Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 7

  • USA Furious 7 (více)
Trailer 1

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou. (Cinemart)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (1 372)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ano, pokud člověk přistoupí na to, že film ignoruje veškerý zákony fyziky, přírody, logiky a hlavní hrdinové mají v rodným listě napsáno "nesmrtelný ", měl by se bavit. A já bych se i bavil, jenže mně to přišlo tak přeakčnělé, že jsem v tom paradoxně neviděl akční poctivku. Já neměl strach ani o partu rychlozběsilých, ani jsem z Jasona necitíl, že by je nějak zásadně ohrožoval, vlastně mě byli všichni u prdele. Takže jsem se musel spokojit z vyzobáváním drobků, bitka Dwayna s Jasonem byl vrchol filmu, škoda že byla hned na začátku, ale alespoň jsem se nadchnul, jenže opakované záběry na drsný kluky a sexy holky, míchaný s výbuchy, hlášky a souboji na rychlý způsoby prostě nemůžou utvořit charismatický celek. Na druhou stranu trvalo to dlouho a na hodinky jsem neměl chuť se dívat ani jednou. Jason je mistr nasranýho obličeje se kterým jde z filmu do filmu, Dwayne působil sympaticky jenže zase měl ve filmu krátký uřední hodiny, Michelle i Jordana se mně pořád líbí, ale není to s jiskrou, jo Kurt, tak ten byl dobrej a Paul ? Paul si zasloužil konec, který mu kolegové připravili, přiznám se, že mě ta poslední pasáž dostala, ale víc dobrýho už z filmu prostě nevyzobu. Viděno v rámci projektu Challenge tour 2015 jako film číslo 1. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem šestce dal slabší čtyři, musím dát sedmičce "jen" lepší tři. Finální akce je totiž tentokrát Achillovou patou celé podívané a jde o podobně zbytečně přehuštěný digitální bordel, jako v závěru čtvrté Smrtonosné pasti. Také zamrzí nedostatečné využití kráčející skály Dwaynea Johnsona (nebyl čas kvůli San Andreas?) a možná až příliš schématické využití záporáka Jasona Stathama, který skáče do děje ryze účelově, aby vždy něco zkomplikoval. Ocenit si naopak zaslouží to, že si James Wan na své první velké produkci nevylámal zuby a že tvůrci filmařsky ustáli rozloučení se sympaťákem Paulem, jemuž se tímhle filmem dostalo pocty, o jaké se ostatním hercům ani nesní. Byl jsem dojatý, nenudil se, ale ani ta vnitřní rozechvělost z finální scény mě nenakopne výš než na 70%. Přesto jsem spokojený. Série jede dál a ustála svou nejtěžší zkoušku. Teď je jen otázkou, jakým směrem se vydá po ní. Jednoduché to mít nebude. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Mno. Paul Walker nejenže dostal nejlepší scény, nejlíp hrál a na konci ještě dostal parádní srdceryvnou rozlučku. On vlastně celý ten film patřil jemu. Což za a) nebylo prvoplánově cílem a za b) je tak trochu (ne)štěstí, protože jinak by to dopadlo mnohem hůř. Mimo jeho linky a jeho scén je film totiž příliš dlouhý, příliš hloupý a příliš zahleděný sám do sebe. Akční stránka tentokrát šlape a tenhle díl si narozdíl od šestky budu za rok ještě pamatovat, ale to tvůrcům nedává zelenou k tomu, aby se totálně vykašlali na veškerou základní logiku - soustavně chtít najít někoho, kdo si hledá vás, když vás najde před ním utéct a v samotném finále se smířit s tím, že tedy dotyčného necháte si vás najít, abyste před ním mohli znovu utíkat. Boží oko, Miss Hackers 2015 a všechna popřená fyzika by mi ještě tolik nevadily - ta dějová kostra je ale opravdu tupá. Naštěstí, když si to člověk nechá trochu rozležet v hlavě, ještě jednou si vzpomene na toho Walkera, srovná s předchozími díly .. jako jo, těch 60% si to asi zaslouží. Víc ale fakt ne, pánové. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JENOM DVĚ VĚCI UDRŽÍ SKUPINU JAKO VY POHROMADĚ - STRACH NEBO LOAJALITA. A U VÁS ANI ŠPETKU STRACHU NEVIDÍM“… /// Fajnovka pro skalní obecenstvo, plná reklamy na lítající auťáky, počítačový programy, Abú Dhabí a ženský v bikinách. Kurt Russell si střihl svýho Postradatelnýho a Statham fajnovýho záporáka, kterej zapadá do k neuvěření hodný akce (nebo ji dělá uvěřitelnou?). V závěru to množstvím ruční práce a nápady hodně připomíná ,,žlutý“ filmy, nechyběj hlášky a samozřejmě ani sentimentální chvilka. Akce super, ale chtělo by to najít rovnováhu mezi množstvím testosteronu a tím vostatním. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Někdo mně rozmlátil v Abú Dhabí mrakodrapy. 2.) Musím naučit svoje auto lítat. 3.) Thx za titule „fceli medvidek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Chris Morgan | Hudba: Brian Tyler | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Original Films, One Race Films, Media Rights Capital, China Film Group | Rozpočet: 190 miliónov $ | Tržby: 1500 miliónov $ | Ocenenia: - || Vlastne film, ktorý sa svojou úrovňov podobá omnoho viac na prvé diely ságy, než na tie posledné, hlavne do výšin Fast Five to nesiaha ani náhodou. Do pólky filmu je to aj všetko v poriadku, ale tá druhá, ktorá bola z núdze vymyslená a dotočená po tragédií, je veľká scenáristická beznádej. Naháňačka na serpentýnach a sekvencia v Abu Dhabi fajn, všetko ostatné len priemer. Samozrejme, záverečná pocta zamáva s dušičkou každého jedného diváka - rekordné tržby sú tentokrát zásluhou Paula Walkera, nie kvalít filmu. Odpočívaj v pokoji, Paul! :( 70% | SterCentury Košice, 3.4.2015 | ()

Galerie (146)

Zajímavosti (88)

  • V choreografii bitky medzi Lukeom Hobbsom (Dwayne Johnson) a Deckardom Shawom (Jason Statham) použil Dwayne "The Rock" Johnson svoj wrestlingový zakončovací chvat zvaný "Rock Bottom". (AdamesWWE)
  • Film je k 18. máju 2015 štvrtým najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias. (Zeker)
  • Postava Deckarda Shawa (Jason Statham) používá československý samopal vz. 61 Škorpion, který je oblíbený u speciálních jednotek a teroristů. Agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) má zbraně Smith & Wesson Model 629 ráže .44 Magnum a M134 Minigun ráže 7.62x51mm NATO. (Maila87)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (více)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama