Reklama

Reklama

One Zero One - Příběh Cybersissy & BayBjane

(festivalový název)
  • Německo One Zero One - Die Geschichte von Cybersissy & BayBjane
Německo / Nizozemsko / Španělsko / USA, 2013, 90 min

Obsahy(1)

Performer Mourad, s jistotou nejmenší drag queen na světě, za svůj život narazil na spoustu omezení, která mu jeho tělesná schránka připravila. Mnohá postižení, mimo jiné i skleněné oko, které si dnes, když to show vyžaduje, s klidem vymění za svítící, nebral vždy s takovým nadhledem. Akademicky vzdělaný malíř Antoine, objevil v Mouradovy potenciál pro své excentrické performance a zrodila se postava BayBJane doplňující jeho, již tou dobou ikonické alter ego CyberSissy. "Cyberstars", jak si společně přezdívají, vytvářejí opulentní teatrální „drámo" za doprovodu hudby Gustava Mahlera, září na mezinárodní klubové gay scéně, berou dech fantasiálními uměleckými sekvencemi a nevyhýbají se svým uměním přímo reagovat na politické dění. Z jejich často bizarních kreací je cítit radost, výtvarný talent, promyšlenost a neuvěřitelné zaujetí pro sebemenší detail. Vizuálně působivý dokument mapuje jejich příběh a slovy těžko uchopitelnou tvorbu oslavující odvahu, kreativitu a jinakost. (Mezipatra)

(více)

Recenze (2)

Eddard

všechny recenze uživatele

Jsem liberálně založený člověk, ale tohle leží tak strašně daleko za hranicemi mého chápání a vkusu, že se to netroufám nijak hodnotit. Každopádně doufám, že se na to v dohledné době nebudu muset podívat podruhé. Jen pro hardcore fanoušky drag a queer tématiky. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Film absolutně nesouzní s hlavními protagonisty. Je to takové tápání v mlze. Chtíč zachytit něco, co je velmi důležité pro samotného režiséra, avšak absolutně nepřenositelné do diváka. Nebo možná ano, ale Tim Lienhard to prostě neumí. Škoda. // QFF Mezipatra, Brno, 2013 ()

Reklama

Galerie (34)

Reklama

Reklama