Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 8 (1979) (série)


Vlak (S08E08)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1979, 17 min

Obsahy(1)

Když jde o tuze vážný krok... Povídka z oblíbeného cyklu Bakaláři 1979. Ovdovělý muž (V. Hašek), otec tří synů (Jirka, Zdeněk a nejmladší Kája) potká ve vlaku mladou maminku (E. Jakoubková) s dcerkou a nabídne jí sňatek. Mladá žena je nabídkou překvapena, ale dá muži svoji adresu. Zanedlouho přijede žena s dcerkou na návštěvu, ale má k muži prosbu, aby se vzali jen tehdy, pokud s tím budou souhlasit děti. Nechce je do ničeho nutit. A jak toto setkání dopadne, na to už se podívejte v dnešním bakalářském příběhu. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to sice hezké, hlavně, že jim to vydrželo, ale já si nemůžu pomoct. Mě ta představa děsí a zároveň nikdy nepochopím, jak se mohli lidé takhle seznamovat. Nejde o to, že ve vlaku, ale o fakt, že se znali třicet minut a už si dávali adresy a zvali se na návštěvu. Vlastimil Hašek dokonce vyslovil žádost o ruku. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastimil Hašek na mě vždycky působil dojmem absolutně bezbrannýho chlapíka, kterého musí ženská ochraňovat. Tady sice hrál otce tří kluků, který je na ně sám, takže ze zoufalství začne balit Jakoubkovou ve vlaku, což by se dalo vyložit tak, že je sice zoufalej, ale zároveň si věří. Jenže když jí v tom vlaku řekne "To dělám všechno já sám"... tak jsem mu to věřila a bylo mi ho tak líto, že bych si ho snad vzala taky. Dojemný příběh. ()

Reklama

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To já vím, že to je dobrý, když to dělala maminka." Rodičovský příběh, natočený podle zadaného tématu "Nejlepší žena mého života", vyprávějící o osudovém setkání, při cestě vlakem a o potřebě rodičovské lásky, který je neuvěřitelně dojemný a jehož křehkost umocňuje i předčasně zesnulá Eva Jakoubková. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Kdo není sám, tak to těžko pochopí.." Tak tady ten vlak nejspíš ujel Dietlovi s Dudkem, protože podobně prázdnou báchorku, byť na podobný kraťas překvapivě hřejivě a lidsky životnou, bych zrovna od tohoto dua nečekal.. A nic na tom nezmění ani fakt, že Vlastimil Hašek zde na tom maličkém prostoru rozehrává nejzajímavější postavu, v níž ho vůbec pamatuji.. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama