Reklama

Reklama

Podezřelá smrt nezletilé

  • Itálie Morte sospetta di una minorenne (více)
Trailer

VOD (1)

Detektiv vyšetřuje brutální smrt mladé prostitutky a záhadný nájemný vrah se mezitím zaměří na svědky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Lima 

všechny recenze uživatele

No to byl ale divný film. Tak podivně rozkročený mezi giallem, policejním dramatem a slapstickovou komedií v automobilových honičkách, že si nejsm jistý, jestli Martino zvolil ten správný přístup. Každopádně, Claudio Cassinelli se svým rozháraným účesem je tady ultrasympaťák a jeho vyšetřovací způsoby silně připomenou neortodoxní metody Belmondova Stana Borowitze. Skoro bych se nedivil, kdyby tam byla nějaká pozdější inspirace. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když se v úvodu vystřídaly v rychlém sledu hned tři rozdílné hudební motivy, bylo mi jasné, že Podezřelá úmrtí mladistvých nebudou tak úplně obyčejným filmovým zážitkem. A nebyly. Svým způsobem až brutální kriminální případ, se zcela nepatřičnou crazy vložkou v podobě bláznivé automobilové honičky, působí jako by si scénář občas šňupnul z lajny a rozjede se za doprovodu výborné hudby o překot vpřed, pak opět zvolní a tak stále dokola. Nechal jsem se tímto ne zcela tradičním způsobem vyprávění bavit celou dobu. Přivítal bych snad jen větší nářez v občasných vražedných útocích, ten první sliboval mnohem víc. Kriminálka s drsňáckým hlavním hrdinou, v závěru oblékajícím plášť Zorra mstitele, a s akcí ve stylu staré dobré francouzské školy mne ale nemohla nepotěšit. Pobavená čtyřka. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Protože nejsem nijak znalý v žánru gialla, hodnotím film jako film, a tady mi tedy hodně vadí totální nevyrovnanost rovin vyprávění - hudba ze šantánu, která kolovrátkově zní celým filmem, a to i ve chvíli, kdy bych snad mohl cítit nějaké emocionální záchvěvy (balíček na motorce), ta mne drala snad nejvíce. Poté zmatený střih, skákání z tématu na téma, podivné a nelogické chování postav včetně policistů, a tak netradiční způsob pátrání, že by i Belmondo žasl, jaké kraviny jsou možné. A to vození se po detailech (třeba brýle) mi přišlo spíše úchylné, než nějak smysluplné a rozvíjející. Pro mne zmatený a značně stylově i žánrově nevyrovnaný film, s děsivou kamerou i střihem, nesympatickými postavami, scénářem postaveným na vodě, a zcela nesouznící hudbou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Paolo Germi sleduje nitky směřující k obchodu s dívkami, ale také s drogami, o praní špinavých peněz nemluvě. Zpočátku divák netuší, kdo je Germi, což se mi líbilo. Film má vynikající hudbu, především v akčních scénách. Těm kraluje automobilová honička, která nepostrádá několik vtipných momentů - chodec s novinami na přechodu, vyhazování dveří či připletení se do hádky řidiče s řidičkou. Trocha nahoty, podříznutý krček a ubodání. Jeden by netušil, jak může mobilní střecha zkomplikovat člověku život! A pokud dostanete balíček, znáte to, lepší je ho vyhodit. Více kriminálka, než klasické giallo, ale já byl vcelku spokojen. Závěr nepřekvapil a potěšil. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak, než souhlasit s zdejším vysokým hodnocením a nezbývá než konstatovat, že Martino byl skutečně v 70. letech na vrcholu. Po velmi vydařené snůře giallo filmů, se tento režisér naplno pustil také do žánru Poliziotteschi (nějaké ty zkušenosti už z předešlého filmu měl) a v tomto subžánru přečkal až do 80. let. V The Suspicious Death of a Minor, tak symbolicky dochází k protnutí obou již dříve jmenovaných subžánrů, ikdyž o tom kolik toho tady je ze žánru giallo, by se dalo polemizovat. Nicméně film je opravdu nepředvídatelný, plný nejrůžnější kliček a odboček, napěchovaný perfektními vraždami (první zabití jakoby vypadlo z atmosferického Torsa) a samozřejmě, jak tomu bývá v žánru poliziotteschi také honičkami, bitkami a přestřelkami. Vážně mohu film všem milovníku tohoto (možná těchto) žánru jen a jen doporučit. U mě za 4,5 * (plné hodnocení nedávám za některé trapné, rádoby komické situace). ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama