Reklama

Reklama

Než začne padat sníh

(festivalový název)
  • Norsko Før snøen faller (více)
Trailer

Obsahy(1)

Road movie o konfliktu mezi ctí a svědomím. Mladík z iráckého Kurdistánu se vydává na strastiplnou cestu do ciziny, aby zabil svou sestru, která uprchla před dohodnutým sňatkem a pošpinila tím rodinnou čest. Na své pouti není sám; solidarita Kurdů má však svá pravidla, která nelze porušit. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Zase jednou film mapující silný morální dilema v hlavním hrdinovi, který se v průběhu děje vyvíjí. Navíc s prvkem "road movie" v podání ilegála, což je žel smutná všední realita, na plátně ovšem málokdy takhle podrobně pojatá. K tomu dobrej výkon hlavního hrdiny. A opepřený nám vzdálenou kulturou a uvažovánim. Pro mě nejlepší záležitost 48. KVIFF ()

Misoponia 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že režisér do hlavních rolí obsadil neherce. Nevím, jestli to v tomto případě nebylo spíše na škodu. Cinema Mundi 2014 ()

Reklama

golemek 

všechny recenze uživatele

velmi silny film o kulturnich rozdilech a zvycich, navic znamenite zahrane... videno na MFFKV 2013 a zaverecna debata s panem reziserem bylo zavrsenim filmoveho zazitku ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Iráku, Turecku, Německu a Norsku. (Cheeker)

Související novinky

Začíná Severský filmový podzim

Začíná Severský filmový podzim

07.11.2017

Severský filmový klub již poosmé pořádá tradiční přehlídku kinematografie severských a pobaltských států. Festival divákům nabídne 24 snímků ze 7 severských zemí. Přehlídka začíná 9. 11. v Praze a… (více)

Reklama

Reklama