Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 7 (1978) (série)


Podnájem (S07E05)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1978, 17 min

Obsahy(1)

Začalo to jako závratné štěstí... Závist je mocná čarodějka. To se sice říká o lásce, jenomže o závisti to platí dvojnásob! A přitom to všechno začalo jako závratné štěstí… Mladá učitelka (D. Kolářová) doučuje dceru paní Bezdíčkové (K. Slunéčková). Ta se stěhuje k novému manželovi, a tak nabídne učitelce užívání svého bytu. Mladá žena s radostí přijme, protože má dostat byt až za tři roky. Když se však v bytě objeví její přítel (P. Svojtka) a následně se dokonce vdá – začnou se dít věci… (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad bych ani nevěřil, že je něco takového možné. Závidět peníze? Nebo snad chatu, dům, auto...? To ano, ale obyčejné lidské štěstí, svatbu, dítě... Tím spíš, když paní Bezdíčková původně sama štěstí nabízela po hrstech. Škoda, že povídka nebyla dohraná podle skutečnosti, klidně se mohlo pár minut i přidat. Ovšem paní Slunéčková byl krásně nechutná. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám poslední dobou ve zvyku si po dobrém jídle dát feferonku na zdraví. A k tomu jsem si dnes navíc dal tento bakalářský příběh. Ukázalo se, že to byla velmi podobná kombinace a průběh. Nejdřív příjemné a pak pálivé. Ale myslím, že paní Bezdíčková nebyla tak zdravá jako ta feferonka a ta naopak nebyla až tak nechutná ve srovnání s tou závistivou paní... Ale byl to jeden z povedených bakalářských příběhů i herecky. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukázkový příběh o lidské závisti. Karolína Slunéčková postavu závistivé osoby zahrála naprosto dokonale. Nepochopitelná je však postava soudružky učitelky v podání Daniely Kolářové. Tak naivní osoba si tohle jako facku od života snad i zasloužila. Pointa je ale jednoznačná. Když někdo někomu jen tak něco nabízí, je třeba být na pozoru. Nikdy to nebude jen tak. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama