Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Záchrana světa

  • USA Justice League: The Flashpoint Paradox
všechny plakáty
Trailer

V této napínavé adaptaci komiksu z roku 2011 cestuje Flash v čase s cílem napravit klíčové události v životě své rodiny. Jenže to způsobí řetězovou reakci a dojde k vytvoření katastrofální roztříštěné alternativní reality, ve které Liga spravedlivých nikdy nevznikla a Superman není k nalezení. Uprostřed nového světa pustošeného nelítostnou válkou Wonder Woman a Amazonek s Aquamanem a Atlanťany se Flash musí spojit s mnohem krutějším a násilničtějším Batmanem i vládním agentem Cyborgem, aby se společně pokusili obnovit Flashovu původní časovou linii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Tomano 

všechny recenze uživatele

Oproti ostatním Justice Ligám ubylo vtipu a hlášek, ale naopak přibylo temnoty a kupodivu celkem i brutálnosti (záběr na Batmana skrze prostřelenou hlavu ftw). Alternativní reality jsou samozřejmě dělané pro to, aby jsme byli alespoň chvilku v šoku, že umřel nějaký známý hrdina/padouch, než celou jinou realitu zachráníme nebo opustíme nebo resetujeme nebo whatever. Každopádně taky slouží k úpravě vlastností a minulostí okoukaných hrdinů a tady se ty změny povedly na výbornou. Nejlepší asi minulost badass Batmana s pistolema podaná v jedné minutě. Nový origin Flashe, *SPOILER* který se při získávání superschopností vpodstatě upálí */SPOILER*, byl taky hodně silný. Bitvy klasicky zábavně akční, jako u ostatních filmů, akorát tady teklo mnohem více krve. Našlo by se pár kiksů v příběhu, které jsem se ale rozhodl neřešit, protože jsem po dokoukání zůstal nadšený právě kvůli té temné atmosféře. ()

Gallagher 

všechny recenze uživatele

Všem, kteří zažili zklamání ze Sebevražedného oddílu či Batman v Superman, doporučuji tenhle animák. Člověka až zarazí, že u DC disponují takovým perfektním materiálem a nedokážou něco podobného převést i do celovečerních filmů. Jestli ale bude některý z plánovaných snímků (sólovka Flashe, nějaký díl Justice League) vypadat přibližně takhle, diváci budou v kinech chrochtat blahem. ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Další crossoverová slátaninka s odpuzující animací. Na druhou stranu, takové ty superhero komiksy pro masy už bývají a nemá cenu nad tím lámat hůl nebo dštít síru. Flashpoint Paradox má přinejmenším zajímavý scénář , dějově uhání vpřed plnou parou bez krkolomných třenic a původní dabing je naprosto výtečný, takže si na komiksech ujíždějící drobotina může v klidu spokojeně mrouskat. My odrostlejší si pustíme nějaké to porno. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komixový animák, jaký jsem zatím viděl! Prostě nemám slov. Tentokrát se děj věnuje hlavně Flashovi. Vrátí se v čase zachránit svou matku a tím dá všechno do pohybu. Taky se tu utká se svým hlavním záporákem Profesorem Zoomem. Celý svět je vzhůru nohama. Objeví se tu skoro všechny DC postavy. Záporáci jsou hodní a klaďasové jsou zase zlí. Batmana dělá brucův otec Thomas a z jeho matky se stal Joker. A Superman je zase zavřený pod zemí. Škoda že v tom filmu nemá víc prostoru společně s Green Lanternem. A Aquaman s Wonder Woman chtějí zničit celý svět. Zní to dost šíleně, to se prostě musí vidět. ;) "Utíkej, Barry!" ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct, ale miluju DC filmy hlavne z poslednich let. Zatimco Marvel je u nas rek bych rozsirenejsi, v papirove podobe jej sezenete v kazde trafice v nekolika podobach, o anim. serialech nemluve (viz Disney Channel), DC je pro me vyssi level komiksu, vic dospelejsi a posledni dobou diky Dark Knightovi take temnejsi (at uz vemu hranou, animovanou nebo papirovou verzi). Zatimco Marvel ma minimum celovecernich animaku, v TV sazi na spise trapne Spideyho hlasky a pouze jeho hrane filmy stoji za to, tak DC animaky jsou best of the best pro fandy komiksu v jeho puvodni podobe. A Flashpoint je toho dukazem....prijde mi, ze co natoci Jay Oliva, to snese srovnani s hranym Temnym rytirem. Jeho filmy maji vsechno, dokonale atmosferickou hudbu, skvelou akci, temne az depresivni ladeni a zajimave charaktery a osudy postav. Mozna proto, ze toci vetsinou podle tech nejlepsich puvodnich pribehu. Jedine minus tohoto filmu je opravdu velka brutalita (vetsi nez u druheho dilu DK Returns, i na pomery akcniho filmu obecne, natoz komiksu, ktery urcite nechce mit nalepku 18+). Dale, i kdyz je to film hlavne o Flashovi, pokud nejste obeznameni s DC universem - minimalne s Justice League, ovsem mihne se tu asi 10 dalsich postav hlavne z novych serii, napr. Grifter - budete se ztracet a odectete si jednu hvezdicku. Jinak doporucuji, pointa stoji za to... ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o první animovaný film o Justice League, kde se neobjeví Martian Mannhunter. (jh666)
  • Film je založen na komiksové sáze od DC Comics "Flashpoint" z roku 2011, kterou napsali Geoff Jones a Andy Kubert. (Shadowspark)

Reklama

Reklama