Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 7

  • USA Furious 7 (více)
Trailer 1

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou. (Cinemart)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (1 372)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Díly Rychle a zběsile přicházejí s železnou pravidelností v dvouletých intervalech, i když mně připadá, že jsem komentář k šestce psal tak před půl rokem. Prostě rychlá a zběsilá časová dilatace. Sedmičky se nedožil Paul Walker. Ještě nikdy jsem ve filmu neviděl tak decentní, působivé, dojemné a rezonující rozloučení s hercem, jako předvedli tvůrci v závěrečné pasáži. Wiz Khalifa vyseknul uchvacující song, který z džungle mého Podvědomí vytáhl ty nejsilnější emoční životní střípky, objal je, pomohl jim najít si v labyrintu neuronů svoje místo a měkce je tam uložil. Největší péče. Tohle je nádhera. Chci jen říct, že mě ten konec opravdu hodně oslovil. Co se samotného filmu týče, asi bych jej charakterizoval slovem Hypermorda. Tady je možné úplně všechno, není problém nadpozemským vozem za 80 mega jako šípem penetrovat nejluxusnější výškové budovy, sjet si v hybridních strojích kavkazská úbočí s šestihlavňovými Bezbolestnými v zádech nebo pohybem v lokti rozlámat sádru na podrť. Akce se tu nedávkuje v intervalech, protože tady intervaly neexistují. Nejezdí se v autech, která vídáte na parkovištích či autosalonech. Nejsou tu standartní rvačky, Wan a jeho tým prostě jedou Bomby! Lykan Hypersport, Abu Dhabí, Rock Bottom, Stathamův granát, Boží oko, Muay Boran, nevybavím si film, který by svojí těžkotonážností, demolicí, neotřelostí, tahem a absentujícím pudem sebezáchovy jakoukoliv svojí konkurenci zadupal pět pater pod zem. Možná než se přižene Šílený Max. Příběh, logika, fungující fyzické zákonitosti, ty zůstaly navždy pohřbeny před reklamním bilboardem oznamující čtvrtý díl série. Kam jsme se s Domovou partou ještě nepodívali?? Na Mount Everest, pod Velký bariérový útes a do Vesmíru, všude jinde už jsme byli. Tak snad příště :) Pětka je Top, šestka Hrob, sedmička Strop, co teď?? No nejdřív miliarda dolarů celosvětově. A pak se uvidíme v Pekle! 250 miliónů dolarů(rozpočet)/1511 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Podle těch tržeb to vypadá, že v brzké době zaplaví média rozostřené noční fotografie podivného ťamana, jak někde v Malibu stříhá brzdové hadičky u červeného Poršáka. Kromě Pavlíkova postmortem marketingu se totiž oproti šestce změnilo pouze to, že štafetový banán převzal jiný opičák. Jinak jde o naprosto stejnou sériovou sračku zejména pro barevné týnejdžry, kterým bylo líto, že žádný z Evendžrů není negr nebo Portorikánec, „umně“ kombinující ten nejhnusnější patos s rádoby kůl MTV videoklipy čokoládových recitátorů, u níž jen čekáte, kdy se objeví Bamblbý s Ajronmenem, aby rozpoutali ještě větší digitální bordel. Ačkoliv spektakulární akce hraničí s masturbačními fantaziemi šíleného rákosníka, Turek je vynikající bedgej s potenciálem definitivně vyhladit Naftovy parťáky, jemuž jsem celou dobu fandil, aby zabránil osmičce, a po dlouhé době konečně někdo zase pořádně vyvenčil šarmantního Kérta, nic z toho nepřebije těch osmdesát minut povrchních, kýčovitých, žluklých, zdegenerovaných pseudokulturních zvratků okolo, kazících vkus našich dětí a i mnohých slaboduchých dospělých. Vzhledem k tomu, že při téměř totožném pafilmu zmrd zacinkala téměř dvojnásobně, být panem Naftou, raději jezdím na natáčení dalšího pokračování emhádéčkem, aby mě nakonec taky nemusel doglumovávat Endy Serkis. ()

Reklama

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Opravdu by James Wan měl přemýšlet, jest-li by neměl raději režírovat filmový komiks. Ten by jistě a zdárně ukočíroval. Ale Rychle a zběsile 7 to je opravdový výsměch akčnímu žánru. Film je nehorázně přetřískaně klišovitý. Mám akční filmy přitažený za vlasy opravdu rád, ale žel, čeho je moc, toho je příliš. Asi jsem od tohohle 'blockbusteru' až příliš mnoho očekával. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Procestují víc lokací než James Bond, přežijí toho více než Terminátor a zneškodní více budov než Roland Emmerich. Kdo je to? No přece Vin Diesel a jeho parta v neskutečně našlapané a ani na vteřinu nezastavující popcornovce se vším všudy. Tempo je strhující, akce nařachaná, bitek je až až a Walkerovo rozloučení jaksepatří dojemné. Jen je toho zde už tak moc a je to chvílemi tak přehuštěné akcí a postavami, že si to už divák prostě tolik neužije. Těžkotonážní Statham je tak jako záporák vlastně docela nevyužit, Rock se staví jen na chvilku a Djimon Hounsou coby druhý zásadní záporák dostane tak málo prostoru, že mu nezbývá nic jiného, než jen blbě čumět. A Vin Diesel mi v této partě začíná připadat už paradoxně jako nejslabší článek. I přesto ale zábavná oddechovka se vším všudy, z níž bych se Stathamův nástup či akci s autobusem pouštěl klidně několikrát dokola. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemôžeš niekomu povedať, aby ťa miloval.“ Prvému dielu som dal 4*, ale následne sa mi páčila už len tokijská trojka a zvyšok nijako extra nie. Nemám rád, keď sú grázli a kriminálnici romantizovaní a majú plné huby kecov o sile rodiny, priateľstva, cti a odvahe. Pre mňa sú to ko*oti a nepáči sa mi, keď sú takéto agresívne nuly vydávané za vzor mládeže. Trápne? Zabite ma. Takže som bol skeptický. Nepomohlo ani úmrtie Paula Walkera, jedného z najneviditeľnejších hollywoodskych hercov. K tomu nemastný-neslaný Statham a nesympatické, premúdrené reči o etike od ľudí, ktorí každodenne porušujú zákony. Potom sa to ale rozbehlo. Hanova smrť, The Rock sa pobil so Stathamom pôsobivejšie, ako predminule s Dieselom, akcia v horách a mrakodrapoch fajn (bodaj by nie za 190 miliónov) a ako bonus cool Djimon Hounsou a cool Kurt Russell (ktorý v jednej scéne povie slovo „vec“!). Pred finále bohužiaľ tempo poľaví a všetko je napratané nelogickými kiksami (ako vedel, v ktorej sekunde má skočiť z mosta, aby trafil dron?). Našťastie v poslednej chvíli na scénu napochodoval The Rock s rotačákom, Diesel a Statham sa brutálne „poulične“ pobili a v Dominikánskej republike („Všetko bude odteraz iné.“) som si azda i troška poplakal. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (88)

  • Ochranné zábradlie, pri ktorom hrdinovia stoja s výhľadom na Los Angeles, je tá istá cesta/parkovisko, na ktorom Brian (Paul Walker) spočiatku testoval svoje Eclipse z prvého filmu. (Zeker)
  • Film je k 18. máju 2015 štvrtým najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias. (Zeker)
  • Na konci filmu se objeví sestřih všech scén Briana O'Connera (Paula Walkera) z celé série Rychle a zběsile jako pocta zesnulému herci. (Shadowspark)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (více)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama