Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Sergio Martino natočil oblíbený žánr povídkového filmu s mezinárodním obsazením populárních herců sedmdesátých let. Film se skládá z pěti epizod, které jsou věnovány vztahy mezi muži a ženami a mají lehce erotický nádech.
La Cavallona (možno přeložit jako „Kobylka“)
Emilia (Edwige Fenech) je mladá krásná žena, obdivovaná všemi muži malého městečka. Začne flirtovat s mladým mužem po telefonu, který je velmi nesmělý, a tak smetanu z milostného dobrodružství sklidí jeho obhroublý kolega...
2) L'attimo fuggente (možno přeložit jako „Prchavý okamžik“)
Manželé ve středních letech se snaží znovu oživit svůj sexuální život a hrají si ve vypůjčeném rollsu na bohatou paničku v podvazcích a jejího šoféra. Když zaplatí v autopůjčovně poslední peníze a přesednou do malé pětistovky, pokračují v hádce z luxusního auta...
3) Bodyguard
Bohatý muž zaměstná bodyguarda na ochranu své dcery, dědičky jeho jmění. Muž nespustí doslova Marinu z očí. 
4) Soldi nel bocca (možno přeložit jako „Peníze v ústech“)
Zkorumpovaný muž potřebuje propašovat z New Yorku do Curychu 60 miliónů a využije mladého kurýra. Ten zneužije situace, navštíví s kufříkem peněz jeho krásnou manželku a nabídne jí odměnu za milostné dobrodružství.
5) Un posto tranquillo (možno přeložit jako „Klidné místo“)
Muž zachrání mladou ženu před sebevražedným skokem z římsy činžáku. Marcella (Sydne Rome) v zachránci vidí ideálního muže a vše spěje k postelové scéně, dokud se neobjeví věrný vlčák, který paničku chrání. (curil)

(více)

Recenze (2)

Flego 

všechny recenze uživatele

V 70-tych rokoch boli v Taliansku veľmi populárne poviedkové filmy. V tomto prípade ide o šteklivé témy pri vzťahoch žien a mužov v rôznych situáciach, okorenené erotickým nádychom. Prvá poviedka "La Cavallona" hovorí o krásnej žene (Fenech), o ktorej snívajú všetci muži, ale najbližšie k nej má veľmi neatraktívny muž (Milian). Druhá poviedka "L´attimo fuggente" rieši manželovu (Lionello) impotenciu napriek krásnej manželke (Ralli) a rôznym hrátkam. Tretí príbeh "La guardia del corpo" je o prehnane aktívnom osobnom strážcovi (Feldman), ktorý stráži mladú ženu (Haddon). Štvrtá poviedka "I soldi in bocca" je o záhadnom mužovi (Montesano), ktorý ponúkne peniaze za sex žene (Bouchet) a ona netuší, že sú jej manžela. Posledná poviedka "Un posto tranquillo" je o významnom mužovi (Maccione), ktorý zachráni mladú ženu (Rome) pred skokom z okna. Režisér Martino natočil v tom istom roku pokračovanie podobných príbehov vo filme Spogliamoci cosi senza pudor. Prvá recenzia. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Italská povídková komedie Sergia Martina je obsazena sexy herečkami ze sedmdesátek. Herečky jako E. Fenech, S. Rome, B. Bouchet by těžko i dnes hledaly konkurenci. Jak už to v povídkových filmech bývá, ne každá se vydaří. A tak já považuji za nejlepší třetí (Bodyguard), kde září komik Marty Feldman se svými modrými kukadly a jeho periskop je nepřekonatelný. Slabší je dvojka a pětka, typické italské ukřičené a zmatečné epizody. Další komici Montesano a Maccione odvádějí standard, už jsem je viděl v lepších rolích. Edwige Fenech v mých očích žádná herečka nemůže překonat a tak její role Emilie, zejména odhalené scény, je špičková. V našich kinech bylo uvedeno v době normalizace poměrně dost italských povídkových filmů i s erotickým nádechem (Cukr, med a feferonka), ale tento film nás minul. Škoda... ()

Reklama

Reklama