Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nacházíme se v blízké budoucnosti, rozsáhlé oblasti světa jsou sužovány ekologickými katastrofami. Proti dalšímu znečišťování vystupuje nyní již mocné hnutí pod vedením reverenda Moselyho. Ten je trnem v oku šéfovi obří průmyslové korporace Turnerovi (Saxon), jenž mimo jiné financuje vývoj prvních kyborgů. Nejlepší z nich, bývalý voják Paco Queruak (Daniel Greene), je vyslán, aby reverenda odstranil. V Pacovi se však na poslední chvíli probudí lidské svědomí a Moselyho pouze vážně zraní. Nyní je mu v patách jak policie, tak Turnerovi zabijáci... (J.Connor)

(více)

Recenze (44)

Vampireman odpad!

všechny recenze uživatele

Pako, Atomový Kyborg, šetří baterky - když už musí Daniel Greene mluvit, ani se nikomu nepodívá do obličeje. Kvůli tomu za celý film řekne leda tak půl hlášky a je s ním proto neuvěřitelná nuda. Zabíjení taky nepatří mezi jeho koníčky a většinou jenom chvíli drtí hlavy dlaněmi. Zasmál jsem se akorát když porazil přeborníka v páce a zachránil ho před chřestýším uštknutím, díky čemuž poražený řízek obměkl a obětoval sebe i svůj kamion pro život Pakovy buchty. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ach áno, jedna z tých video klasík čo sme hltali v detstve. Vtedy som sa na to samozrejme pozeral značne nekritickejším okom. Dnes má to oko tri dioptrie, ale napriek tomu vníma že ten film je plný hovadín ako Batmanova jaskyňa netopierov. Aby nie, keď je jeho hrdina čistý Pako a je na to hrdý. Paco Queruak bol vojak ktorého prerobili na cyborga a naprogramovali aby zabil slepého grínpisáka, ktorý robí svojou zelenou kampaňou vrásky znečisťovateľskému magnátovi. Paco má síce plechový žalúdok aj ksicht, ale aj tak sa v ňom niečo pohne, vraždu nedokoná a zdrhá. Dobrácky Cyborg na úteku zapadne do púštneho motelu kde sa baví pretláčaním s kamionistami a občas odsekne hlavu hadovi holou rukou. Okrem komického robokarate dôjde aj na strieľanie rakiet z brokovnice, smiešnu papundeklovú lejzrozbraň, odtrhnutie hlavy konkurenčnej cyberženy a veľmi pekné prerážanie a rozmačkávanie heliem korporátnych motorkárov. A mexičan s ruským prízvukom. V digitálnom miléniu je ťažké nesmiať sa osemdesiatkovým víziám futuristických vedeckých zariadení v podobe bedne z ktorej trčia hadice v alobale ako aj neolitickému počítačovému programu ktorý po nakŕmení údajmi vygeneruje že vražednou zbraňou bola ruka. Divné bolo keď záporák dal tomu dedkovi na pumpe 1000 dolárov za informácie, potom ho zabil a prachy mu nechal, nehovoriac o úplne zmetenej scéne kde hrdinom prišiel na pomoc ten tučný kamioňák. Nechcem to detailne popisovať, ale nikto z tých panákov zjavne netušil prečo akurát robí to čo robí a všetci to schytajú. Ale dobre, je to taliansky trash ktorý ani pri všetkej svojej hovadnosti a prešlých rokoch vlastne nič nestratil a rátal by som ho určite medzi tie lepšie. Samozrejme je lepšie ak ste to videli v detstve, inak máte menšiu šancu že sa akokoľvek chytíte. ()

Reklama

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Paco je v rámci trashe opravdu špička. Martinovi se podařilo s minimálním rozpočtem natočit působivé akční sci-fi dílko, které sice poněkud vykrádá Terminátora, ale na to už prostě musíme být u Italů zvyklí. Hands of steel je svižné, apriorně neurážející, místy příjemně brutální (utrhávání hlav), ale stále sračkoidní dílko. Jak to nazvat...asi vkusný kýč....(mimochodem závěr je taky docela cool) + naprosto výjímečný darkelektro soundtrack, přičemž ústřední temná vyťukávka si v ničem nezadá se svým "předobrazem" od Brada Fiedela. Ve vedlejší roli opět exceluje inventář všech možných italských úletů George Eastman, tentokrát v roli zákeřného kamióňáka Raoula. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mi nejakým zázrakom v mladosti unikol, zrejme ho nemali v našej videopožičovni u nás v paneláku, ani tej neďalekej, ktorá vznikla o pár rokov neskôr. Absolútne neuveriteľná záležitosť, kde sa nikto nehrá na logický sled udalostí a pátosom to preteká rovnako ako testosterónom. Je to síce taliansky film, ale odohráva sa v USA a skrátka to vyzerá ako americké straight-to-video béčko. Pre niekoho guilty pleasure, pre iného neznesiteľný výplach. Prikláňam sa k prvej možnosti. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Céčková lahôdka o kyborgovi, ktorý sám nevie, že je iba stroj na zabíjanie. Po tom čo sa u neho prejavia emócie a odhalí svoju identitu rozhodne sa svojmu stvoriteľovi pomstiť. Na porevolučných VHS a na už zrušenom kanáli TV3 sa tento skvost objavil pod diabolským názvom: Hands of steel: Paco - stroj smrti. Kedysi pravá perla pirátskej distribúcie rokov 80-tych. (22.10.2004) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Ke konci filmu honí šéf Turner (John Saxon) Paca ve vrtulníku. Lze si ale všimnout, že jsou to ve skutečnosti vrtulníky dva – když je stroj ve vzduchu, je to Bell 206 Jet Ranger, když je na zemi, je to Agusta 109. Přestože jsou si obě helikoptéry tvarově podobné a ve filmu mají i podobné zbarvení, tak kromě jiné imatrikulace má Agusta hlavně na boku o jedno okno víc a zatahovací podvozek. (Stejšn)
  • Herec Claudio Cassinelli zahynul během natáčení při nehodě helikoptéry. (J.Connor)

Reklama

Reklama