Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovec kožešin Don Rutland se na Aljašce střetává s bandity, kteří přepadli vůz se zlatem a unesli syna jeho přítele, malého chlapce Billyho. Pomocný šerif Buffins v městečku Paradise Creek je spřažen s bandity a dostane lovce za mříže. Ten se však nevzdává a spolu s dcerou zabitého hlavního šerifa Betty a černošským silákem Hamem se snaží chlapce zachránit… (Mariin)

(více)

Recenze (4)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Westernový příběh z Aljašky, v němž hrdina Don Rutland (americký herec Doug McClure) zachraňuje chlapce Billyho s pomocí pohledné dívky Betty (Angelika Ottová) a černocha Hama. Pěkné přírodní scenérie s vodopády, indiáni, sáně tažené psím spřežením, slušná hudba...ale celkově průměrné. 70. léta byla pro Haralda Reinla již obdobím úpadkovým. Již zde chybí dějový spád, napětí a akčnost. Z "mayovkových" herců zde zbyli víceméně jen v okrajových rolích někteří chorvatští herci: Vlado Medar (jako hoteliér), Miha Baloh (jako falešný šerif Buffins), Branko Spoljar (jako Doc) a Ilja Ivezič (jako Frank Fox). ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Reinlove aljašské dobrodružstvo, v ktorom nesmú chýbať banditi, ostrieľaný a na vlastnú päsť vyšetrujúci trapper, chlapec so psom, zapadlé westernovské mestečko a miestny v kuse naliaty komediant, z ktorým súvisí pár humorných scénok. Naivnejší scenár spolu s jednoduchou akciou a súbojmi nepresvedčí, vychádza z celkového slabšieho spracovania. Hl. hrdina je ale v pohode, svoje si zastane, hoc to nie je žiadne chlapisko, ako to v takýchto prípadoch zvykne byť. Ku koncu sa zakčnieva, film začne mať spád, čo je spolu s celkovou dobrodružnosťou a atraktívnym zasadením aj najväčšia devíza filmu. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

No, teda urcite nie 4 hviezdy, skor len taky sedivy priemer. V 60. rokoch vypukla westernova inflacia, kedy sa tocila 100 -ka westernov rocne /a pochopitelne ovela viac/, v ktorej bola najotrepanejsia zapletka kradez koni. Tu aspon ide o prepad voza so zlatom, do toho sa montuje lovec kozusin a vypatrat unesene dieta. No, stale lepsie ako ten hnoj - kradez koni. Herci su sice neznami, ale tempo na urovni, rezisersky vyvazene, a hlavnou devizou su nadherne hory. Skoda no, Harald Reinl natocil svoje najlepsie filmy v 60. rokoch, v 70. -kach bud nestihal alebo nevladal. Mozno oboje. 69 % ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Už to postrádá duch předhozích "šedesátkových" velkofilmů Reinla, nicméně i v té malosti to má příjemnou atmosféru. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama