Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pětadvacetiletý spisovatel a režisér Justin Kerrigan na základě své vlastní zkušenosti natočil film, který nepostrádá humor, svěžest a bezstarostnost mládí. Film se odehrává během jednoho víkendu. Hlavními hrdiny hudebního filmového příběhu je parta šesti kamarádů (tří chlapců, tří dívek), která má před sebou vidinu zábavného a vzrušujícího tanečního víkendu na velkolepé taneční party - po ubíjejícím pracovním týdnu. Film začíná pátečním odpolednem, kdy se kamarádi ve spěchu připravují na velkou taneční událost, a končí nedělní kocovinou, kdy se všichni po skvělém víkendu rozcházejí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem byl z tohohle filmu napoprvé nadšený, ze scénáře a hlavně ze způsobu režie, z té smršti vtipu, gagů, výborných scén a obrazů... Nikdy jsem neinklinoval ke stylu života a ke způsobu zábavy hlavních postav, já se v jejich věku radši ožíral v rockových klubech, ale tohle dílo mi bylo hodně sympatické. Po letech už ale při poslechu všech těch stupidních dialogů všech těch duchoprázdných vymaštěnců nekřivím ústa k úsměvu, ale spíš k úšklebku a otráveně zvedám oči. Nicméně nebudu v tomhle případě subjektivní, nýbrž objektivní, natočené je to fakt perfektně, a já jsem se v osmnácti ve dvaceti taky choval jako duchoprázdný vymaštěnec, takže silné čtyři. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Esence devadesátek, časů, kdy se mohlo všechno. Divokost a nespoutanost o víkendu vs krutá realita a nuda a šeď pracovního týdne. Film pro lidi tak o 15 let mladší než já. Nicméně naprosto luxusní soundtrack, který dává vzpomenout dobám, kdy taneční hudba byla o něčem jiném, než o současných kolotočích na monstr akcích. 60% ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není jenom vynikající komedie. Je to opravdu velmi realistická sonda do světa clubberů, z doby než tento subvesmír zcela pohltil trh. Taky mám určité podobné zkušenosti a tak vím, že tenhle film je skoro až dokument. Krom toho podle mně protagonisti snímku při natáčení normálně regulérně smažili. Alespoň to tak podle očí a chování vypadá. A taky tam hraje Carl Cox kdysi jeden z nehlepších DJ´s, dnes už jen figurka v hrsti velkých nahrávacích firem. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Justin Kerrigan | Hudba: Viacero autorov jednotlivých pesníčiek | Produkcia: Allan Niblo | Distribúcia: Renaissance Films, Metrodome Distribution, VC, Miramax | Štúdio: Fruit Salad Films, Irish Screen | Rozpočet: 2,2 miliónov £ | Tržby: 4,7 miliónov $ || Pre všedného človeka až príliž veľká filmová pocta onému hudobnému žánru a hlavne "psychotropnej kultúre". Hovorím to tak, že bola doba, keď som mal rád každý piatočný večer na ulici a v podnikoch otázneho renomé. Zdá sa, že nie dostatočne. Tým pádom nepresvečene a s neschopnosťou obdivovania. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že tento žáner silne polarizuje ludí na tých, ktorí to podobne ako v reálnom živote nedokážu naplno prežívať, respektíve ani nechcú s pohŕdavým pohľadom a tých druhých. Ja osobne som sa ocitol na pomedzí oboch tíchto kategórií a zaspomínal som si na staré časy, ale nemohol som úplne ignorovať vnútorný hlas racionality. Tak či onak je Human traffic jedným z najlepších "cluberských" filmov 90.tich rokov. Na rozdiel od iných filmov o drogách neobsahuje nejaké to poučné morálne posolstvo, skôr sa prikláňa na druhú stranu a túto tému príjemne odľachčuje. Takže žiadne strachy, pure zábava a nijaké zbytočné rečičky okolo toho, teda nezmyselné blábolenie v raushi vinímajúc. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Majitele klubu Azyl (Asylum) Pablo Hassana si zahrál legendární britský Dj Carl Cox, který spolupracoval také na tvorbě soundtracku. (maxXxic)
  • Když Jip (John Simm) telefonuje v kanceláři manažera klubu, je vidět v záběru na stole zavěšený telefon. (Fenk)
  • Malé cameo má ve filmu i legendární pašerák marihuany Howard Marx. Objevuje se jako postava s kázáním o "špekové politice". (Terva)

Reklama

Reklama