Reklama

Reklama

Poselství bohů

  • Západní Německo Botschaft der Götter (více)

Obsahy(1)

Volně navazující pokračování snímku Vzpomínky na budoucnost opět rozviřuje odvážné teze Ericha von Dänikena. Je opět zaměřeno na teorii návštěv mimozemských civilizací na naší planetě hledání důkazů, které by měly tyto teze podpořit. Některé otázky se již podařilo vyřešit, ovšem je ještě dost těch, které opakovaně otevírají debaty a názorové střety. (Robbi)

(více)

Recenze (27)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Dokument navazující na Vzpomínky na budoucnost (1970) - za použití stejného přístupu a stejné hudbičky se Erich von Däniken snaží diváka přesvědčit, že některé monumenty nacházející se na Zemi byly vytvořeny mimozemšťany / za pomoci mimozemské technologie. Na 18. minutě je zmíněn slavný indiánský kmen Hopi. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Sice už tenhle dokument dost stárne, avšak otázky, které pokládá, jsou stále stejně aktuální a stále stejně bez odpovědí jako v době jeho vzniku. Jedinou jaho slabinou (jestli se to tak dá nazvat) je obrovské množství informací. Zkrátka a jednoduše, je toho tolik, že to naposezení všechno nejde vstřebat. Přijde mi to jako kladivo na nevěřící a zároveň křečovitá touha Danikena po uznání a rozpoutání debat o vývoji lidstva napříč světem. No, Erichu, uspěl si na výbornou..! ()

Reklama

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli budu postupovat v podobném duchu, respektive navštěvovat podobné filmové, dokumentární a jinak brilantní skvosty, stanou se mé komentáře ještě fádnějšími než donedávna a budou se skládat převážně z výkřiků nevole a tří, čtyř vulgárních slov, které jsem zde odposlouchal, neb má bigotní výchova nepřála ani přízemním sprosťárnám, stejně jako masturbaci a dalším dehonestujícím píčovinám včetně ezoterických kydů páně Ericha von Onanena. Byl bych napsal něco na úrovni, něco co by bylo danému tématu bližší nejen formou, ale i intelektuálně, nechtěje tak urazit zdejší Aštary, ale neumím precizně v psané formě vystihnout zvuky australopitéka (inu ty třikrát proklaté citoslovce) a navíc mně můj dvanáct let mrtvý pes dal znamení ve formě špatného tv signálu, abych nepokoušel svými cynickými, exaktními žvásty TO mezi nebem a zemí. Takže jen slibované... děláte si z lidí kolosální prdel, kosmická hovada ? ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Na stejné úrovni jako jednička, možná ještě o kapku lepší. Přítomnost pana Dänikena mě potěšila. Kéž bych mohl být na všech těch tajuplných místech jako on. Opět je nám předložena stejná teze a to návštěvy Bohů astronautů v naší dávné minulosti. Potěšily mne také další místa, které v jedničce nebyly. Na svou dobu velice působivý a nadčasový dokument příjemně koukatelný i v dnešní době. Zajímavé je i vysvětlení dilatace času a líbil se mi i závěrečný pokus. Mohu vřele doporučit milovníkům nevysvětlitelných záhad, kteří se nebojí odvážných myšlenek a těm kteří se nedokáží spokojit s jednoduchými vysvětleními minulosti. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Stejně zajímavé, jako Vzpomínky na budoucnost. Opět je to plné zajímavostí a myšlenek, nad kterými se stojí za to minimálně zamyslet. Hezky to taky propojuje záhady probírané již ve Vzpomínkách, tak i ty "nové", co zazní zde. K plnému počtu mi chybělo jen (aspoň pár) názorů protistrany, aby si nad tím vším mohl člověk líp vytvořit vlastní názor, ale jinak jsem spokojený a stejně jako Vzpomínky na budoucnost musím označit Poselství bohů za velmi zajímavý dokument. 4* ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Letí-li člověk v kosmické raketě rychlostí světla dobu dlouhou 50 let, uplyne na naší planetě 420 000 let. (Terva)

Reklama

Reklama