Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 7

  • USA Furious 7 (více)
Trailer 2

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou. (CinemArt)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (1 372)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Až se prokopeš dvanácti metry ocele a betonu, tak tam na tebe bude čekat moje pěst a futrál na mrtvoly." Agent Hobbs mě bavil nejvíc a proto mě mrzelo, že většinu doby byl na neschopence. Naštěstí padouch Deckard Shaw byl hodně zábavnej, vlastně mnohem zábavnější než celej Torettův tým a tak jsem mu chvílemi i fandil. Navíc jsem patrně geniální, protože jsem očekával jenom a pouze přepálenou akční jízdu a taky jsem ji "překvapivě" dostal. Já prostě ke spokojenosti občas nepořebuju víc než jízdu na dveřích po schodech, trochu automobilovýho parašutismu, pár přeletů mezi mrakodrapy či nástup jednočlenný kavalerie. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Pohádka na dobrou noc? Jop, ale pořádná.. Hezky si to shrneme.. Ženské těla, nadupané káry, svalnatý chlapy, Statham který zase neukázal zadek, stará dobrá vtipná parta, Vin a jeho hrubej hlas, Hobbs <3, pocta Paulovi a důkaz, že auta lítají, ale směrem k zemi :).. Po těch 6 dílech jsem věděla do čeho jdu a poprvé jsem si to opravdu užila!! Zákony fyziky, anatomie a lidské logiky neexistují, přišla jsem na to až u sedmého dílu :D ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Wan udělal to, co chtěl každý soudný člověk udělat už x dílů zpátky. Vzal veškerou dialogovou výplň, vyhodil ji z okna a na její místo dosadil permanentní akční náhul, který je naládovaný fan-servicem, entuziasmem a nápady. Dojemná není rozlučka s Walkerem, která přichází až příliš pozdě a je teda fest na sílu, nýbrž Wanova schopnost koordinovat několik plánů akce najednou, zároveň ji levelovat do dalších, ještě větších sekvencí a zároveň si udržet kvalitní rytmus, aby nehrozila nuda. Což je teda na poklonu. O to víc, že každý dostane svůj moment a až na otravného Gibsona zazáří. Včetně Tonyho loktů, Rondiných lámaček a Vinova obřího klíče. Když se ozvaly chorály a začal regulérně ikonický náskok do finálního fightu, který Johnson zakončí sestřelováním dronů záchrankou, už jsem se jen pobaveně tetelil v sedačce. Je to strašná chujovina a Wanovi občas ujíždí míra u stopáže jednotlivých sekvencí. Ale kašlat na to. Tahle série má za kamerou konečně kreativní mozek a vydolovala ho sakra poctivě. Už ten úvod je někde úplně jinde než zbytek Linem koordinované série. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už má jen ty akční scény jinak je to takřka nekoukatelné. Zápletka, ani známky složitějšího příběhu v podstatě neexistují a tak se ve filmu jen bojuje, jezdí s auty a následně s nimi přeskakuje z mrakodrapu na mrakodrap. Tímto uzavírám tuhle kapitolu a na nic z téhle dílny se již nepodívám. 20% za precizní práci s efekty a za Stunt coordinatory. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Momentálně se zdá série Rychle a zběsile vytěžená až na doraz. Jestliže "Pětka", byla jakýsi naboostovaný restart série, čerstvá a neurvalá jižanské krev, pak "Šestka" jí byla na dobrých padesát procent podobná, jen vizuálně uhlazenější, s ještě šílenějšími kaskadérskými kousky. Bohužel "Sedmička" je "Šestce" už podobná na 80-90 procent. Tedy nešla v podstatě nikam dál, jen je ještě větší, dražsí, hlučnější. Shrnutí "je to už trochu moc" sem padne akorát. A to jsem ještě nezmínil x scén, které jsou jak přes kopírak z předchozího dílu, až je to do očí bijící. Zejména pak souboj Statham vs Rock (téměř idendická je Rock vs Diesel) a ženská komba ? Zlatá Gina Carano která měla alespoň ženský šarm a sex appeal narozdíl od buldočí královny. Opakují se i stejné neduhy: nízké PG, tedy absance krve a to i když se to řeže hlava nehlava, vyloženě nechtěně směšné a nesmyslné scény apod. I přes tohle všechno ale máte ty hlavní "family" hrdiny prostě rádi a fandíte jim a přes mraky nedostatků má i tak Rychle a zběsile 7 zatím zřejmě nejlepší akční scénu roku - tu jedinou skutečně hvězdnou - ano, je to ta v horách s ozbrojeným konvojem. Budete žasnout jak se dá natočit tak komplikovaná akce tak přehledně. Rozloučení s Paulem Walkerem je vpravdě elegantní a závěrečná akce je otravně dlouhá, uřvaná a jednotvárna. Běžte na to z povinnosti a kvůli Walkerovi, ale hodnoťte to jako funkční/nefunkční film - sentiment nechat doma. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (88)

  • Do britských kín bola snímka distribuovaná pod krycím názvom Peach Tree. (MikaelSVK)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (více)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama