Reklama

Reklama

Pee Mak

(festivalový název)
  • Thajsko Pee Mak Phrakanong
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mak sloužil ve válce na počátku dynastie Rattanakosin. Ve válce se spřátelil s Ter, Puak, Shin a Aey, kteří mu zachránili život. Jakmile válka skončila, Mak pozval své přátele do svého domova a seznámil je se svou krásnou ženou Nak a svým novorozeným synem Dangem. Ve vesnici však koluje pověst, že Nak zemřela při porodu svého mrtvého dítěte. Zdrojem této pověsti je tetička Priak, která byla nalezena mrtvá v řece o několik dní později. Čtyři přátelé cítí, že je čas říct Makovi možnost, že Nak a Dang mohou být duchové, ale tím riskují své životy. Mak bude muset volit mezi láskou a realitou. (spitr)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Toto byla naprostá bomba. Thajsko nezklamalo a opět se mi dostalo skvělé, komediálně naladěné podívané, u které jsem se smál už po první minutě a nepřestal až do uplakaného konce. Film na svou stopáž drží diváka bez jakékoliv hluchého místa a servíruje mu jednu výbornou scénu za druhou. Hlavní hrdinové totální mačové, ale frajeři co mě rozesmáli. Jejich kecy a teorie, mě dostali. Za mě 95% a určitě překvapení. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak já nevim. Víceméně se tu hodinu a třičtvrtě jenom ječí jedním z nejpříšernějších jazyků na světě a mezi tím kvílením se snaží čtveřice totálních pitomců zjistit, jestli je manželka jejich kamaráda duch, nebo neni duch, potažmo kdo je vlastně duch. Asijský humor není zrovna mým šálkem kávy a Pee Mak Phrakanong splňuje všechny atributy uřvané komedie, které se smát nechci, ale nemohl jsem si pomoci a párkát jsem se od srdce zachechtal. Se závěrem přišlo i to, proč mám rád asijské duchařiny a nakonec pobavily i závěrečné titulky. Rozhodně se nejedná o nic, co bych si někdy toužil zopakovat, ale na jedno podívání to zabaví. 50% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bylo načase se vrátit k asijské tvorbě, kterou jsem poslední dobou dost zanedbával. Přestože hned po té severské patří mezi moje nejoblíbenější, už víc než půlroku jsem si nic nepustil. Proto jsem šáhl po této hororové komedii režiséra Pisanthanakuna od kterého jsem viděl už Shutter (2004) , Alone (2007) i povídky z See prang (2008) a Ha phraeng (2009) . Proto jsem očekával další kvalitní podívanou, ale až dosud jsem neměl moc zkušeností s thajskou hororovou komedií a tak jsem zůstal lehce rozpačitý. Co je horší než vřískající ženská? Vřískající chlap. A tady se řvalo téměř pořád. Herci nepředvedli žádné oslnivé výkony, ale svou visáží určitě pobavili (hlavně ty jejich sestřihy). Po hororové stránce je to taky slabší (duchařských prvků tu bylo málo), ale tak hlavním úmyslem bylo diváky rozesmát. Tady se to povedlo tak napůl. Navíc mě srala opět má „oblíbená“ všudy přítomná romantika, která tu dostala až moc prostoru. Ale tak zase to alespoň částečně vyvážily hlášky: „Zapomněl jsem, že mají pistole…“. Asi nejvíce jsem se zasmál při srdceryvném opětovném shledání a okomentováním situace Makovými kamarády „Chce se mi zvracet…podpantoflák“…(více na: http://solo-solosworldofhorror.blogspot.cz/2014/01/pee-mak-phrakanong-2013.html ) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená hororová komédia. Má dosť dobrý príbeh o skupine priateľov, ktorí sa práve vracajú z vojny do rodnej dediny jedného z nich, na ktorého tu čaká manželka s dieťaťom. Lenže v dedine sa neustále šíria klebety, že jeho žena je duch, čomu postupne začínajú veriť aj jeho ostatní priatelia a tak musia urobiť všetko preto, aby o tom presvedčili aj jeho a navyše si pred ňou neustále dávali pozor. Ale aj tak nie sú istí, aká je skutočná pravda. Spracovanie sa mi páči, po krátkom vojnovom úvode sa už dej presunie do dediny, síce pôsobí úplne jednoducho, neustále je vedený tým istým priamočiarym smerom a navyše sa odohráva približne v troch čiastočne rozličných lokáciách, takže o nejakej výraznejšej rozmanitosti tu nemôže byť ani reči, ale aj tak mi to výborne sadlo. Všetky tieto problémy s duchom, snaha presvedčiť ostatných, ale aj všetko ostatné je veľmi dobre zvládnuté a tak sa mi to páčilo po celý čas, pričom niektoré sekvencie sú skutočne výborné. Skvelo sa vydarili aj jednotlivé žánre, najväčší priestor má rozhodne komédia, síce humor nepôsobí práve najinteligentnejšie, ale je tu plno dobrých hlášok a zábavný prístup jednotlivých postáv, takže je to výborná zábava po celý čas, smial som sa celkom často, ako horor to má slušnú atmosféru a dobre zvládnutého ducha a chválim aj romantiku, síce nemá až tak moc priestoru, ale tých pár romantických sekvencií je veľmi príjemných. A najlepšie je, že tieto žánre si to navzájom nekazia, ale práve naopak, dobre sa podporujú. Herecké obsadenie je na tom dobre, najviac si ma rozhodne získala ženská postava, je nielen veľmi sympatická, ale hlavne v tých hororovejších scénach aj dobre zahraná a mužské osadenstvo síce nemá ani štipku charizmy a hereckých schopností, ale aj tak ma bavili neustále, zmysel pre humor im nechýba. Réžia a technická stránka sú na to dobre, vizuálne by sa to ešte dalo vylepšiť, ale všetky žánre fungujú úplne ideálne, takže som rozhodne spokojný. Vôbec som netušil, čo od tohto filmu môžem očakávať, hlavne kvôli jeho kombinácii žánrov, ale som nadmieru spokojný, vydarená zábava. 78% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Strašný ... strašný, naprosto příšerný!!! A to myslím bez legrace v tom špatným slova smyslu ... Parta ošklivejch přiblblejch chlapíků v bederních rouškách pobíhá 115 min před kamerou a řve, řve, řve a řve tou svoji haťmatilkou pořád dokola stejný sračky typu: "Je to duch/není to duch!!" "Ona je duch/ona není duch, duch je on!" Humor z počátku ok, pak se změní v trapnou, přitroublou a debilní složku (ne složku...ale vložku a řádně použitou a vyschlou!!) tohoto lacinýho flicku pro děcka. Nebavilo mě to, ale ne, že bych se nudil. To by bylo ještě úplně v pohodě, ale já sem fakt už ty postavy, neustálej thajskej jekot postav, stokrát viděnou zápletku úplně NENÁVIDĚL!!! Ten film mi lezl tak na nervy, že sem měl tendenci jej i smazat z disku ...z důvodu jenom že tam prostě je. Otravná krávovina, které sem tu druhou hvězdu dal ani nevím proč, snad z lítosti nebo já nevím ... Tohle prostě fakt ne, nejsem malý děcko, abych koukal na takový trapný idiotský blbiny ... Never more, more!! MORE!!! ...už to zní líp ... Ale lidem se to líbit bude ... stačí jim málo ... ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama