře i přesto, že veka není kaloricky hodnotná. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nehodnoťme v rámci tohoto příběhu nevěru jako takovou, ale celkové zpracování. A to se u této bakalářské povídky povedlo luxusně. Bláha v roli záletníka, kterej řeší, že v proužkovaném pyžamu bude vypadat jako cuchta, je opět k sežrání (i s tou svojí bosou hlavou a v pyžámku jiném, zato s více apartním potiskem). A Vránová... To je bohyně jako vždy. "Hergot, kdybys mi aspoň ty vodpadky vynes." Vynesl a taky z toho byl prů*er. A proto platí, že co je v domě, není pro mě. A na sídlišti obzvlášt. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Dům, kde bydlel nevěrník (Josef Bláha), se nachází v Praze Krči v ulici Bartákova 26. Dům milenky (Alena Vránová) se nachází Praze Krči v ulici Na strži 1197/53. (M.B)

Reklama

Reklama