Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 7

  • USA Furious 7 (více)
Trailer 1

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou. (CinemArt)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (1 372)

castor 

všechny recenze uživatele

Ještě chyběl Walker při honičce na severním pólu, Diesel při rvačce v raketoplánu a jeden z těch černochů na dívčím růžovém kole. Ještě větší, drzejší, dražší, hlučnější, absurdnější. Absence míry, limitů, pravidel. Dějově je to mělké, ostatně jako vždy, tempo je fajn, ale prostě mě to nechytlo. Čeho je moc, toho je příliš. Všichni museli minimálně sedmkrát zařvat, nebo aspoň skončit na invalidním vozíku. James Wan to ukočíroval solidně, vše je poměrně přehledné, ale ta vata kolem mi nesedla. Hrdinové melou o rodině, Rodriguez čumí do blba a trápí jí její ztráta paměti, Diesel si neodpustí otravné mentorské kecy, mnozí něco kváknou, jen aby něco kvákli, často je to pitomé a absolutně bez života. Prostě testosteron bez překvapení!! Když už přijde, je mimo moje chápání. Už bych to víc netěžil, nedojil, chcete-li. Elegantní rozloučení s Paulem Walkerem naopak potěší. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ano, pokud člověk přistoupí na to, že film ignoruje veškerý zákony fyziky, přírody, logiky a hlavní hrdinové mají v rodným listě napsáno "nesmrtelný ", měl by se bavit. A já bych se i bavil, jenže mně to přišlo tak přeakčnělé, že jsem v tom paradoxně neviděl akční poctivku. Já neměl strach ani o partu rychlozběsilých, ani jsem z Jasona necitíl, že by je nějak zásadně ohrožoval, vlastně mě byli všichni u prdele. Takže jsem se musel spokojit z vyzobáváním drobků, bitka Dwayna s Jasonem byl vrchol filmu, škoda že byla hned na začátku, ale alespoň jsem se nadchnul, jenže opakované záběry na drsný kluky a sexy holky, míchaný s výbuchy, hlášky a souboji na rychlý způsoby prostě nemůžou utvořit charismatický celek. Na druhou stranu trvalo to dlouho a na hodinky jsem neměl chuť se dívat ani jednou. Jason je mistr nasranýho obličeje se kterým jde z filmu do filmu, Dwayne působil sympaticky jenže zase měl ve filmu krátký uřední hodiny, Michelle i Jordana se mně pořád líbí, ale není to s jiskrou, jo Kurt, tak ten byl dobrej a Paul ? Paul si zasloužil konec, který mu kolegové připravili, přiznám se, že mě ta poslední pasáž dostala, ale víc dobrýho už z filmu prostě nevyzobu. Viděno v rámci projektu Challenge tour 2015 jako film číslo 1. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Akčná rutina. Velká, hlučná, ale scenáristicky nijaká. I režijne. Emiráty nám zaplácnu časť rozpočtu, tak hodíme pár opičáren do mrakodrapov v Abu Dhabi. Aby sa vedľa Khalify Impossible necítili menejcenne. A tragická udalosť nám pozastaví nakrúcanie a musíme investovať do digitálneho Paula, tak to v rámci šetrenia doklepeme doma v LA. Najlepšej postavy (The Rock) je vo filme málo a najlepšiu akciu poznáte z traileru. Záverečná rozlúčka s Paulom pekná. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Ohana means family. Family means nobody gets left behind." Těžko říct, jestli scenáristi akční soapoperové franšízy mají v oblibě "Lilo a Stitch", ale rozhodně tamní motto přetvořili na definiční princip série. V sedmém díle o rodině nejen že melou naprosto všechny postavy franšízového týmu, ale i hlavní záporák, což otevírá do budoucna nekonečné možnosti pro další a další pokračování. Navíc můžeme citát aplikovat i na to, jak se série rozloučila se zesnulým Paulem Walkerem, což jde proti očekáváním domněle protřelých diváků. Jinak výměna režiséra přinesla pramálo změn (což vede k otázce, kdo dělá u velkých filmových sérií showrunnera), spíše došlo k vygradování předchozích tendencí. Ačkoli se oficiálně film spojil s videoherní značkou Forza Motorsport, jeho kořeny se nadále upínají ke GTA. Vedle celkové nadreálně komiksové stylizace to stvrzuje především vyprávění, které je tentokrát vystavěné podle adventurového schématu "kohoutek a slepička" (k dosažení jednoho cíle, je potřeba získat prostředky, které jsou vázané na splnění řady vedlejších úkolů). Střídání akčních scén a melodramatu pokračuje i tentokrát a opět působí neakční scény jako radikální retardér, a to ve všech nabízejících se významech a asociacích. Kolovrátek s plky o rodině nicméně už nabývá vyloženě absurdní podoby, obzvláště v kombinaci se směšně zaťatým Dieselem a pimprlově řešenými scénami. Schematičnost se zde převrací za hranici jalové soapopery do hysterického campu, což filmu ale přidává na zábavnosti. Ostatně k tom, jak se má brát vážně, se váže brilantní úvodní záběr, který publikum spolehlivě rozdělí na ty, kteří budou řešit realističnost, logiku, kauzalitu a jiné zde nemístné věci, a ty, kteří se naladí na zdejší mix karikaturně přepáleného patosu, kýče a blouznivé opulence. Již předchozí díl série přešel co do stylizace a koncipování akčních pasáží z bondovské spektakularity k nadreálné bombastičnosti, a nejinak je tomu také zde. Bohužel i včetně marného, počítačovými obrazy oplývajícího finále. Naštěstí jej můžeme chápat jako únavu materiálu po mnohem nápaditěji pojatých předchozích scénách, a to co do akce samotné i jejího snímání. Fetišistické detaily řazení a dupání na pedály se proměnily v efektní sled impresí s kadencí pár okének. Kamera tentokrát v detailech zůstává stabilní a naopak o to více se odváže ve větších záběrech, což prospívá dynamice sekvencí. Ale na druhou stranu, jak už bylo řečeno, změna režiséra sérii nikam neposunula. Nekoná se žádné převratné přemodelování jako v pátém díle, jen se variuje jím nastavená formule a přidává pár řemeslných fines. Zatímco komiksárny se snaží o nějaké rádoby přesahy a emocionální výkyvy, "Rychle a zběsile" je ryzí eskapistický popcorn, který zabaví jako bláznivý akčňák a campové melodrama a okamžitě odvane z paměti. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JENOM DVĚ VĚCI UDRŽÍ SKUPINU JAKO VY POHROMADĚ - STRACH NEBO LOAJALITA. A U VÁS ANI ŠPETKU STRACHU NEVIDÍM“… /// Fajnovka pro skalní obecenstvo, plná reklamy na lítající auťáky, počítačový programy, Abú Dhabí a ženský v bikinách. Kurt Russell si střihl svýho Postradatelnýho a Statham fajnovýho záporáka, kterej zapadá do k neuvěření hodný akce (nebo ji dělá uvěřitelnou?). V závěru to množstvím ruční práce a nápady hodně připomíná ,,žlutý“ filmy, nechyběj hlášky a samozřejmě ani sentimentální chvilka. Akce super, ale chtělo by to najít rovnováhu mezi množstvím testosteronu a tím vostatním. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Někdo mně rozmlátil v Abú Dhabí mrakodrapy. 2.) Musím naučit svoje auto lítat. 3.) Thx za titule „fceli medvidek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (146)

Zajímavosti (88)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 353 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 1515,3 mil. (NIRO)
  • Keď sa Brian (Paul Walker) zachráni z autobusu, príde pre neho Letty (Michelle Rodriguez). Keď vystúpi z auta a zavrie dvere, zatvorí sa okno. V nasledujúcej scéne, keď s Brianom nastupujú do auta, je však okno opäť otvorené. (FCrane)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (více)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama