Reklama

Reklama

Evoluce

(festivalový název)
  • Norsko Evolution
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Norsko, 2011, 6 min

Obsahy(1)

Pohled mikroskopem na miniaturní části života může být i více než pouhou rutinní vědeckou prací. Jak dokazuje krátký film – ve spojení s elektronickou hudbou se z biologických pokusů stává umělecký zážitek. Sugestivně natočený film na bázi videoklipu předvádí obrazy pro lidské oko neviditelné, jako jsou jádra buněk nebo vnitřní soustava hmyzu. Na omezené ploše několika minut se také odehrává příběh vědce, jehož nedůslednost při výzkumu zapříčinila blížící se radioaktivní katastrofu. (Academia Film Olomouc)

(více)

Recenze (2)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Popravdě nezajímavé, divné a tak trošku o ničem. Ten konec byl naprosto předvídatelný už po minutě. Viděno na AFO 2013 a bohužel se jednalo o nejslabší snímek, co jsem měla možnost zhlédnout. ()

astarik 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv postupný rozklad hmyzáka až na úroveň DNA byl celkem působivý a autor nepochybně miluje Glassovu quatsi trilogii, u tak krátkého snímku musí obraz dokonale fungovat s hudbou v pozadí, aby se dostavil slibovaný "umělecký nevšední zážitek". No a elektronická hudba tady prostě není dost výrazná a zajímavá... ()

Reklama

Reklama