Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 9 (1980) (série)


Zabijačka (S09E05)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1980, 22 min

Žárlivost je strašná věc! ... Kolegové z kuchyně v jedné restauraci – Pavel (J. Lábus) a Dana (D. Veškrnová) chystají svatbu. Kvůli svatební hostině si koupí prase, které společně vykrmují. Pavel ale jednou přistihne Danu, jak žertuje s vedoucím, a pohádají se. Po žárlivé scéně nakonec ze svatby sejde, ale potřeba zabít a rozdělit prase zůstane... Pavel tedy prase zabije, aby si ho mohli bývalí snoubenci spravedlivě rozdělit na dvě půlky. Matka Dany (S. Zázvorková) chce ale Pavla ošidit a přidělí mu jen velmi malou část... (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povídka je nabitá kvalitními herci, ale nečekejte žádnou estrádu. To spíš vzdělávací pořad na téma: Zabijačka není hračka aneb co vše se dá vyrobit z prasete a jak. Ano, právě to zabírá většinu povídky a že se ti dva dají znovu dohromady je skoro jisté. Zajímavější spíš je, jak moc se může pár, který má před svatbou pohádat kvůli prkotině a zahodit měsíce, možná i roky jen tak do luftu. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice pěkná bakalářská povídka Jaroslava Dietla o mladém páru, který si ke svatební hostině koupí dohromady prase. Jenže těsně před svatbou se pár rozejde. A co s prasetem? Mladík je zručný řezník, tak ho rodina dívky využije a uspořádá zabijačku s tím, že se rozdělí na polovinu. Jenže představa maminky o polovině je poněkud zvláštní. A všechny tyto okolnosti dají pár zase dohromady. Příjemná Veškrnová, skvělý Lábus, báječně skrblíková Zázvorková a výtečné poučení pro všechny, kdo nikdy neviděli zabijačku. Hudba: Luboš Fišer ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle kdyby to šlo i ve skutečném životě. Mladé páry a zvláště před svatbou se dokáží rozhádat kvůli každé maličkosti, ale jde hlavně o to si odpustit a pro někoho udělat ten první krok. A to umí skutečně jen zamilovaný člověk a to i přes chybu, jakou udělal. Povídka je vynikající po všech směrech. Povedený scénář, herecké výkony, výprava i živost příběhu. Příjemná povídková podívaná, která může i inspirovat. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nutnost převést banální mileneckou epizodu na jednoaktové televizní drama (s předvídatelným vyvrcholením) proměnila vyprávění v jakési socialistické cinéma vérité, tj. v záznam zabíjačky snímané reportážní kamerou předpůlnočních Aktualit, tj. jalově, zato s velkým pochopením pro maso. Prostě: poctivou prací k manželské integraci. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama