Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 7

  • USA Furious 7 (více)
Trailer 2

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou. (CinemArt)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (1 372)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pozitiva: akce je fakt hodně a keců o rodině relativně málo. Rock si i na malém prostoru krade celý film. Kurt Russell!!! Citlivé rozloučení s Walkerem. Negativa: Chybí skutečně wow scény typu únosu sejfu v pětce nebo tank a letadlo v šestce. Rock stráví většinu stopáže mimo plátno! Na druhou stranu to chápu. Alfa může být jen jeden. Ale až vyrostu, tak chci být stejně radši Rock než Vin Diesel. :) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Díly Rychle a zběsile přicházejí s železnou pravidelností v dvouletých intervalech, i když mně připadá, že jsem komentář k šestce psal tak před půl rokem. Prostě rychlá a zběsilá časová dilatace. Sedmičky se nedožil Paul Walker. Ještě nikdy jsem ve filmu neviděl tak decentní, působivé, dojemné a rezonující rozloučení s hercem, jako předvedli tvůrci v závěrečné pasáži. Wiz Khalifa vyseknul uchvacující song, který z džungle mého Podvědomí vytáhl ty nejsilnější emoční životní střípky, objal je, pomohl jim najít si v labyrintu neuronů svoje místo a měkce je tam uložil. Největší péče. Tohle je nádhera. Chci jen říct, že mě ten konec opravdu hodně oslovil. Co se samotného filmu týče, asi bych jej charakterizoval slovem Hypermorda. Tady je možné úplně všechno, není problém nadpozemským vozem za 80 mega jako šípem penetrovat nejluxusnější výškové budovy, sjet si v hybridních strojích kavkazská úbočí s šestihlavňovými Bezbolestnými v zádech nebo pohybem v lokti rozlámat sádru na podrť. Akce se tu nedávkuje v intervalech, protože tady intervaly neexistují. Nejezdí se v autech, která vídáte na parkovištích či autosalonech. Nejsou tu standartní rvačky, Wan a jeho tým prostě jedou Bomby! Lykan Hypersport, Abu Dhabí, Rock Bottom, Stathamův granát, Boží oko, Muay Boran, nevybavím si film, který by svojí těžkotonážností, demolicí, neotřelostí, tahem a absentujícím pudem sebezáchovy jakoukoliv svojí konkurenci zadupal pět pater pod zem. Možná než se přižene Šílený Max. Příběh, logika, fungující fyzické zákonitosti, ty zůstaly navždy pohřbeny před reklamním bilboardem oznamující čtvrtý díl série. Kam jsme se s Domovou partou ještě nepodívali?? Na Mount Everest, pod Velký bariérový útes a do Vesmíru, všude jinde už jsme byli. Tak snad příště :) Pětka je Top, šestka Hrob, sedmička Strop, co teď?? No nejdřív miliarda dolarů celosvětově. A pak se uvidíme v Pekle! 250 miliónů dolarů(rozpočet)/1511 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jediná série, která dílem od dílu vstoupá nahoru, nikoli dolů. Tohle je pro mne náplast za Expendables 3, protože tolik známých tváří kolik se zde sešlo je až k zamyšlení. 250 milionů rozpočet je znát na každém záběru, který vyvolává husí kůži díky Wanové stabilitě a řemeslnosti. Highlight je pro mě definitivně skok autem skrz baráky v Abu Dhabi a výsadek aut z letadla, to jsou scény, které jsme zatím nikde jinde neměli možnost zhlédnout a samozřejmě potěšily i skvěle nasnímané fighty, překvapivě nejvíce se mi líbil fight Tony vs Walker a Ronda Rousey vs Michelle ( Lepší ženský fight jsem v životě neviděl), ale i Statham s Rockem či Dieselem si dávali slušně do nosu. Nechybí i skvělý humor, o který se stará Tyrese Gibson, který je výborný jako vždy a taktéž nechybí sexy prdelky, ostřílené káry či slušivý soundtrack. Jediná výtka k finále, které příliš nepřekvapí vzhledem k událostem dějící se po čas filmu. Nepočítajíc Asii, je tohle nejlepší dostupný Americký akčńák, který máme možnost vidět. Rozloučením s Walkerem cute. 95% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Wan úmyslně kráčí na hraně parodie. A poznáte to už v první scéně brutálního Stathamova nástupu. Série Rychle a zběsile se z autotuningové variace na Bod zlomu propracovala k high-tech špionážní oslavě rodinných hodnot, ve které se sice pořád hodně jezdí, ale stejnou měrou je zastoupeno střílení i brutální kontaktní souboje. Celá dějová linie dává pramalý smysl. Vin Diesel a jeho parta jsou technicky vzato záporáci, kteří téměř zabili Stathamova bratra - a do rodiny se nikdo srát nemá - ten tak se svou pomstou vlastně jen následuje celou Dieselovu filozofii o rodině. Akční scény jsou ještě o level výš než v předchozím díle. Kdo myslel, že letadlo z šestky nikdo netrumfne šeredně se pletl. Všechny tři gigantické automobilové války (Ázerbájdžán, Abu Dabí, L.A.) jsou ještě šílenější. Neskutečná šprťouchlata s autobusem, kde si to na férovku rozdá Paul Walker s Tonym Jaa a Diesel jede z kopce, se v opulentnosti mohou pomalu rovnat trasformerům. Abu Dabí nabízí profláklý let Lykanem skrz mrakodrapy (teroristé už si dělají poznámky) a L.A. je místem zúčtování pro jakousi symboliku návratu domů. Veškerá dynamika řešení problémů je navíc neskutečně stylová. Někdo navrhne šílený nápad a ostatní řeknou... tak jo. Kurt Russel to zafinancuje, udělá propagačku Belgickému aleu a posune sérii do regulerní nápodoby starých bondovek. James Wan chtěl prý posunout styl ke klasickým filmům o pomstě z let 70-tých a nejsem si jistý jestli se mu to tak úplně povedlo. Rozhodně je to temnější díl než všechny předchozí. Se zabijáckým Stathamem šlo tohle vybudovat poměrně snadno. Blízké záběrování dodává konfliktům na hloubce, ale přepálená akce sune žánrovou škatuli úplně jinam. Neduh v podobně rozbíjení pěstních soubojů zmizí pouze při startovní Statham vs. The Rock, ty ostatní se znovu rozpadly a u finálového Diesel vs. Statham to zamrzí nejvíc. Závěrečný konflikt dvou rodinných týpků (hasáky proti kusům plechu) tak stále nepřekonal souboj titánů z pátého dílu. Rozloučení s Paulem Walkerem je smutné, ale stylové s poselstvím o (jak jinak) rodině a závěrečným pomrknutím na kořeny série. Paul rozhodně odešel na vrcholu (vždyť vyškolil Tonyho Ja!) protože šílenější, ale zároveň zábavnější už asi tahle série nebude. P.S: Kdo se strefuje do logiky a brblá, že to celé nedává smysl má samozřejmě pravdu, ale nepochopil jednu zásadní věc. Diváci tohle akční porno čas od času rádi a Diesel se svou partou vždy rádi pobaví. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Akčná rutina. Velká, hlučná, ale scenáristicky nijaká. I režijne. Emiráty nám zaplácnu časť rozpočtu, tak hodíme pár opičáren do mrakodrapov v Abu Dhabi. Aby sa vedľa Khalify Impossible necítili menejcenne. A tragická udalosť nám pozastaví nakrúcanie a musíme investovať do digitálneho Paula, tak to v rámci šetrenia doklepeme doma v LA. Najlepšej postavy (The Rock) je vo filme málo a najlepšiu akciu poznáte z traileru. Záverečná rozlúčka s Paulom pekná. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (87)

  • Kopec, z ktorého sa pozerajú hlavní hrdinovia na LA, je rovnaké miesto, kde urobil Brian (Paul Walker) na začiatku prvého filmu hodiny so svojím prvým autom. (robo_sykora)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 353 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 1515,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (více)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama