Reklama

Reklama

Hledání

(seriál)
  • USA Looking
Trailer 2
USA, (2014–2015), 8 h 28 min (Minutáž: 26–33 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Zbrusu nový komediální seriál z produkce HBO se točí kolem tří kamarádů třicátníků ze San Francisca, kteří objevují vzrušující a někdy až ohromující možnosti dostupné nové generaci homosexuálů. Seriál Hledání nabízí nezkreslený pohled do zákulisí životů a milostných vztahů tří blízkých přátel, gayů v současném San Franciscu. Přátelství je sice spojuje, každý z nich se však nachází v odlišné životní fázi. Patrik je devětadvacetiletý vývojář počítačových her, který se znovu pokouší najít partnera poté, co se jeho bývalý zasnoubil. Jednatřicetiletý ambiciózní umělec Augustín se rozhoduje mezi dosavadním monogamním stylem života a sdílením společné domácnosti se svým přítelem. Nejstarším členem partičky je devětatřicetiletý číšník Dom, který vykonává své povolání už hezkou řádku let, čelí střednímu věku a jeho profesní i milostné představy zůstávají stále nenaplněny. Příběhy této trojice se dramaticky proplétají a odvíjejí v době, která homosexuálům poskytuje spoustu příležitostí a práv, v níž se každý z členů pokouší najít svůj kousek štěstí a lásky. Důležitým prvkem seriálu je mix společenské pokrokovosti, nevyzpytatelnosti a sexuální otevřenosti v sanfranciské oblasti Bay Area s reálnými místy, ve kterých hlavní postavy žijí. V Hledání se seznámíme také s Domovou spolubydlící Doris, Augustínovým přítelem Frankem, Patrikovým spolupracovníkem Owenem a s objekty milostného zájmu Kevinem, Lynnem a Richiem.

Seriál z originální produkce HBO Hledání se vrací s deseti zbrusu novými díly, jež nabízejí nezkreslený pohled na zkušenosti tří blízkých přátel, Patricka, Agustína a Doma, kteří žijí a milují v současném San Franciscu. V průběhu druhé řady najde Patrick v profesním i milostném životě to, co hledal. Záhy si však uvědomí, že to vlastně doopravdy není to, co potřebuje. Se svým šéfem Kevinem, který má stále stejného partnera, rozjede Patrick zběsilou aférku a při tom se pokouší zjistit, jestli můžou s Richiem zůstat přáteli. Agustín, který se od konce předchozí řady zmítá v porozchodové krizi, se rozhodne pověsit své umělecké ambice na hřebík a snaží se navázat přátelství s HIV pozitivním "medvědem" jménem Eddie. Dom nepřestává snít o otevření vlastní restaurace, přičemž přichází řada úspěchů i proher co se týče financí i jeho vztahu s Lynnem. Seriál i nadále zkoumá hledání štěstí a důvěrného vztahu ve věku, kdy možnosti a práva gayů nemají obdoby, na pozadí progresivní, sexuálně otevřené kultury San Francisca. (HBO Europe)

(více)

Videa (58)

Trailer 2

Recenze (54)

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Tento vysoce hodnocený teplý seriál mě nenechal chladným a byl jsem zvědavý, jaký dojem udělá na mě. Bohužel z hodnocení je jasné, že nedopadl vůbec dobře, i když tvůrci do něj vložili opravdu hodně energie a ani hezcí herci nestačili zakrýt prázdnotu a mé nepochopení děje a chování postav. Evidentně dnešní životní styl velkoměsta mi nic neříká a ani jeden z hlavních protagonistů mi nepřirostl k srdci a sledovat jejich životní příběhy mě přestaly zajímat už v půlce první série, ale přesto jsem ji v rámci objektivity celou dokoukal. Filmové zpracování není špatné a určitě si své oblíbence najde, ale já ho doporučit nedokážu. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kdesi na Youtube jsem našla dvě nesmírně sexy scénu z tohoto seriálu, v níž figuroval "kdysi přítel" Zacha Quinta a člověk, který vypadal jako Russell Tovey, jehož jsem do té doby znala pouze coby vyplašeného a lehce komického Henryho Knighta z episody Sherlocka, The Hounds of Baskerville. Říkala jsem si, jestli je to on, protože ten sexy chlap jaksi vůbec neodpovídal představě, jakou jsem o něm dosud měla:) Každopádně tyto scény mě natolik ohromily a přitáhly, že jsem si řekla, že se podívám na celý seriál. Už jen kvůli nim:) Jonathan Groff je sympaťák a jeho postava Patricka Murraye je takový "správný" smolař a kámoš do nepohody. Seriál má úžasný scénář a vtipné, pravdivé dialogy mezi všemi postavami. Vše je slušně rozehrané, já jsem však čekala s napětím a vzrušením na moment, kdy se na scéně objeví "on." A jakmile se ten nehorázně sexy, ušatý Brit s tím svým úžasným přízvukem a charakterem objevil, ukradl si seriál zcela pro sebe a můj veškerý zájem se od toho okamžiku soustředil jen na něj a jeho rozvíjející se vztah s Patrickem. Nějak mě přestaly zajímat ostatní postavy a téměř hypnoticky jsem sledovala tu parádní chemii mezi Russellem a Jonathanem. Jedna ze závěrečných scén mezi nimi je jednou z těch nejúžasnějších a nejvíc sexy scén mezi dvěma klukama, jakou jsem kdy viděla. Na internetu se už fanouškovská základna rozdělila na "Team Richie" a "Team Kevin." Já patřím rozhodně do té druhé a bude zajímavé, jak si tvůrci s dalším vývojem poradí. Za sebe říkám, že pokud mezi někým vznikne tak famózní chemie, jako mezi Kevinem a Patrickem, prostě nejde, aby se s tím v další sérii nic neudělalo a nějak se to nerozvinulo. Bo mě kurňa na*erou:) "You're a mystery, Patrick Murray.", "Do you know how much effort it takes to be around you every day...?" ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Gayové jsou taky lidi. Pokud to náhodnou v jedenadvacátém století ještě stále někdo neví, měl by si konečně předplatit HBO. 1. sezóna: Kdyby mi někdo před čtvrt rokem řekl, že se budu každý týden nehorázně těšit na seriál HBO o "Sexu ve městě s gayi", asi bych mu naplácal na holou. Takhle nějak si představuji poutavé komorní drama na pokračování s postavami, které chcete za kámoše. Protože to nemusí být jen o sexu. ()

spygirl 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, ale musím říci, že mi tady chybí osobnost, jakou byl Brian Kinney (Queer as Folk). A tak celkově mi byl sympatičtější styl a parta z QAF. A nikdo tam nejezdil autobusem (to vůbec není sexy! ) ! :D QAF byl prostě 'pure sex' .... Looking je více, jak to jenom popsat... přirozenější a hlavně NUDNĚJŠÍ. ()

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Díky tomu, že jsem to shlédl za jediný den, tak mi to nepřišlo nijak nudné. Ale vidět jeden díl týdně, tak se mi do toho moc chtít nebude. Nevěděl jsem o jaký druh humoru se bude jednat, ale jedná se o celkem inteligentní vtipy, kterých bohužel není tolik, co bych si od komediálního seriálu přál. 6/10 ()

Galerie (173)

Zajímavosti (2)

  • Dle slov hlavního scenáristy Michaela Lannana je seriál zpracovaný tak realisticky, protože sedm z devíti scenáristů jsou gayové. (kenny.h)
  • Randy Harrison sa pokúšal o rolu v seriáli, ale bol príliš starý na rolu Patricka a nie dosť starý na rolu Doma. (dwdb)

Reklama

Reklama