Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka teenagerů vyrazí na opuštěný ostrov oslavovat. To ale ještě netuší, že na ostrově kdysi probíhaly magické rituály a že je obýván vraždícími duchy. Jeden z mladíků má zázračnou schopnost duchy přivolat, ale náhle přijde o svůj ochranný amulet. (Gyorgy)

Recenze (11)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Skupinka teenagerov si vyrazí na opustený ostrov oslavovať menšiu párty, to ale netušia, že na ostrove kedysi prebiehali magické rituály, a tak je obývaný vraždiacimi duchmi. Jeden z mladíkov má "zázračnú" schopnosť tých duchov privolať, akonáhle príde o svoj ochranný amulet, a tak sa môže začať prevteľovanie a následný vyvražďovák. Pre mňa priemerný, avšak nie zlý thajský pokus, dostatočne snaživý, dokonca by som povedal, že až príliš. Na svoje si totiž prídu predovšetkým diváci, ktorí obľubujú veľké množstvo akcie, podarených masiek a digitálnych trikov. Na druhej strane je to žiaľ jeden z hororov, kde sa nejaké ľakačky, strach či atmosféra hľadajú márne. Nesklamalo ma to, ale ani nejako veľmi nepotešilo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná Thajská blbina. Nazval bych jí Ghost Splatter,jelikož tyhle dva žánry se zde dokonale míchají za pomocí digitálních triků,které jsou v pohodě strávitelné a občas nějaká scénka překvapí. Dá se zhlédnout. 55% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Thangsook je malým chlapcom, ktorého v detstve prenasledovali zlý duchovia. Jedného dňa dostal na svoju ochranu zázračný amulet, ktorý duchov zbavuje smrteľnej sily. Okolo Thangsooka sa vytvára akási ochranná zóna do ktorej nemôžu vstúpiť. Po niekoľkých rokoch prichádza s pár priateľmi na opustený ostrov, kde sa chcú nerušene odviazať. Bohužiaľ, zábava sa po pár hodinách mení na boj o život. Thangsook stráca svoj amulet na najnevhodnejšom mieste. Uvedený ostrov bol v nedávnej dobe miestom zrodu zlých démonov. Ďalšia, v poradí miliónta, so sľubným potenciálom, ázijská ducharina, ktorá (bohužiaľ) neprekročila svoj tieň. Snaha o vyvolanie správnej atmosféry sa uprieť nedá. Napriek tomu, že tento hlavný prvok uvedeného subžánru nastupuje pomerne "skoro", akosi nefunguje tým "správnym" smerom. Taktiež prevedenie niektorých efektov sa naozaj veľmi nevydarilo a pôsobia dosť lacne. Lakačiek pramálo ("funkčná" asi jedna), takže jedným z mála plusov je niekoľko "vedľajších", originálnych prvkov či úplný záver. Napriek spomínaným negatívam, "Thangsook 13" nie je vyslovene zlým filmom - 50%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem překvapení, nečekal jsem nijak moc hlavně kvůli tomu že Thajský horory mě povětšinou zklamaly. A málo kdy se jednalo o nadprůměr. Tohle je nadprůměr sice lehký ale aspoň něco. Co mě mile překvapilo byly efekty které byly naprosto dokonalé. A taky hodně slušná atmosféra lesů a bažin. Co ale naopak zklamalo byly lekačky, Thajský horory je prostě neumí tady furt něco skáče do ksichtu a člověk se prostě už jen směje. Herci jsou jinak standart a konec je stupidní. Slušnej průměr. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že režisér neuměl víc pracovat s napětím a lekačkami. Každopádně film má docela spád, masky se povedly i proto, že se nejedná o klasické asijské strašící paruky, ale o regulérní bubáky a herecky mi to také docela sedlo. Nijak zvlášť Thongsook nenadchne, ale za jedno podívání to určitě stojí. 55% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Nepatrím medzi obľúbencov ázijskej kuchyne hororov,tak som ani od tohoto filmu veľkú slávu nečakal.Ale musím uznať že to nebolo také zlé ako som očakával.Tento film je nabitý akciou a parádnymi digitálnymi trikmi,hlavne duchovia boli veľmi presvedčiví.Bez veľmi vydarených trikov by tento film nestál za veľa.Za celú dobu trvania filmu si film nevytvoril skoro žiadnu atmosféru a ani strašidelnosť.Ale nielenže príbeh je opozeraný a klišé je v tomto filme viacej ako je zdravé.A tie herecké výkony tiež neohromili.Ale aj tak jeden s tých lepších ghost hororov. ()

DonQ 

všechny recenze uživatele

Základní příběh je ohrané téma béčkových filmů. Nicméně možná i přes exotický původ snímek dokáže zaujmout a leckdy i překvapit. Kupodivu se místy dostavilo i napětí a několikrát odkládaná akce byla jedině ku prospěchu. Velké plus dávám za zajímavé rozuzlení za které by se nemusel stydět ani James Wan. Jediné co bych vytkl jsou trochu slabší herecké výkony (některé) a místy i závan sebeparodie. Takže v důsledku je film trochu nevyvážený, ale vesměs kvalitní. Přiznávám, že kdyby toto samé natočili amíci ve svém stylu, tak by hodnocení bylo zjevně nižší. Zcela nepochopitelně tedy nadhodnocuji za exotiku na velmi těsné ještě čtyři hvězdy (ale opravdu o prsa :o) ). ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Kvalitny snimok, ktory ma milo prekvapil, od coho som si ani moc nesluboval. Cakal som od toho priemerny ducharsky film, ale ono to postupom casu nabralo spravny smer a atmosfera v deji filmu mi pripomenula trosku podobenstvo ku filmu Evil Dead, ale to len v urcitych okamihoch. Ani trikove efekty neboli spatne, z coho som mal dobry pocit nad dobre odvedenou pracou. Ono sa na to fakt dobre pozeralo, ako duchovia nahanaju strach ku vystrasenym mladasom v dome. Bolo vidiet, ze celkova vizaz filmu nebola odflaknuta a brali to vazne, aby z toho divak nemal blby pocit, co to vidi za amatercinu. Prijemny hororik, z ktoreho vzniklo solidne dielo hodne uznania. ()

Viny95501 

všechny recenze uživatele

No, dopozerané...nečakal som že by ma môhol Thajský horor prekapiť, a stalo sa. Po dlhšom čase konečne celkom slušný hororik. Síce pár scénok by som tam vystrihol"Hlavne komerčné"ale som spokojný, určite som si neodflákol 90min. života :) co sa týka hodnotenia - keby bol film v Angličtine, hádam by som dal aj 4.hviezdy, takto je to silná trojka. PS: Takéto zakončenia filmov?...to je moje :) ()

Rob318 

všechny recenze uživatele

Bylo to celkem příjemné pokoukání, jiné a dlouhé. Tak nějak se jim nedařilo postrašit, vylekat, efekty jako by každou chvilku měl přiběhnout Scooby-doo. A ta uřvaná, uječená kráva... ježiš, já se fakt modlil a když už jí konečně zabili, tak se stejně musí vrátit a srát námořníka - piráta žlutýho Jacka až si chudák z toho jejího hlasu oholí lopatkama od lodního šroubu vlasy i s ušima. Jenže i přes všechna mínus, které tenhle film měl, mám po něm tak nějak dobrý pocit.Takže čisté tři. ()

Reklama

Reklama