Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pôvodná televízna hra pre mládež o posledných dňoch vojny. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Inscenace balancuje na křehké hranici mého hodnocení. Nakonec čtvrtou hvězdičku drží celkové vyznění. Jeden byt a v něm rozehraná velmi nebezpečná šachová partie, mluví se zde slovensky, německy i rusky. Zde je opravdu velmi nutné vědět, kdy a jak správně táhnout. Snímek je tzv. rodinného typu - očima malého chlapce a jeho vnímání situace. Toto lze bez problémů pustit dospívajícímu potomkovi, kterému chceme ukázat morální podstatu 2.sv. války. "...možná jsou to lidé jako my, jen ta uniforma je zlá". František Dibarbora naprosto vynikající, nicméně ani jeho kolegové nezaostávají. Inscenace opět potvrzuje nadprůměrnost známých i neznámých slovenských herců své doby. Velmi slušná hudba - autor mi ovšem v titulcích unikl. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Posledné dni vojny vo filme nejako necítiť. A ani tá dusná atmosféra sa veľmi nevydarila, keď prichádzajú stále noví „hostia“. –––– Stisol ti ruku na verné priateľstvo. ()

Reklama

Fifer

všechny recenze uživatele

Podle Jana Nováka je autorem hry Milan Kundera krytý jménem Petera Š. Kundera v té době již publikovat nemohl. ()

Zajímavosti (1)

  • Autorem scénáře byl ve skutečnosti spisovatel Milan Kundera. Peter Ševčovič byl u tohoto filmu využitý jen jako tzv. pokrývač, protože Kundera byl v té době zakázaný autor. (raininface)

Reklama

Reklama