Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdánlivě jednoduchý pracovní úkol se promění v děsivou noční můru. Během obhlídky nelegálních restaurací odhalí renomovaný kritik jídla Marcos hrůzy tajného spolku kanibalů. Renomovaný novinář Marcos přijme investigativní pracovní nabídku - podívat se v utajení na zoubek nově vzniklým "nelegálním restauracím" a napsat o nich článek. V rámci svého vyšetřování zjišťuje, že se v jednom z těchto zařízení konají tajná setkání, během nichž si účastníci stolování pochutnávají výměnou za ohromné finanční částky na lidském mase. Co se zpočátku jevilo jako běžná novinářská práce, se nakonec promění v děsivou noční můru, kde nikdo není tím, kým se zdál být. Připravte se na překvapivý a naprosto nečekaný konec! (Cinemax)

(více)

Recenze (66)

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Určitě se z toho dalo vytěžit víc, ale na druhou stranu to v člověku vyvolává otázky - byl bych schopný se toho zúčastnit? Obávám se, že v situaci, ve které byl hrdina, už z toho ven nešlo. Nicméně tohle finále jsem nečekal. Je zde i možnost druhého dílu, ale raději už bych se v tom nenimral. Někdy je prostě lepší nechat některé věci ležet na talíři. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Spoilery.Omnívoros nehraje ani tak na nějakou výraznou atmosféru nebo krvavé scény z vraždění obětí jako spíš na to, že porážka lidí a jejich následná konzumace zde v podání gurmánů vypadá jako něco zcela přirozeného. O to je to celé hrozivější. Holení těla oběti před porážkou pak působí děsivěji, než porážka samotná. Stejně tak dražba masa s vystavenými hlavami zabitých. A protože je zde vše zcela "normální", nikdo se tu nechová jako idiot, ať už jsou to oběti, nebo konzumenti. Z logického chování vyplývá i závěr, který působí neotřele, což se dá říct i o neznámých hereckých tvářích, které mile překvapily. Velká spokojenost. 80% ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Je libo ochutnat lidské maso? Máte-li ty správné kontakty, zbytečných deset tisíc Euro na účtu, a nechybí-li vám odvaha, jste na nejlepší cestě za největším gurmánským zážitkem vašeho života. Horory příliš často nevyhledávám, ale toto téma mě zaujalo natolik, že jsem si na film vyhradil svůj čas a na Cinemaxu se na něj podíval. A musím říct, že jsem se ani na vteřinu nenudil! A nejzajímavější na tom, je, že ani nevím, čím si mě tento film získal. Možná atmosférou, ale nebyly tady žádné lekačky, žádné brutální scény, prostě vcelku pohodová atmosféra zatížená pouze psychologickou hrou tvůrců s divákem. Možná si mě získal svou nepředvídatelností. Ano, jen u mála filmů mohu říci, že jsem nedokázal předvídat vývoj v následujících minutách, natož jak celý příběh dopadne. Tento film pro mě ale byl absolutně nepředvídatelný a konec byl z mého pohledu opravdu nečekaný. A možná si mě získal jen tím, že si na nic nehrál. Co divákovi bylo slíbeno v anotaci, toho se nakonec dočkal A možná si mě získal prostě jen tím, jak plynul děj a já byl stále více zvědavější, jak se to bude vyvíjet. Prostě je zde zajímavé a neokoukané téma a jedná se o zajímavý film, který zřejmě ideálně a správně funguje jen při prvním skouknutí. Ale to vůbec nevadí. S čistým svědomím uděluji čtyři hvězdy. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

To je vždycky super pocit, kdyý narazím na film, který je svým námětem a scénářem osvěžující a neviděný. Atraktivní luxusní restaurační zařízení přispívají k zážitku pozitivně hlavně díky tomu, že vám film nepřipadá levný a ještě ke všemu je hlavně velmi dobře napsaný a postavy nejsou jen duté skořápky. Jak je tu několikrát zmíněno, krve a brutality se tolik nedočkáte, ale o to víc jsou Omnívoros atmosferičtější. Tento snímek mě neštval vážně v ničem, takže nevidim důvod, proč tomu ty čtyři nedat. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Naznačená myšlenka porážky druhu Homo sapiens pro lidskou spotřebu je zajímavá a myslím, že v praxi by se celkem osvědčila, jatečného dobytku tohoto druhu je po celém světě chováno velké množství a jeho nevyužití pro potravinářské účely je bohapustým plýtváním. Zaznamenal jsem však několik pochybení z hlediska platné legislativy na ochranu hospodářských zvířat při usmrcování, samozřejmě si uvědomuju, že v současné době není Homo sapiens považován za hospodářské zvíře, nicméně případná později zapracovaná pravidla budou z těchto předpisů zcela jistě vycházet. Vezmeme-li to chronologicky, pominu teď samotný odchyt divokých jedinců, v budoucnu se jistě dočkáme registrovaných chovů, tak především musím vytknout způsob ustájení, kde nebyly dodržovány minimální standardy z hlediska prostoru, nebyly instalovány napaječky a nebylo k dispozici ani řádné osvětlení. Při porážce pak docházelo ke křížení cest, tedy naháněcí ulička vedla přes soukromé prostory podnikatele. Vlastní způsob porážky pak nesplňoval základní kritéria na omezení utrpení jatečného dobytka, mechanické omračování pomocí paličky na maso je zcela nepřípustné a spařování a odštětinování před porážkou už by se dalo kvalifikovat přímo jako trestný čin týrání, stejně tak jako vykrvování bez předchozího dokonalého omráčení. Další chybou, tentokrát z hlediska hygieny porážky, byl pouze jeden pracovník, který manipuluje s živým dobytkem a zároveň opracovává čerstvé maso. Vlastní prostory pro porážku s malou kapacitou však vypadaly jako dostatečné, stěny i podlahy byly omyvatelné, byl přístup k tekoucí pitné vodě a pracovník byl vybaven pracovním oděvem, chyběla pouze pokrývka hlavy. Jako zásadně nevyhovující však spatřuji nepřítomnost veterinárního dozoru a neprovedení veterinární prohlídky masa a orgánů před uvedením do oběhu. Nicméně chápu, že tato záležitost se teprve objeví v předpisech až po zlegalizování porážky tohoto druhu. Závěrem se dá říci, že toto instruktážní video by v některých ohledech mohlo být při vypořádání se s výše uvedenými námitkami použito i jako prezentace pro legislativce Evropské unie a zavedení Homo sapiens jako porážkového zvířete. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Madridu ve Španělsku. (rafix)

Reklama

Reklama