Reklama

Reklama

Lo strano vizio della Signora Wardh

  • Španělsko La perversa señora Ward (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julie se se svým manželem Neilem vrací z New Yorku do Vídně. Zrovna v tu dobu řádí ve Vídni sériový vrah, který si za oběti vybírá mladé ženy. Na jedné párty Julie potkává svého dřívějšího sadistického milence Jeana a dostává podezření, že právě on by mohl mít s tajemnými vraždami něco společného. (Chatterer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

To čo mi na starších filmoch podobného žánru zvykne vadiť, tu bolo práve najväčším pozitívom. A teda vraždenie, alebo akčné scény ako také. Tie boli totiž zvládnuté väčšinou výborne, hlavne vďaka kreatívnej kamere. Ale záverečné rozuzlenie za pomoci vysvetľovania na mňa pôsobilo už trochu smiešne. Preto je moje hodnotenie napokon iba takto mierne nadpriemerné. Ale musím uznať, že toto zoznamovanie sa s giallom bolo pre mňa príjemným prekvapením. A to nielen kvôli fascinujúcej kráse herečky v hlavnej úlohe. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tady "zazní" každý poctivý giallo riff i beat! Napínavé od začátku do konce s dobře prokomponovanou historkou rozkročenou mezi Vídní a španělskou vesnicí. Vynikající Orlandiho soundtrack a fanoušci Edwige Fenech si zde příjdou tzv. na své. Ivan Rassimov nepatří mezi moje oblíbené giallo harcovníky, ale zde mě bavil až neobvykle. Mám pocit, že Sergio Martinovi se nepřikládají takové zásluhy o žánr giallo jaké by měli - tohle a jeho pozdější TORSO patří mezi to nejlepší co jsem zatím viděl. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám mysteriozní perla! V žánru giallo vznikly snad ne desítky, ale možná stovky filmů. Je fajn, když člověk stále nachází ty parádní! Vrah v černém, s koženými rukavicemi a břitvou podřezává sličné dívky až krev stříká. Sice je neporcuje tak vydatně jako Fulciho Rozparovač, ale chybějící brutální řezničina je vyvážená skvělou atmosférou s několika vskutku horrorovými scénami - schůzka před západem slunce v parku je filmem sama o sobě. Ovšem drsných scén není divák zcela ušetřen - milování mezi střepy, milování v dešti, kdy se střídá sadismus s poetickými záběry přírody zkrápěné deštěm, či práce s břitvou hned v úvodu snímku jsou jen některými z nich. Velký důraz je kladen na ženské šaty, zejména velmi přitažlivá E.Fenechová střídá skvostné modely v barvách černé, bílé, modré a červené, několikrát se pak obejví v celé své svůdné nahotě. Nahoty je zde vůbec hodně a většina žen je opravdu krásných. Některé se svlékají ledabyle, jiné přijdou na večírek v papírových šatech, které na sobě navzájem roztrhají. Vynikající kamera podkreslená výbornou hudbou, napětí, stíny, kapající voda a vrah, kterého nebude tak snadné odhalit, byť se zpočátku zdá, že řešení je snadné. Brutální snímek, kde poetické scény střídá s/m, kde se dělají chyby, za které se tvrdě platí... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po mírně nadprůměrném Martinově Torsu jsem čekal, že Sergiův první film bude povedenější, ale vůbec mě nepřesvědčil. Skoro se stává pravidlem, že pokud je v giallu hlavní postavou žena, je vždycky nesympatická. Nemohl jsem si pomoct a ke konci filmu už jsem vrahovi fandil, aby konečně našel cestu k hlavní postavě a ukázal jí svou břitvu. Navíc další věc, která mě trochu deptala, byl chaotický střih. V některých scénách to bylo možná na místě, ale po většinu stopáže to působí velmi divně až rušivě. Ale z celkového pohledu vypadá tento snímek ještě vcelku dobře, proto se přikloním k třem hvězdám. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Julie (velmi sexy Fenech) se zmítá mezi nudným manželem a starým a novým milencem. Někdo ji začne vydírat a do toho ve městě řádí sériový vrah podřezávající břitvou ženy... Solidní bodycount i počet erotických scén, plus je to atmosférické díky ústřednímu hudebnímu motivu a snaživé kameře, ale vraždy nezaujmou a rozuzlení je fest překombinované a přitom nudné. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v rakouské Vídni. (Epistemolog)

Reklama

Reklama